Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1911

Drottninggatan 5 A

Rörsjöstaden Malmö

Ljus tvåa med vackra detaljer från tidigt 1900-tal på toppläge!

På tredje våningen i byggnad anno 1911 ligger denna luftiga tvåa som stoltserar med takhöjd om hela 3,2 meter, vacker stuckatur, burspråk, fiskbensparkett och vackra brädgolv. Lägenheten bjuder på renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, rofyllt sovrum, badrum med tvättmaskin och gott om förvaring.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1911
Månadsavgift: 3297 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 207 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på fastigheten Gasklockan 4 uppfördes 1911 och ritades av malmöarkitekterna August Ewe och Carl Melin. Carl Melin kom från Visby där fadern var landskamrerare. Melin studerade till arkitekt vid KTH och Konstakademin i Stockholm. Han gjorde därefter flera studieresor på kontinenten och etablerade sig 1905 med sin studiekamrat August Ewe i Malmö. Mellan åren 1923 och 1929 var Melin arkitekt och chef för Malmö Stads byggnadskontor. 1929 blev han chef vid Stockholm Stads fastighetsnämnd. Ewe var precis som många andra arkitekter i Malmö son till en byggmästare. Han föddes i Everöd och studerade vid Tekniska Elementärskolan, välrenommerade Bauakademie i Berlin samt Konstakademin i Stockholm. Samarbetet blev mycket framgångsrikt och de vann priset vid flera arkitekttävlingar. De uppförde bland annat bankbyggnader i Oskarshamn, Sölvesborg, Landskrona, Nyköping, Visby, Mörbylånga och Båstad.

När huset byggnaden på Gasklockan 4 uppfördes inrymde den förutom magnifika våningar även Malmö folkbadhus. En inrättning som många malmöbor kommer ihåg från sina barndoms dagar.

Interiör

Rakt över gatan ligger Rörsjöparken, åt ena hållet kanalen samt city och åt andra håller Östra Förstadsgatan som har många restauranger, caféer och butiker. Här bor man med gångavstånd till det mesta men på tyst läge mot Malmgatan. I vacker, välkänd byggnad signerad Melin och Ewe ligger denna ljusa tvåa med många vackra detaljer från förra sekelskiftet bevarade. Lägenheten bjuder bland annat på en takhöjd på över tre meter, vacker stuckatur, brädgolv och fiskbensparkett. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren samt i städskåpet.

Badrum:

Från hallen nås badrummet där inredningen byttes ut cirka 2010. Badrummet är kaklat i vitt och på golvet ligger ljus plastmatta. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegelskåp och tvättpelare med tvättmaskin (-2017) samt torktumlare (-2017).

Kök:

Det snygga köket från 2013 har vita väggar, vitmålat brädgolv och vackert fönster som vetter mot Malmgatan. Den snygga inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vacker marmor. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, keramikhäll, diskmaskin och spisfläkt. Här finns även en platsbyggd matplats med rum för 4-6 personer.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som nås från både hall samt kök har ljusa väggar, mörkbetsad fiskbensparkett på golvet och ljusinsläppet från det vackra fönstret är generöst. Här pryder vacker stuckatur taket. Rummet erbjuder plats för soffa, soffbord, TV-möbel och bokhylla.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har väggar i turkost, mörkbetsad fiskbensparkett och ett vackert, halvmåneformat burspråk. Vid det vackra bruspråket finns en platsbyggd, halvmåneformad bänk. Även här smyckas taket av vacker stuckatur. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, arbetsplats och garderoberna erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1911
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.
Månadsavgift: 3297 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 207 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 3.21597 %
Andel av årsavgiften: 3.40065 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5200 kr/år,
  • Försäkring: 2400 kr/år,
TOTALT: 7600 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Gasklockan

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Gasklockan är en äkta bostadsrättsförening som består av 23 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1909 och har adresserna Malmgatan 3 och Drottninggatan 5 A-B. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttavtalet skrivs om 2026.

Antal lägenheter: 23
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Nej
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Vattenstammar 1980-talet
Fasad 2005
Avloppsstammar 2005
Gård 2005
Värmeanläggning 2010
Balkonger 2011
Takplåtar reparation, målning 2011
Fönster, målning 2012
Relining 2014
Renovering av hyreslokal 2015
Renovering av grind 2015
Ventilation (OVK-besiktning) 2015
Ny toalett i hyreslokal 2017
Avloppsstammar 2018

Kommande renoveringar:
Föreningen håller på att bygga en etta som därefter kommer att säljas.
Källardränering
Tak och fönster

Övrigt

Föreningen har en liten innergård med cykelparkering och miljöstation med kärl för hushållsavfall, tidningar och glas.

Föreningen har en gemensam takterrass med flera sittgrupper, solstolar och grönska.

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Säljaren har idag en garageplats på Bredgatan 3, kostnaden för att hyra denna är 1000 kronor/månad och den kan övertas av köparen om så önskas. Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument