Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1948

Östra Kristinelundsvägen 8 A

Slottsstaden Malmö

Smakfullt renoverad 1,5:a med balkong i sydvästläge!

En halv trappa upp ligger denna välplanerade lägenhet som renoverats med smarta, platsbyggda lösningar under de senaste åren. Snyggt kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet som har utgång till balkong, sovloft med arbetsplats, badrum med badkar och gott om förvaring. Toppläge i mysiga Slottsstaden!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1948
Månadsavgift: 2398 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Arkitekten Gösta Olson (1894-1969) fick uppdraget att rita byggnaden till fastigheten Herrestad 7. Gösta arbetade även som byggmästare, möbeldesigner och inredningsarkitekt. Olson var född i Malmö men studerade i Trondheim där han också tog sin arkitektexamen. Från 1927 drev han egen arkitektbyrå och byggnadsrörelse i Malmö. Det var framför allt flerbostadshus han ritade men även en del villor, fritidshus samt ett badhus och ett posthus i Alvesta. Flerbostadshusen som Olson ritat i Malmö är många och sträcker sig över flera stadsdelar såsom Värnhem, Rörsjöstaden, Operan, S:t Knut, Dammfri , Slottsstaden och Ribersborg.

Olson deltog ofta i arkitekttävlingar och var under en tid ledamot av styrelsen för Malmö Byggmästareförening och dessutom suppleant i byggnadsnämnden i Malmö.

Under sin tid i Norge träffade Olson sin blivande fru och han höll under hela sitt liv kontakt med grannlandet. Han var med om att grunda Svensk-Norska föreningen. Olson förärades Haakon-medaljen för sitt engagemang för norska flyktingar under andra världskriget.

Interiör

I hjärtat av Slottsstaden, nära många mysiga caféer, parker, hav och city ligger denna välplanerade, renoverade etta i funkisbyggnad anno 1948. Stabil och välskött bostadsrättsförening som äger marken och som har många av de tunga renoveringarna gjorda. Lägenheten har under de senaste åren renoverats och planlösningen optimerats. Här bjuds det på smakfullt renoverat kök med och delvis öppen planlösning mot vardagsrummet, rymligt vardagsrum med utgång till balkong i sydvästläge, sovloft med underliggande arbetsplats, badrum med badkar och rymlig klädkammare. Lägg även till flera smarta, snygga, platsbyggda lösningar, bland annat i form av balkonginredning, förvaring, kök med både bar- och matplats och infällda spotlights. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med, bredspacklade, vita väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning till vänster samt plats för förvaring både i garderoben rakt fram samt i den rymliga klädkammaren till höger.

Badrum:

Badrummet är halvkaklat i turkost och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Kök:

Köket som renoverats både under 2011 och 2014 har bredspacklade vita väggar samt samma snygga klinkergolv som i hallen. Den snygga inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper beige mosaikkakel. Här har man tänkt till och byggt en barplats framför fönstret och till vänster finns ytterligare matplats med underliggande barkyl. Till vänster har man fällt in kylskåpet (-2014) på snyggt sätt och här finns även en platsbyggd hylla med inbyggd mikro (-2014) och snygga hyllor med infällda spotlights. I köket finns även diskmaskin (2011), keramikhäll (-2011), ugn (2011) och kolfilterfläkt (2011).

Vardagsrum:

I delvis öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet, vid den stora öppningen finns en snygg detalj med spotlights. Vardagsrummet har bredspacklade, vita väggar, mattlackad ekparkett, belysningen utgörs av infällda spotlights och ljusinsläppet är rikligt tack vare den stora fönsterpartier som vetter mot balkongen som även den nås härifrån .Rummet erbjuder gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel och exempelvis matbord eller läshörna.

Sovloft / arbetsplats:

I vardagsrummet finns en platsbyggd alkov med snygg stege i rostfritt med sovloft med plats för 140 cm säng. I sovloftet finns två läslampor och eluttag. Vid alkoven finns två garderober som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Ytan under sovloftet fungerar utmärkt som arbetsplats, här finns infällda spotlights i taket samt gott om plats för skrivbord, stol och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-05-18
(E) Energiförbrukning ATEMP: 102 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1948
Övrigt: Från vardagsrummet nås den inbjudande balkongen som ligger i sydvästläge och bjuder på eftermiddags- kvällssol. Balkongen har platsbyggd inredning i trä med golv, bord, inklädnad och bänkar med underliggande förvaring. Här finns sittplats för upp till fyra personer.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning;
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 2398 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.515889675 %
Andel av årsavgiften: 1.512 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5100 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Herrestad 7

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Herrestad 7 är en äkta bostadsrättsförening och består av 55 lägenheter samt 2 lokaler på adresserna Fågelbacksgatan 27A-B samt Östra Kristinelundsvägen 8A-B. Föreningen äger även marken och byggnaden uppfördes 1948.

Antal lägenheter: 55
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Föreningen har stabil ekonomi. Omsättning av låneportföljen till lägre räntor har sänkt föreningens kapitalkostnader. Upplåtelser av tidigare hyresrätter medför ett ökat positivt kassaflöde och goda möjligheter att möta kommande års renoveringsbehov enligt föreningens underhållsplan. Det finns fortfarande 2 lägenheter som upplåts med hyresrätt kvar i föreningen.

Renovering och underhåll

Alla åtgärder som utförts och planerats in är kostnadssparande åtgärder. Med miljöhus (byggt 2011) sänks sopkostnaderna, nytt tak (2009) och nya maskiner (2010) i tvättstugorna sparar energi, nya el-stammar (2011) sänker elkostnader och lågenergilampor har satts in i fastigheten etc.
Fönstren byttes under 1990-talet och balkongerna är sedan tidigare renoverade.
2011 gjordes relining av avloppsstammar och vattenstammar byttes.
2011 sattes säkerhetsdörrar in.
Renovering av entréer och trapphus genomfördes under 2012.
Ventilerna till radiatorerna är utbytta.
Dränering omlagd 2017.
Fasad, sockel och fönsterbleck ommålade 2017.

Föreningen har för närvarande inga renoveringar planerade de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har sex parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 400 kronor/månad. Varje år genomförs en indexhöjning av hyran för parkeringsplats om 2,5%.

Övrigt

I källaren finns två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Här finns även mangel och torkrum. I källaren finns även två cykelrum.

Innergården är lummig, utemöbler finns vilket innebär möjlighet till en avkopplande samvaro vid vackert väder. En kolgrill finns även till medlemmarnas förfogande.

På gården finns miljöhus.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida;
http://www.brf-herrestad7.se/

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument