Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1937

Karlshamnsgatan 6

Folkets Park Malmö

Totalrenoverad, genomgående tvåa på toppläge intill Folkets Park!

Hissen leder upp till andra våningen där denna genomgående tvåa bjuder på nyrenoverat kök, luftigt vardagsrum med fri utsikt, rofyllt sovrum, renoverat badrum och bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har sobra vita väggar, vackra vitsåpade brädgolv, generös takhöjd, lamposett och snygga detaljer i mässing.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1937
Månadsavgift: 3307 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Fyndet 10 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

På inbjudande Karlshamnsgatan med små trevliga butiker och med Folkets Park ett kvarter bort ligger denna tidstypiska byggnad från 1937. Fasaden är putsad och här välkomnar en mindre, gemytlig förening med lugn innergård med uteplats med gemensamma utemöbler. Två trappor upp med hiss ligger denna totalrenoverade och väldisponerade tvåa med vackra detaljer från byggåret samt utsikt mot Folkets Park. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta vita väggar och vitsåpade brädgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren rakt fram.

Kök:

Köket som renoverades 2018/2019 har vita väggar och samma vackra vitsåpade golv som i hallen. Den snygga inredningen i grått med snygga beslag i mässing erbjuder bra förvaringsmöjligheter och den snygga bänkskivan är i massiv ek. Här finns induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl, frys, snygg vask i porslin och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är från 2018.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har släta, vita väggar, vitsåpat brädgolv och stort fönsterparti som bjuder på utsikt mot Sölvesborgsgatan och Folkets Park. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhylla och matplats.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2011 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt samt turkost och på golvet ligger svart klinkergolv med underliggande golvvärme (elektrisk). Här finns duschhörna, wc, tvättställ med kommod, handdukstork (vattenburen), spegel och badrumsskåp.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, vitsåpat brädgolv och fönster som vetter mot föreningens fina innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-07-07
Energiförbrukning ATEMP: 224 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1937
Övrigt: Lägenheten har säkerhetsdörr.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning, men disponeras idag som två rum och kök.
Månadsavgift: 3307 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 5.5209 %
Andel av årsavgiften: 6.096 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Gnistan 10

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Gnistan 10 är en äkta bostadsrättsförening som består av 15 lägenheter. Föreningens byggnad har adressen Karlshamnsgatan 6 och föreningen äger marken. Byggnaden uppfördes 1937 och är delvis ombyggt samt renoverad 1994.

Antal lägenheter: 15
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 500 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1994:
Lagning och målning av den putsade fasaden, byte av stuprör,
nya fönster vid entré, ny källardörr samt nya fönster och fönsterdörrar.
Renovering av garageport, nya tegelpannor, ny papp, ny läkt, ny plåt och nya hängrännor.
Apparatskåp till hissarna byttes ut och likaså hissmaskinen.
Värmeväxlare och expansionskärl byttes ut.
Kall-, varmvatten- och VVC-ledningar byttes ut.
Ventiler till d:o byttes och injusteringar gjordes.
Byte av värmeledningar och värmeelement.
Frånluftsfläktar, FF1 bostäder byttes ut.
Byte av avloppsledningar.
Byte av elinstallationer.
2011:
Nya maskiner till tvättstugan installerades och viss el i gemensamma utrymmen drogs om.
Spolning av stammarna och filmning.
Vinden tilläggsisolerades.
Nya utemöbler köptes in.
Trapphuset målades om.
2018:
Installation av säkerhetsdörrar.

Kommande renoveringar:
Garageport, målning av fönster, värmeväxlare, frånluftsfläktar och byte av hissar.

Parkering

Till fastigheten hör ett parkeringsgarage med plats för 11 bilar och 3 motorcyklar. Garaget hyrs ut till Q-Park på ett kontrakt som i dagsläget löper till 2020. Garaget nås från gatan och från gården. Kostnad för en bilparkeringsplats är ca 625 kronor/månad, kostnaden för en motorcykelplats är ca 350 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Basutbudet från Telia ingår i avgiften. Bredband går att få via Telia fibernät, separat avtal får då tecknas.

Övrigt

Tvättstugan ligger på entréplan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Maskinerna är från 2011.

Föreningen har en mysig innergård med gräsmatta och uteplats med gemensamma utemöbler.

Från gatan kan man med lätthet rulla ner cykeln eller barnvagnen direkt till källarplan där cykeluppställning finns.

Föreningens medlemmar står själva för trappstädning och trädgårdsskötsel. Detta sker ca 4 ggr/år för den enskilde medlemmen. Föreningen anordnar ca 2 städdagar/år som alla medlemmar deltar i.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och Falsterbogatan. Området ligger granne med S:t Knut och alla butiker, caféer och restauranger. Här finns omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark som anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den centrala stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker och för den dansglada ligger Moriska Paviljongen som en omåttlig populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjuta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Trölls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör Café FYN besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument