Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Kristianstadsgatan 8

Möllevången Malmö

Smakfullt renoverad tvåa med vackra 20-talsdetaljer på toppläge!

I vacker fastighet från 1929 ligger denna ljusa, genomgående tvåa som varsamt renoverats och med många originaldetaljer bevarade. Lägenheten bjuder på renoverat kök i vitt med matplats, rofyllt sovrum, stort vardagsrum med burspråk, nyrenoverat badrum, luftig hall och bra förvaringsmöjligheter. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 67.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Möllevången
Byggår: 1929
Månadsavgift: 3024 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 169 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det är arkitekten August Ewe (1875-1956) som har ritat den vackra byggnaden på Fanan 5. Bygganden är ett av flera exempel på den tidstypiska blandningen av arkitekturstilarna nationalromantik och klassicism. Ewes verk kännetecknas framförallt av en stram nyklassicism och utsmyckningarna på fasaderna var under denna tidsperiod betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väl genomtänkta, vilket även återspeglas på huset. Fasaden har mörkrött tegel med vackra spröjsade fönster och två burspråkspartier som smyckar fasadens sidor.
Ewe var precis som många andra arkitekter i Malmö son till en byggmästare. Han föddes i Everöd och studerade vid Tekniska Elementärskolan, välrenommerade Bauakademie i Berlin samt Konstakademin i Stockholm. Ewe startade arkitektkontor tillsammans med sin studiekamrat Carl Melin. Samarbetet blev mycket framgångsrikt och de vann priset vid flera arkitekttävlingar. De uppförde bland annat bankbyggnader i Oskarshamn, Sölvesborg, Landskrona, Nyköping, Visby, Mörbylånga och Båstad.
Under en kort period under början av 1920-talet var Ewe förordnad som länsarkitekt i Malmöhus och Kristianstad län. Han arbetade även som lärare vid Tekniska Elementärskolan och Tekniska Yrkesskolan.

Interiör

Från Kristianstadsgatan 8 har man Möllevångstorgets myllrande torghandel runt knuten, åt andra håller ligger Folkets Park och i kvarteret ligger många populära restauranger, caféer och barer. Inom någon månad öppnar även Kaffebaren ett bageri i huset. Pendlaren har tågstationen Triangeln ett par minuters promenad bort och dessutom ligger Södervärn nära. Lägenheten ligger på tredje våningen i vacker fastighet anno 1929 signerad August Ewe. Här finns många fina originaldetaljer såsom vackra brädgolv, spröjsade fönster, generös takhöjd och lamprosetter.

Hall:

Innanför den vackra dörren i original med glasparti välkomnar först en mindre hall med vackert, välvt tak. Här är väggarna mörkblå och på golvet ligger brädgolv. I den större delen av hallen är väggarna vita och på golvet ligger samma fina brädgolv. Här finns gott om plats för möblering med exempelvis byrå eller arbetsplats.

Kök:

Till vänster ligger köket som renoverades 2018. Här är väggarna vita, på golvet ligger brädgolv målat i Ribersborgsgrönt och det vackra spröjsade fönstret bjuder på utsikt över innergårdarna. Överskåpen och skafferiet har bevarats i original medan underskåpen byttes ut mot skåp i matchande stil. Här finns gashäll (-2018), varmluftsugn, inbyggnadsdiskmaskin (-2017), kyl/frys och kolfilterfläkt. Ovanför den snygga bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. I köket finns även matplats för 2-4 personer.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen renoverades 2019 (kvalitetsdokument finns). Väggarna är helkaklade i vitt kakel och på golvet ligger terrazzoklinker. Här finns duschhörna med takdusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, brädgolv, två vackra spröjsade fönster som vetter mot gården och lamprosett som pryder taket. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och bokhyllor. I anslutning till sovrummet ligger två klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som nås från både hall och sovrum har vita väggar, brädgolv och lamprosett som pryder taket. Ljusinsläppet från det fina burspråket och fönstret är generöst. Rummet är rymligt med plats för matplats, soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 67.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd om cirka sex kvadratmeter.

Boarea:
Lägenheten är registrerad som 63 kvadratmeter i föreningens lägenhetsregister. Anledningen till att uppgiften skiljer sig från uppmätningen är sannolikt att den baseras på en äldre mätnorm.

Andelstal:
Ospecificerad andel i föreningen är 8,8502%. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge om andelstalet avser bostadsrättens andel av de totala insatserna eller bostadsrättens andel av årsavgifterna.
Månadsavgift: 3024 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 169 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 8.8502 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4200 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
  • Övrigt: 1800 kr/år,
TOTALT: 8000 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Fanan

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Fanan är en äkta bostadsrättsförening som består av 12 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1929 och har adressen Kristianstadsgatan 8.

Antal lägenheter: 12
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Avgiften har varit oförändrad sedan fastigheten förvärvades 2006.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar ä genomförda:
Tvättstuga År 2006
Trappuppgång År 2008
Innergård År 2008
El i lägenheterna År 2009
El i offentliga utrymmen År 2009
Fasad År 2011
Tak År 2011
Fönster År 2011
Dränering med pump År 2017
Nya lås portar År 2018

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar cirka 2020

Parkering

Föreningen har fem garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 350 kronor/månad. För närvarande är samtliga platser uthyrda med det är ingen kötid.

Övrigt

Föreningen har en mysig och inbjudande innergård med grönska, grill, gemensamma utemöbler samt ytterligare ett trädäck med solstolar loungesoffa och stor hängmatta för två.

På vinden finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, samtliga från 2006. På vinden finns även torkvind och ett gemensamt möbelförråd.

På vinden finns ett gästrum om 13 kvadratmeter som medlemmarna kan nyttja gratis. Gästrummet bokas med bokningslista.

I källaren finns cykelförråd med verkstad med snickarbänk.

Område

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument