Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1957-58

Sergels väg 12 B

Ribersborg Malmö

Smakfullt renoverad minitvåa granne med havet!

På tredje våningen ligger denna välplanerade tvåa i vacker 50-talsfastighet. Lägenheten bjuder på stilrent kök med vackra inslag av marmor i öppen planlösning mot vardagsrummet, rofyllt sovrum med utgång till balkong, badrum med badkar och hall med bra förvaringsmöjligheter. Toppläge vid havet nära parker och city!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 2 rum
Våningsplan: 3 av 8, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1957-58
Månadsavgift: 2271 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 249 kronor/månad för kabel-TV och bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Svenivar Ekstrand som ritade byggnaderna som under åren 1957-58 uppfördes på fastigheten Ljungbyhus 12. Ekstrand saknade formell arkitektutbildning men kom ändå att bli en av stadens mest anlitade arkitekter under 1950- och 60-talen. Han hade studerat vid Tekniska läroverket i Malmö och sedan arbetat hos den legendariske Hans Westman i Lund. Senare anställdes Ekstrand av Eric Sigfrid Persson och ledde hans kontor vid utformningen av Friluftsstaden. Han samarbetade också en tid med en annan välkänd malmöarkitekt, Torsten Roos.

Interiör

Granne med havet, strand, Ribersborgs rekreationsområde och en kort cykeltur till city ligger denna välplanerade tvåa i byggnad som uppförts under det svenska byggandets guldålder på 1950-talet. I området finns även flera populära restauranger, caféer och mataffärer. Lägenheten har renoverats på smakfullt sätt med mycket lyckat resultat. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med väggar i snygg blå färg och på golvet ligger kakstensgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två garderoberna med ovanliggande skåp.

Kök:

Köket som renoverades 2017 har vita väggar och parkettgolv. Den stilrena inredningen i ljusgrått samt vitt med snygga beslag i mässing erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper marmorkakel. Här finns kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

I öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet som har vita väggar, ekparkett och generöst ljusinsläpp tack vare två fönster. Här finns plats för matbord, soffa, soffbord, bokhylla och TV-möbel. I rummet finns även en klädkammare som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har ljusa väggar, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot balkongen som även nås härifrån. Här finns plats för säng och nattduksbord.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutigt klinker i vitt/grått. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegel.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 2 rum
Våningsplan: 3 av 8, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2008-11-13
Energiförbrukning ATEMP: 130 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1957-58
Övrigt: Från sovrummet nås balkongen som ligger i österläge. Här finns sittplats för två personer och det bjuds på utsikt mot havet och Turning Torso.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kokvrå i lägenhetsförteckningen, men disponeras idag som två rum och kök.
Månadsavgift: 2271 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 249 kronor/månad för kabel-TV och bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 0.361 %
Andel av årsavgiften: 0.397 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1872 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 3072 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Ribersborg 1

Allmänt

Bostadsrättföreningen Ribersborg 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 136 lägenheter och 3 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1957-58 och har adresserna Nicoloviusgatan 6A-B samt Sergels väg 12A-B.

Antal lägenheter: 136
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 500 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är utförda:
2011: omfogning av fasad, omgjutning av balkonger och omläggning av tak.
2012: färdigställande av det västra garaget.
2013: anläggning av trädgård och färdigställande av uteplatser på Nicoloviusgatan 6. Ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2014: installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter. Installation av nya värmecentraler.
2015: installation av gemensam el med individuell mätning. Nya ventilationsdon i alla lägenheter.
2016: färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2017: 3st nya garageportar. Taggar till garagen.
2018: Tappvattenprojektet avslutades i september 2018. Nya rör för tappvatten drogs i fastigheten. Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet monterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och damm lister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.

Kommande renoveringar:
Hissar.
Avloppsstammar. Det är ännu inte bestämt om det blir relining eller stambyte men relining är högst troligt enligt styrelsen. Styrelsen räknar att fatta beslut om vilken typ av renovering det blir, och när den ska utföras, under året.
Löpande underhåll utförs kontinuerligt i båda fastigheterna.

Parkering

Föreningen har ett garage med 131 garageplatser varav 5 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om cirka 625 kronor/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 300 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 99 kronor/månad) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 150 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande innergård med grönska, uteplats med grillmöjligheter och lekplats. På gården finns även miljöstation med källsortering.

Föreningen har en övernattningslägenhet för uthyrning på Sergels väg 12. Den har tre sängplatser, pentry och badrum. Lägenheten kostar cirka 300kronor/natt förutom under storhelger då den kostar cirka 400 kronor/natt.

I huset finns två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och tillgång till torkrum samt mangelrum. I fastigheterna finns även barnvagnsrum och cykelgarage som man har tillgång till genom en deposition på 500 kronor.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensamhetsel. Till månadsavgiften tillkommer en fast kostnad om 50 kronor månad samt separat kostnad för elförbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
www.ribersborg1.se

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att bo i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på de italienska restaurangerna Via Napoli och La Nonnina. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

För dig som pendlar tar du dig enkelt in till city med buss 3, 4 eller 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken. Det tar endast några få minuter att cykla till både Malmö Universitet som Triangeln, en av Malmös största knutpunkter.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument