Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Norra Skolgatan 13

Triangeln Malmö

Smakfullt renoverad, genomgående tvåa med balkong på toppläge!

Högst upp i huset ligger denna lägenhet som totalrenoverades 2013. Lägenheten bjuder på snyggt kök i vitt, luftigt vardagsrum med utgång till balkong, rofyllt sovrum och stilsäkert badrum. Vackra gamla detaljer i form av generös takhöjd och lamprosetter. Perfekt läge med Triangeln runt knuten. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1939
Månadsavgift: 3595 kr/mån
inkl värme, VA , 75 kronor för kabel-TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Moa Frick Praktikant 0725111563 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Axel Carlsson (1902-1985) som 1939 fick i uppdrag att rita byggnaden på Korpen 38. Axel tog studentexamen i Uppsala 1922, tog trafikflygarcertifikat 1923 samt studerade och praktiserade i USA 1926-1932. Han var anställd hos länsarkitekt Nils A. Blanck, arkitekt Carl-Axel Stoltz och byggmästare Anders Nevsten i Malmö 1934-1939. Från 1939 bedrev Carlsson egen arkitektverksamhet. Carlsson ritade bland annat yrkesskolor i Malmö och Trelleborg, byggnadsyrkesskola och större industribyggnader i Malmö, folkskola i Alstad samt affärs- och bostadsbebyggelse i bland annat Malmö, Karlskrona, Karlshamn och Ronneby.

Interiör

På absoluta toppläge med utmärkta pendlingsförbindelser vid Triangeln och med all tänkbar närservice i form av butiker, mataffärer, restauranger och caféer runt knuten ligger denna ljusa, genomgående tvåa som 2013 totalrenoverats på smakfullt sätt. Lägenheten har sobra vita väggar, snygg eklaminat på golvet och vackra detaljer i form av takrosetter och generös takhöjd. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med sobra vita väggar, eklaminat på golvet och plats för avhängning rakt fram.

Badrum:

Till höger ligger badrummet som renoverades 2013. Väggarna är helkaklade i vitt, på golvet ligger ett mörkt klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns wc, tvättställ, duschhörna med takdusch och vattenburen handdukstork.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har vita väggar, samma fina eklaminat som i hallen, taket pryds av lamprosetter och fönstret vetter mot balkongen som även nås härifrån. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel och bokhylla. I anslutning till köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet finns naturlig matplats för 4-6 personer.

Kök:

Köket som renoverades 2013 har vit inredning som bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Bänkskivan i granit erbjuder goda arbetsytor och ovanför denna löper en snygg tapet i grönt med glasskiva framför. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har samma fina eklaminat som i övriga lägenheten, vita väggar och fönster som bjuder på utsikt över Turning Torso. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de fyra garderoberna.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2010-03-29
Energiförbrukning ATEMP: 155 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i österläge och bjuder på
morgon-/förmiddagssol.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i lägenhetsförteckningen men disponeras idag som 2 rum och kök.
Månadsavgift: 3595 kr/mån
inkl värme, VA , 75 kronor för kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 5.777 %
Andel av årsavgiften: 6.014 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2200 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 3400 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Korpen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Korpen är en äkta bostadsrättsförening som består av 20 lägenheter, 5 butiker, 3 lager och ett förråd. Föreningens byggnad uppfördes cirka 1939 och har adressen Norra Skolgatan 13.

Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 5
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 500 kr
Ekonomi


Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
Föreningen har sedan tidigare dragit om el i trapphus och på vinden.
2010 byttes vattenstammar i den ena trappuppgången.
2012 renoverades fasad och balkonger.
2018 relinades avloppsstammarna.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta vattenstammarna i den andra trappen inom de närmaste åren.

Övrigt

Föreningen har en trevlig innergård med gräsmatta, blomsterrabatt och gemensamma utemöbler. På gården finna även cykelskjul.
I trapphuset mot innergården finns källsortering.
I källaren finns tvättstuga utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och separat torkrum.

Område

Allmänt

Triangeln är ett område som har allt och lite därtill. Det stora köpcentret Triangeln erbjuder shopping samt trevliga restauranger och cafeér. Ett flertal livsmedelsbutiker ligger inom behagligt gångavstånd från vår lägenhet. I området kring Triangeln har vi ett stort utbud av små butiker för alla gourmander, ett flertal frisörer, inredningsbutiker och mycket mer.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med Citytunneln någon minut bort och flertalet stads- samt pendelbussar som avgår i närheten.

Parkering

Boendeparkering råder i området. I grannhuset finns garage med platser som kan hyras via PMalmö till en kostnad om cirka 800 kronor/månad.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument