Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1933

Simrishamnsgatan 15 A

Möllevången Malmö

Ljus, gårdsvänd tvåa med renoverat kök och 30-talsdetaljer!

Bakom vacker mintgrön fasad ligger denna ljusa tvåa som bjuder på snyggt kök i grått med rymlig matplats, inbjudande vardagsrum, rofyllt sovrum och badrum med badkar. Lägenheten ligger på tyst läge mot föreningens fina gård och bjuder på många fina detaljer från 1933. Toppläge nära Möllan. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 41.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Möllevången
Byggår: 1933
Månadsavgift: 3127 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Emil Svenow (1883-1981) som ritade byggnaden som 1933 uppfördes på fastigheten Vågen 3. Svenow var en av två tvillingbröder och född i Lockarp. Svenow tog examen på Tekniska Elementärskolan i Malmö 1903, praktiserade därefter på olika arkitektkontor och utförde även några mindre projekt på egen hand. Han studerade mellan åren 1909 och 1912 på Berlins Bauakademie. Efter första världskriget sysslade han med återuppbyggnadsarbete i Ostpreussen. 1923 började han arbeta som arkitekt i Malmö då han under sina första år mest ritade villor, bland annat ett 40-tal hus i egnahemsområdet Rostorp. Dessutom utformade Svenow över 100 flerbostadshus, vilket gjorde honom till den mest produktiva arkitekten i Malmö före andra världskriget. Hans byggnader skiljer sig sällan mycket från varandra utan har en mycket enhetlig utformning. Svenow har bland annat ritat flertalet hus runt Dalaplan, Möllevångstorget, Malmö Opera, Västra Sorgenfri, Ribersborg och Folkets Park.

Interiör

På omåttligt populärt läge med Möllevångstorgets alla restauranger, barer, torghandel, butiker och livs någon minuts promenad bort samt med utmärkta tågförbindelser vid Triangeln och bussar ligger denna väldisponerade tvåa i vacker byggnad från 1933. Lägenheten har genomgående vita väggar, generös takhöjd och vackra fönster som alla bjuder på utsikt över föreningens mysiga, soldränkta innergård. Vackra detaljer från 30-talet i form av bland annat spröjsade fönster och brädgolv. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett på golvet. Till höger finns plats för avhängning.

Kök:

Köket som renoverades 2016 har vita väggar och ekparkett. Vid det vackra, spröjsade fönstret finns matplats för minst sex personer. Den snygga inredningen i grått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan samt den snygga vasken i porslin löper vitt, fasat kakel. Här finns integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och spisfläkt.

Vardagsrum:

Till höger från entrén sett ligger vardagsrummet som har vita väggar, vitmålat brädgolv och spröjsat fönster som bjuder på utsikt över föreningens fina gård. Här finns plats för soffa, fåtölj, soffbord, TV-möbel och bokhylla.

Badrum:

Badrummet har kakel i vitt på väggarna och på golvet ligger beige plastmatta. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp och spegel med hylla.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, plastmatta på golvet och fönster som vetter mot föreningens gård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och i garderoben med skjutdörrar erbjuds bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 41.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, hiss finns
Energideklaration: Beställd
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1933
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka sex kvadratmeter.

Andelstal:
Ospecificerad andel i föreningen är 4,8513 %. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat svara på om andelstalet avser bostadsrättens andel av de totala insatserna eller bostadsrättens andel av årsavgifterna till föreningen.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 40 kvadratmeter i föreningens lägenhetsförteckning. Anledningen till att boarean skiljer sig från säljarens uppgift är sannolikt att den baseras på en äldre mätnorm. Den köpare som anses detta ha en betydande roll för köpet uppmanas att själv låta göra en uppmätning.
Månadsavgift: 3127 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 4.8513 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3038 kr/år,
  • Försäkring: 1524 kr/år,
TOTALT: 4562 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Vågen 3

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Vågen 3 är en äkta bostadsrättsförening som består av 13 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1933 och har adressen Simrishamnsgatan 15 A-B. Föreningen bildades 2003.

Antal lägenheter: 13
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1986 byttes V/A-stammar
2002 målades trappuppgångar.
2012 filmades och spolades avloppsstammarna.
2014 relinades avloppsstammarna, hissmotorerna och värmeväxlare renoverades.
2015 renoverades tvättstugan.
2016 renoverades fasad, fönster och tak.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta porten mot gatan och måla om entrén.

Övrigt

Föreningen har en mysig, soldränkt innergård med uteplats med flera sittgrupper, planteringar, träd och grönska. På gården finns även cykelställ

I källaren finns en renoverad tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningen är självförvaltande vilket innebär att alla medlemmar ingår i ett schema för trapp- och entréstädning samt trottoaren ca 3-4 ggr/år, deltar aktivt att underhålla gården möbler och trädgårdsskötsel på två dagar per år samt trädgårdsschema under sommaren. Medlemmarna förväntas kunna medverka i styrelsen eller annat administrativt uppdrag i föreningen.

Föreningen anordnar gemensamma aktiviteter såsom glöggmingel och gårdsdagar.

Energideklaration kommer att upprättas under april 2019.

Område

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument