Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1957

Krikongatan 27

Ulricedal Malmö

Tidsenligt renoverat 50-talsradhus på barnvänliga Ulricedal

På lugn gata i grönskande kvarter ligger detta tvåplansradhus som under de senaste åren renoverats med 50-talscharmen bevarad. Huset bjuder på vackert kök med matplats, rymligt vardagsrum med fungerande öppen spis, tre sovrum, två badrum, källare med stora ytor och mysig trädgård i söderläge. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Radhus
Boarea: 105.0 m2
Biarea: 65 m2
Rum: 4 rum varav 3 sovrum
Kommun: Malmö
Område: Ulricedal

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen hade forskat fram normer hör hur man skulle utforma huset på ett funktionellt sätt och planlösningen utnyttjades till max. Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel på 50-talet. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-.talet.

Interiör

På barnvänliga Ulricedal med närhet till grönområden Bulltofta rekreationsområde, skolor, förskolor, mataffärer och med utmärkta kommunikationer ligger detta radhus från 1957 som under de senaste åren genomgått omfattande renoveringar med 50-talsstilen bevarad. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

ENTRÉPLAN:

En vacker trappa leder upp till huset där entréplan bjuder på härliga sällskapsytor, kök och badrum.

Hall:

Hallen har vacker, ljust mönstrad tapet på väggarna och schackrutigt linoleumgolv. Till både höger och vänster finns plats för avhängning och möblering med exempelvis liten bänk eller byrå.

Kök:

Det smakfullt renoverade köket från 2016 har vacker tapet signerad Stig Lindberg på väggarna, samma fina linoleumgolv som i hallen och två stora fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Den vita inredningen med vackra beslag i trä erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivorna i rostfritt samt det klassiska virrvarrmönstret löper vitt, kvadratiskt kakel. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys och spisfläkt. I köket finns även matplats för minst fyra personer.

Vardagsrum:

Det stora, luftiga vardagsrummet har vita väggar, vacker, oljad fiskbensparkett på golvet och stora fönsterpartier som vetter mot trädgården samt utgång till terrassen. Här finns även den öppna spisen som är fungerande. Rummet erbjuder plats för matplats, soffgrupp, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2016 är helkaklat i vitt, kvadratiskt kakel och på golvet ligger schackrutigt klinkergolv med underliggande golvvärme (elektrisk). Här finns duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp och handdukstork (vattenburen).

OVANVÅNING:

En vacker trappa i originalutförande leder upp till ovanvåningen som är husets privata del med tre sovrum, renoverat badrum och goda förvaringsmöjligheter.

Hall:

Hallen på ovanvåningen har ljust linoleumgolv, ljusgrå väggar och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de fem inbyggda garderoberna. Ett vackert takfönster bidrar till naturligt ljusinsläpp och i vindsdelen som nås vid dörr längre in erbjuds ytterligare förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Det första sovrummet har ekparkett på golvet, väggar i gult samt en vacker mönstrad tapet och fönstret bjuder på fri utsikt över trädgården. Här finns plats för säng, nattduksbord, byrå och garderob.

Sovrum:

Det andra sovrummet har ljusa väggar, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot trädgården. Här finns plats för säng, nattduksbord och byrå.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar och en fin mönstrad tapet, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot balkongen som även nås härifrån. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och de tre garderoberna med ovanliggande skåp erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet på ovanvåningen renoverades även det 2016. Här är väggarna helkaklade i vitt samt grönt med vacker list i svart och på golvet ligger matchande kakel i svart samt vitt med underliggande golvvärme (elektrisk). Belysningen utgörs av infällda spotlights och här finns inkaklat badkar med dusch, wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (vattenburen).

KÄLLARE:

Källaren nås både via trappa i hallen samt från trädgården på baksidan. I källaren finns stora utrymmen och möjlighet att inreda ytterligare för den som så önskar. Här ligger tvättstugan som renoverades 2016 med klinkergolv, vita väggar, vask, tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns även pannrummet, matkällare, ytterligare förrådsrum samt ett rum som fungerar utmärkt för förvaring av trädgårdsredskap och dylikt. Härifrån alternativt utifrån nås även det som tidigare användes som garage men som idag förslagsvis kan användas till ytterligare förvaring eller inredas till ytterligare ett till rum.

Fakta

Bostadstyp: Radhus
Taxeringskod: 220 småhusenhet, helårsbostad
Tomt: 207 m2, tomträtt
Tomträttsavgäld: 10 748 kr, löptid t.o.m. 2027-12-31
Övrigt tomt: Trädgården renoverades även den 2016 och bjuder på framsida med stenbelagd uteplats, planteringar och plats för bänk. Här finns även plats för cykelparkering. På baksidan finns gräsmatta för lek, äppelträd, nektarinträd, hallonbuskar, björnbärsbuske, rabarber, blåbär, smultron och jordgubbar. Trädgården ligger i soligt söderläge och bjuder på sol hela dagen. Här ligger även den renoverade terrassen med plats för både matplats och soffa samt soffbord.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 105.0 m2
Biarea: 65 m2
Rum: 4 rum varav 3 sovrum
Taxeringsår: 2017
Byggnadsvärde: 820 000 kr
Markvärde: 646 000 kr
Värdeår: 1957
Pantbrev: 2 104 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2015-11-14
(F) Energiförbrukning ATEMP: 146 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 21000 kr/år,
  • Hushållsel: 6106 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 3289 kr/år,
  • Försäkring: 6001 kr/år,
  • Renhållning: 1100 kr/år,
  • Sotning: 1025 kr/år,
TOTALT: 38521 kr/år
Byggnadstyp: 2-plans radhus med källare
Byggnadsår: 1957
Grund: Källare
Fasad: Tegel
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Lättbetongkasetter
Takbeklädnad: Tegelpannor
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Renoveringar

Öppet fiber än indraget sedan tidigare.
Huset har under de senaste åren genomgått större renoveringar där följande är utfört:
2016:
Fönsterbyte i vardagsrum samt byte av altandörr, renovering av båda badrummen (kvalitetsdokument finns), köksrenovering med nya maskiner, elrenovering med nya uttag och strömbrytare samt installation av nytt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Renovering av ytskikt, renovering av trädgård på både fram- och baksida samt renovering av terrass. Installation av fler tilluftsventiler och fläktar i båda badrummen. Renovering av tvättstuga i källare och nya maskiner.

Område

Allmänt

Lugnt och barnvänligt område med närhet till grönområden och Bulltofta rekreationsområde. Runt knuten ligger en park med lekplats och i närheten ligger bland annat förskolorna Slånbäret, Smultronen och Piloten samt välrenommerade AB Videdals Privatskolor. Några minuters promenad bort ligger mataffärerna Coop och Netto och med en kort bilresa når man Toftanäs med Ica Maxi och flera andra butiker.

Kommunikation

Stadsbussarna 6 och 31 stannar båda i området med täta förbindelser till City och andra delar av staden. Med cykel tar man sig in till stan på cirka 20 minuter. För den bilburne så ligger inre ringvägen nära.

Parkering

Gratis parkering råder på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

Dokument