Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1943-44

Ellstorpsgatan 3 E

Ellstorp Malmö

Välplanerad etta med rymligt kök och balkong i västerläge!

Hissen leder upp till tredje våningen där denna rymliga etta bjuder på luftigt rum med utgång till balkong, rymligt kök med originalinredning och matplats, badrum som kommer att renoveras av föreningen samt hall med bra förvaringsmöjligheter. Här bor man på lugnt läge i välskött förening. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 39.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1943-44
Månadsavgift: 2833 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV, 89 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos som ritade huset på fastigheten Midgård 11 under tidigt 1940-tal. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

På populära grönskande och lugna Ellstorp mer närhet till Värnhems alla trevliga restauranger, mysiga caféer och affärer ligger denna välplanerade etta. Lägenheten är välplanerad med rymligt kök med matplats, stort rum med utgång till balkong, bra förvaringsmöjligheter och som en bonus kommer badrummet att renoveras av föreningen i samband med stambyte. Lägenheter bjuder på flera trevliga detaljer från byggåret så som generös takhöjd, stavparkett och originalinredning i köket.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och parkettgolv. Här finns plats för avhängning. Till höger finns en rymlig klädkammare som är smart inredd med garderob för att skapa bästa möjliga förvaring.

Kök:

Köket har vita väggar och golvet är schackrutigt. Vid fönstret som vetter mot den lugna gatan finns matplats för 4-6 personer. Den vita originalinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis med ugn och kyl/frys (-2013).

Rum:

Det stora rummet har vita väggar, stavparkett i original på golvet och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats för säng, nattduksbord, soffa, soffbord, bokhylla och exempelvis arbetsplats.

Badrum:

Badrummet kommer högst troligt att renoveras av föreningen och arbetet beräknas börja under hösten 2019. Köparen har som en bonus därför möjlighet att själv påverka hur det nya badrummet ser ut. Badrummet är idag halvkaklat i vitt kakel och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegelskåp och separat badrumsskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 39.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-02-12
Energiförbrukning ATEMP: 155 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1943-44
Övrigt: Från rummet nås balkongen som ligger i västerläge. Balkongen är rymlig med plats för bord och stolar. På golvet ligger trätrall.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 2833 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV, 89 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 0.66921 %
Andel av årsavgiften: 0.66921 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 0 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
  • Övrigt: 1660 kr/år,
TOTALT: 6160 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare. Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Magne

Allmänt

HSB bostadsrättsföreningen Magne är en äkta bostadsrättsförening som består av 122 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt ett fastighetskontor och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnaderna uppfördes år 1943-1944 och har adresserna Ellstorpsgatan 3 A-E och Sofierogatan 1.

Antal lägenheter: 122
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

2019-01-01 höjdes avgifterna med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1965-1984 Konvertering av värmesystemet var en stor förändring. Ombyggt pannrum. Värmepanna ersatt med fjärrvärmecentral.
1989 Sopsuganläggning i gemenskap (Samfälligheten Storgården) tas i bruk
1991 Fönsterbyte samt ombyggnad av hissar och ny korgbeklädnad.
1995 Byte av elstammar och nya vattenledningar.
1996 Balkongbyte och målning av ytterväggar.
1997 Det ursprungliga bostadshuset helt avskrivet den 31 augusti 1997.
1999 Två cykelskjul uppförda och gårdsplan i vid A-trapp ombyggd.
2003 Individuella skorstenskanaler installerade.
2004 Miljöhus uppfört vid E-trapp ,ombyggnad av gårdsplanen i norr och installation av bredband till samtliga lägenheter.
2005 Nytt passagesystem och nya dörrar till källare och vind.
2006 Ombyggnad fjärrvärmecentral.
2007 Installation av råttstopp, byte av radiatorer i alla lägenheter,
skyddsrumsutrustning i källaren demonterad samt cykelparkering iordningställt vid trappa A.
2008 Brandskyddsutrustning monterad samt serviceavtal för brandskydd
OVK och ventilrensning, avveckling av sopsuganläggningen, målning av källarfönster och bättringsmålning källargolv, cykelställ till cykelparkering i källaren och uppdaterat passagesystem.
2010 Källarväggar runt huset dränerade, nya räddnings och servicevägar samt nya gångbanor & cykelskjul. Nya sittgrupper med grill på innergård,
uppfört staket mot Brf Ymor samt nya rabatter runt huset.
2011 Ny rabatt vid Sofierogatan, grindstängare vid Miljöhuset. Nya
fastighetsboxar och tidningshållare samt nytt bredbandsavtal (Ownit Broadband AB)
2012 Träningslokal renoverad och träningsmaskiner installerade.
2013 Målning av fasad, byte av yttertakets papp, montering av solcellsfästen på taket samt rensning av imkanaler.
2014 Multigym-maskin insatt i träningslokalen, webbokningssystem installerat.
2015 Samfälligheten "Storgården" upplöstes, rörelsestyrd LED belysning installerad i trapphus, källare & vind.
2017 Uppfräschning av utemiljön (grillplatser och rabatter). Nya utemöbler
2017 Säkrat och sett över brandskydden. Nya brandsläckare är inköpta och uppsatta.

Kommande renoveringar:
2019 Byte avloppsstammar/badrum. Stambytet preliminärt planerat att påbörjas hösten 2019.
2020 Målning trapphus. Sker efter stamrenovering/byte.

Övrigt

Föreningen har en fin och välskött innergård med mycket grönska, stor gräsmatta och uteplatser med grillar. Framför entrén finns cykelparkering. Det finns även miljöhus med källsortering.

I källaren finns fyra stycken tvättstugor med torkrum. Här finns även cykelrum och plats för barnvagnar. I källaren finns dessutom ett gym som medlemmarna kan boka och nyttja kostnadsfritt. Gymmet är utrustat med löpband, cyklar, crosstrainer, roddstol, bänkpress och skivstång etc. Intill gymmet finns även wc och dusch som får användas av föreningens medlemmar. Ett hobbyrum finns också i källaren som kan bokas.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/magne/

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entre.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument