Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1954

Bodekullsgången 21 B

Nobeltorget Malmö

Smakfullt renoverad gaveltrea på lugnt läge mot gården!

I lugna omgivningar med all tänkbar närservice på gångavstånd ligger denna ljusa gavellägenhet som bjuder på två bra sovrum, renoverat badrum med badkar, kök med matplats, vardagsrum med utgång till balkong och gott om förvaring. Perfekt läge mot gården och i stabil förening med inbjudande innergård. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1954
Månadsavgift: 4298 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsen Roos (1906-1969) som ritade byggnaderna som 1954 uppfördes på fastigheten Dådet 5. Roos föddes i Lund, studerade vid Tekniska Elementarskolan i Malmö och utbildade sig till arkitekt i Berlin. Roos började sin karriär som arkitekt som anställd hos Fritz Österling och startade år 1933 upp eget arkitektkontor. Han inledde tidigt ett samarbete med blivande storbyggmästaren Hugo Åberg, bland annat under uppförandet av byggnaderna på Ellstorp.
Roos är en av de arkitekter som präglat Malmö mest och han har ritat kring 500 byggnader i staden. Hans stora produktion förklaras av samarbetet med den tidens stora byggherrar HSB, MKB och Hugo Åberg. Roos mest kända byggnad är Kronprinsen, uppförd år 1964.

Interiör

I lugna, grönskande omgivningar, ett stenkast från Nobeltorget ligger Bodekullsgången i tidstypisk byggnad från 1950-talet. Från den lugna, inhägnade innergården nås denna ljusa gavellägenhet med fönster i tre väderstreck som ligger en halvtrappa upp på perfekt läge mot gård och parkmiljöer. Lägenheten har under de senaste åren renoverats på smakfullt sätt, här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ljust laminatgolv. Här finns plats för både avhängning och möblering med exempelvis byrå. Från hallen nås även två rymliga klädkammare som är smart utnyttjade med stänger och hyllplan.

Sovrum:

Det första sovrummet har vita väggar, vacker stavparkett i original och fönster som vetter mot föreningens fina, lugna innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Sovrum:

Det andra sovrummet har vita väggar samt en fondtapet, på golvet ligger vacker stavparkett i original och fönstret vetter mot den fina innergården. Även här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis arbetsplats.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2010 (fotodokumentation finns) är helkaklat i vitt samt brunt och på golvet ligger matchande klinker i brunt. Här finns badkar med dusch, tvättställ med underliggande skåp, wc, spegelskåp och ytterligare ett badrumsskåp.

Kök:

Köket har vita väggar, massivt ekgolv och två fönster i olika väderstreck vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Vid matplatsen som rymmer 4-6 personer sitter en vacker mönstrad fondtapet. Det u-formade köket med svart inredning erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper benvita plattor i granitkeramik. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har vita väggar samt en snygg fondvägg, ekparkett i original på golvet och fönster som vetter mot gaveln samt mot balkongen som även nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhyllor.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2012-11-28
Energiförbrukning ATEMP: 155 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1954
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i söderläge och bjuder på sol från morgon till eftermiddag. Balkongen erbjuder sittplats för 2-3 personer och vetter mot vackra grönområden.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd och en matkällare.
Månadsavgift: 4298 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andelstal: Andel i förening 0.64681 %
Andel av årsavgiften: 0.64681 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3096 kr/år,
  • Försäkring: 2539 kr/år,
TOTALT: 5635 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Odlaren

Allmänt

HSB bostadsrättsföreningen Odlaren är en äkta bostadsrättsförening som består av 128 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 10 lokaler varav tre upplåts med hyresrätt och sju med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaden uppfördes 1954 och föreningens byggnader har adresserna Abbekåsgatan 8 A-B, Nobelvägen 103 A- B, Bodekullsgången 19 A-C samt Bodekullsgången 21 A-B. Föreningen innehar tomten med tomträtt. Befintligt tomträttsavtal löper t.o.m. 2027.

Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 10
Äger föreningen marken? Nej
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen planerar att höja avgiften med 2% 2019. Styrelsen anser att årsavgiften ska höjas lite varje år (1-3%) för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
Hissar installerades i låghusen 1991. Samtliga trappuppgångar har hiss.
Omläggning av yttertaken genomfördes 1992. Även 1996 lades delar av yttertaket om. Översyn gjordes i samband med fasad-/balkongrenovering 2010 då smärre fel upptäcktes och åtgärdades. Även 2018 genomfördes en översyn.
Tappvattenledningar byttes 1992/1993
El-stigare byttes 1994
Fönster byttes/renoverades 1994/1996
Vattenstammar i kök/badrum byttes 1996
Fasader och balkonger renoverades 2010/2011
Ny värmecentral installerades 2011
Innergården renoverades 2012/2013
Byte av låssystem genomfördes 2014
Relining av avlopsstammar genomfördes 2015
Ny belysning gemensamma utrymmen installerades 2017
Gemensamhetsel installerades vid årsskiftet 2018/2019

Kommande renoveringar:
Samtliga hissar kommer renoveras under år 2019.
Därefter planerades renovering av tak som planeras pågå i ett par år. I samband med takrenoveringen kommer även vissa delar av fasaden att renoveras.
Elen i vissa av föreningens lokaler måste dras om.

Underhåll av fastigheterna sköts enligt en underhållsplan som tas fram av HSB. Besiktningar genomför kontinuerligt av HSB för att säkra standard och kvalitet.

Ventilation:
Senaste obligatoriska ventilationskontrollen genomfördes 2017. Köksfläktar är ej tillåtna i bostäderna, endast kolfilter. Befintliga fläktar är tryckstyrda.

Parkering

Föreningen har 64 garageplatser, varav 6 MC-platser till uthyrning, kostnaden för att hyra garageplats är cirka 320 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem och bredband av Bredbandsbolaget/Telenor (bredband med en hastighet om 250/250 MBit/s ingår i månadsavgiften)

Övrigt

Föreningen har en otroligt fin, renoverad innergård med mycket grönska, planteringar, uteplatser. På innergården finns även pingisbord.

Det finns fem bokningsbara tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera samt torkrum eller torkskåp. Mangelrum finns.

I källaren finns skyddsrum, cykelrum samt barnvagnsrum och hobbyrum. Snickeri- respektive målarrum finns till medlemmarnas förfogande och bokas i förväg av medlemmarna.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensamhetsel och elförbrukningen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen har två miljöstationer på gården. Första helgfria måndagen varje månad kommer även en container för avfall som inte utgör hushållsavfall eller kan sopsorteras. Containrar för el-deponi (tv-apparater och andra hushållselapparater) kommer två gånger per år.

För mer information, besök gärna föreningen hemsida:
https://www.hsb.se/malmo/brf/odlaren

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som på senare år blommat och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. Här råder det fortfarande fördelaktigt prisläge, det är nära till city samtidigt som kommunikationerna är mycket goda. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har nyligen genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här du hittar flera livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns också grönområden, såsom populära Folkets park och tycker du som vi om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd där du kan fynda det mesta.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder boendeparkering i området. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument