Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1935

Kungsgatan 27 B

Rörsjöstaden Malmö

Ljus, välplanerad trea med fransk balkong och 30-talscharm!

Hissen leder upp till andra våningen där denna genomgående lägenhet i välkända Malmgården bjuder på generös takhöjd, vacker fiskbensparkett och fina fönsterbänkar. Här finns två bra sovrum, kök med fin originalinredning, renoverat badrum med duschhörna, vardagsrum med matplats och fransk balkong. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 71.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1935
Månadsavgift: 5189 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg 165 kr för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

På Kungsgatan med dess gröna allé lekplatser och Rörsjöparken runt knuten ligger denna välplanerade trea i den kända byggnaden Malmgården signerad Eric Sigfrid Persson. Lägenheten har under de senaste åren renoverats med 30-tals detaljerna bevarade. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och vacker fiskbensparkett .Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren till höger som är smart inredd med stång och hyllplan samt ytterligare förvaringsmöjligheter i den andra klädkammaren till vänster.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2012 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt och på golvet ligger svart klinkergolv. Här finns duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställ, inbyggt badrumsskåp och handdukstork (elektrisk).

Vardagsrum:

Vardagsrummet vita väggar samt en vacker medaljongtapet vid den naturliga matplatsdelen, vacker fiskbensparkett och stort fönsterparti med fransk balkong som bjuder på grönskande utsikt över Kungsgatan. Här finns naturlig plats för matgrupp för 6-8 personer. Gott om plats för soffa, soffbord, fåtöljer, bokhylla och TV-möbel.

Kök:

Köket har vita väggar, ekparkett på golvet och fönster som bjuder på utsikt över den fina innergården. Den undre inredningen i vitt är renoverad i tidsenlig stil med fina, tidsenliga beslag, överskåpen med vackert kryddskafferi och stort skafferi är välbevarade i original. Bänkskivan i rostfritt bjuder på bra arbetsytor och ovanför den löper vitt kakel. Köket är utrusat med kyl/frys (-2012), diskmaskin (-2012), kolfilterfläkt (-2012) och gasspis med ugn. I köket finns även matplats för 2-3 personer.

Sovrum:

Det första sovrummet har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot föreningens fina innergård. Här finns plats för säng, byrå och exempelvis byrå.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, parkettgolv och fönster som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 71.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-02-08
Energiförbrukning ATEMP: 201 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Från vardagsrummet nås den franska balkongen med dubbla dörrar och utsikt över Kungsgatans gröna allé. Den franska balkongen ligger i sydostläge.

2009 genomfördes en elrenovering i lägenheten då alla ledningar, uttag och strömbrytare byttes.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Månadsavgift: 5189 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg 165 kr för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 0.3804 %
Andel av årsavgiften: 0.43 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3395 kr/år,
  • Försäkring: 1929 kr/år,
  • Övrigt: 1660 kr/år,
TOTALT: 6984 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Malmgården

Allmänt

Föreningen bildades 2006 och förvärvade fastigheten 2007. Föreningens byggnad uppfördes 1935 och har adresserna Drottninggatan 6 A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 B och Kungsgatan 27-29.

Antal lägenheter: 281
Antal lokaler: 11
Antal hyreslägenheter: 28
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
Cirka 1997 renoverades fasaden.
2002 målades trappuppgångarna samt räcken till de franska balkongerna.
2004-2006 renoverades hissar.
2006 besiktigades tak och fönster.
Elen i huset åtgärdades under 2010-2012. (3-fas med jordfelsbrytare)
2012 genomfördes stambyte av vattenstammar
2012 relinades två avloppsstammar på Döbelnsg. 6 och Drottning. 6B.
2013 byttes garageporten.
2014 genomfördes mindre fasadarbeten.
2016 drogs fiber in
2017-2018 byttes fönstren mat gatan och fasaden renoverades.
2018 restaurerades och återmonterades konstverket "Hemmets härd".
2019 byttes entréportar mot Kungsgatan 27A, 29 och Drottninggatan 6A samt utbyte av passagesystem. I samband med detta infördes även elektronisk bokning av tvättstuga som kan bokas via app.

Kommande renoveringar:
2020 planerar föreningen injustera värmesystemet.
2021 planerar föreningen att relina avloppsstammarna.
2022 planerar föreningen att se över maskinutrustningen i tre av hissarna.
Enligt föreningens underhållsplan planerar föreningen att mellan ca 2023-2028 måla om trapphusen, renovera undercentralerna, lägga om tak och renovera/byta fönster mot gård. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

Föreningen har ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser, för närvarande är garagehyran cirka 657 - 808 kr/ månad beroende på platsstorlek, kösystem tillämpas.

Övrigt

Högst upp i huset finns gemensamma terrasser, före detta piskbalkonger.

I källaren finns fem tvättstugor, varav fyra med torkrum. Samtliga tvättstugor har nyare maskiner, torktumlare och torkskåp.

Gården är välskött och härligt uppvuxen med bl.a. rådhusvin som växer längs fasaderna. Det finns även grillplats, lekplats, cykelskjul och många små fina sittgrupper.

Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kronor/natt. Övernattningslägenheten ligger på Ehrensvärdsgatan 7.

Föreningen har sopsugsystem. Detta installerades 1994. Olika delar av systemet är renoverat under årens lopp. Föreningen har övrig sopsortering på två ställen på gården, det ena är beläget längs med Drottninggatan på gården och det andra i hörnan Kungsgatan 29.

Besök gärna föreningen hemsida för mer information;
http://malmgarden.org/

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument