Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1951

John Ericssons väg 65 A

Dammfri Malmö

Välplanerad gaveltvåa med stor balkong i stabil förening!

På andra våningen ligger denna rymliga tvåa som bjuder på fint originalkök med matplats, renoverat badrum med badkar, rofyllt sovrum, vardagsrum med utgång till balkong om sex kvadratmeter och gott om förvaring. Här bor man på lugnt läge i välskött förening från 50-talet nära parker, hav och city. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dammfri
Byggår: 1951
Månadsavgift: 3134 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV, 100 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen hade forskat fram normer hör hur man skulle utforma huset på ett funktionellt sätt och planlösningen utnyttjades till max. Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel på 50-talet. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-.talet.

Interiör

Med Pildammsparken ett par minuters promenad bort i grönskande, rofyllda kvarter ligger denna rymliga tvåa med fina originaldetaljer i välskött förening från 1951. Här finns mervärden i form av bland annat gästrum, bastu, föreningslokal, fina innergårdar och dessutom har föreningen ett garage. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren från 2017 välkomnar hallen som renoverades 2017. Här är väggarna ljusa, på golvet ligger ljus laminatgolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. I klädkammaren till höger erbjuds bra förvaringsmöjligheter och här finns även plats för möblering samt avhängning.

Kök:

Köket har vita väggar samt fondvägg i svart, laminatgolv och vid fönstret finns matplats för minst fyra personer. Den fina inredningen i originalutförande erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt löper ljust kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i italienskt kakel i blå/turkosa toner och på golvet ligger matchande klinker. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp och spegelskåp.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har ljusa väggar samt en snygg, mönstrad fondtapet, ljust laminatgolv och fönster som vetter mot gården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och i de två klädkammarna inredda med stänger respektive hyllplan erbjuds bra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är rymligt och ljust tack vare fönster i två olika väderstreck, det är även härifrån den rymliga balkongen nås. Väggarna är vita och här finns även en fondtapet, på golvet ligger vacker stavparkett. Rummet erbjuder plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhylla och exempelvis matplats.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-07-15
Energiförbrukning ATEMP: 140 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1951
Övrigt: Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen om hela cirka 6 kvadratmeter. Balkongen ligger i österläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol.

Till lägenheten hör två källarförråd.
Månadsavgift: 3134 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV, 100 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 0.525401813 %
Andel av årsavgiften: 0.54 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6120 kr/år,
  • Försäkring: 3617 kr/år,
TOTALT: 9737 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Langeland

Allmänt

Brf Langeland är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1951 i samband med att byggnaderna uppfördes. Föreningen består av 186 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt, 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader har adresserna Ribevägen 14, 16, 18, 20, 22 och John Ericssons väg 65. Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet omförhandlas 2022.

Antal lägenheter: 186
Antal lokaler: 5
Äger föreningen marken? Nej
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1990 Byte av el- och vattenstammar
1993 Nya tak
1995 Nya balkonger
2004 Staket och grindar
2010 Nya miljöhus
2012 Nytt passersystem
2013 Upprustning av innegårdarna
2014 Nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme
2015 Relining av avloppsstammar
2017 Ny belysning på innergårdarna
2018 Byte av trästaket och spaljéer på innergårdarna

Kommande renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 20 år fram i tiden. I årsredovisningen framgår vilka poster som föreningen planerar att göra och när.

Parkering

Föreningen har 106 garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 212 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har trevliga innergårdar med grönska, gemensamma utemöbler och fasta grillplatser.

I källaren finns tvättstuga med tillhörande torkrum.

Föreningen har en två snickarbodar, cykel- och barnvagnsrum, bastu och en föreningslokal som kan hyras till en kostnad om cirka 200 kronor per tillfälle. Dessutom finns ett gästrum som kan hyras till en kostnad om cirka 300 kronor per natt.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen är tecknat kollektivt för föreningens lägenheter.

Föreningen har två miljöhus med källsortering, det finns även sopnedkast och en gång i kvartalet hyr föreningen in containrar för grovsopor.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida:
http://www.brflangeland.se

Område

Allmänt

Lägenheten är belägen på ett av Malmös bästa lägen med gångavstånd till parker, city och havet men i ett lugnt och trivsamt område. Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken ligger alla inom bekvämt gångavstånd från lägenheten och det är även promenadavstånd till stadskärnan med shopping- och nöjesutbud. För den fotbollsintresserade ligger Swedbank Stadion bara ett par minuters promenad bort. I närheten ligger Kronprinsen köpcentrum med bland annat mataffär, klädbutiker, apotek, systembolag och vårdcentral. I området finns även ett brett utbud av restauranger caféer och pubar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att ta en fika på Café Knus eller en bit mat på JPs.

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar stannar nära lägenheten och det är endast cirka 15 minuters promenad till Citytunnelns station Triangeln. Med bil tar man sig smidigt både till Öresundbron, Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Gratis parkering respektive boendeparkering råder i området, vilket gör att det är lätt att hitta ledig plats. För mer information om boendeparkering, kontakta Gatukontoret. Därutöver har grannföreningen garageplatser till uthyrning (kösystem tillämpas).

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument