Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO ca 1900

Vårfruvägen 142-0

Fru Alstad Trelleborg

1,5-planshus anno tidigt 1900-tal på hörntomt i idylliska Fru Alstad!

Tegelhus i lantlig idyll som bjuder på generösa sällskapsytor, två sovrum (med möjlighet att inreda fler), kök, två wc och källare. Trevlig trädgård med stenbelagd uteplats, gräsmatta och vackra rabatter. Barnvänligt område med skola längre upp på gatan. Fastigheten säljes med friskrivningsklausul. Välkommen på visning

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 107.5 m2
Biarea: 24 m2
Rum: 3 rum varav 2 sovrum
Kommun: Trelleborg
Område: Fru Alstad

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

I gemytliga och familjära Fru Alstad med vackra omgivningar ligger detta vackra tegelhus från tidigt 1900-tal. Huset har under de senaste åren använts som kulturhus och står nu redo för nästa ägare. Idag bjuder entréplan på kök, stort vardagsrum/matrum, två toaletter (varav den ena är förberedd med golvbrunn och ett sovrum. På ovanvåningen finns idag ett inrett sovrum med möjlighet att inreda ytterligare ett sovrum och exempelvis allrum eller badrum. Huset har dessutom många vackra detaljer från byggåret. Välkommen att skapa ditt drömbonde i lantlig idyll!

ENTRÉPLAN:

På entréplan hittar vi generösa sällskapsytor med kombinerat vardagsrum och matsal, kök, två gäst-wc och ett sovrum.

Hall:

Hallen har vita väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar, samma klinkergolv som i hallen och vackra fönster som bjuder på utsikt över ängar och åker. Köksinredning med bra förvaringsmöjligeter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Här finns två stycken kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin.

Gäst-wc:

Gäst-wc som renoverades cirka 2005. Här ligger klinkergolv, väggarna är vita och ovanför tvättstället löper vitt kakel. Här finns wc, tvättställ och spegel.

wc:

Den andra toaletten är handikappanpassad och renoverades cirka 2005. Här ligger schackrutigt klinker på golvet och väggarna är helkaklade i vitt. Här finns wc, tvättställ och även golvbrunn.

Vardagsrum/matrum:

Det kombinerade vardagsrummet och matsal är mycket rymligt och ljusflödet generöst tack vare flera fönster i två olika väderstreck. Här är väggarna vita och på golvet ligger laminatgolv. Det är även härifrån trädgården och den stenbelagda uteplatsen nås. Gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matbord, bokhyllor och andra möbler.

Sovrum:

På entréplan finns ett sovrum som har vita väggar, brädgolv och två fönster som vetter mot trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

OVANVÅNING:

Från det stora sällskapsrummet finns en öppning till ovanvåningen. Det finns en spiraltrappa som kan installeras här.

Sovrum:

Den ena delen av ovanvåningen är inredd till ett sovrum. Här sitter ljus tapet på väggarna och fönstret vetter mot gaveln. Gott om plats för säng, nattduksbord och andra möbler.

Oinredd vind:

Det finns en stor oinredd vind som förslagsvis kan inredas till ytterligare ett sovrum samt allrum eller badrum.

KÄLLARE:

Via trappa från köket nås källaren. I källaren finns ett allrum med klinkergolv och vita väggar. Längre in i källaren finns pannrummet där även varmvattenberedaren finns.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 826
Tomt: 680 m2,
Övrigt tomt: Tomt i söderläge med stor gräsmatta som ramas in häckar och fina buskar. Här finns bland annat vackra rosor, lavendel och olika perenner. På tomten finns en stenbelagd uteplats som ligger i söderläge och bjuder på sol hela dagen.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 107.5 m2
Biarea: 24 m2
Rum: 3 rum varav 2 sovrum
Taxeringsår: 2018
Energideklaration: Utfärdad 2019-04-23
(F) Energiförbrukning ATEMP: 190 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 17316 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 2639 kr/år,
  • Försäkring: 1967 kr/år,
  • Renhållning: 1089 kr/år,
TOTALT: 23011 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader enligt ett annat hus i området då fastigheten inte använts som bostad de senaste åren. Driftskostnaderna kan komma att variera för nästa ägare. Posten el avser även uppvärmning.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: ca 1900
Grund: Källare + platta på mark
Fasad: Tegel
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Takbeklädnad: Eternit
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Luftvärmepump + vattenburet system
Övriga byggnader: Garagebyggnad i behov av renovering.

Renoveringar

Mellan åren 2002-2007 har följande renoveringar gjorts:
Gjuten platta under den del av huset som inte har källargrund
Renoverings av ytskikt på entréplan; golv, väggar, innertak.
Installation av luftvärmepump och vattenburet system (pannan till det vattenburna systemet är ej i bruk)
Installation av varmvattenberedare
Renovering av gäst-wc och handikappanpassad wc
Installation av nytt elskåp
Renovering av kök

Område

Allmänt

Mysig by med vackra lantliga omgivningar. I byn ligger Pilens Montessoriskola (F-6) och byn har ett Byalag. Några minuter bort ligger Tegelberga golfklubb. Cirka 15 minuters bilresa bort ligger sydkusten som erbjuder hav och stränder.

Kommunikation

Härifrån avgår pendelbuss 144 till Anderslöv och Östra Grevie tågstation.

Parkering

Äldre garage med plats för en bil. Gratis parkering råder på gatan utanför.

Övrigt

ALLMÄNT
Fastigheten säljes med friskrivningsklausul.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

BO-/ BIAREA:
Uppgiften om boarea är baserad på uppmätning gjord av säljaren och fördelar sig enligt följande:
Entréplan: 98 kvadratmeter boarea
Ovanvåning: 9,5 kvadratmeter inrett sovrum boarea
Källare: 24 kvadratmeter biarea

Dokument