Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1908

Ledebursgatan 2

Rörsjöstaden Malmö

Sekelskiftesvåning på attraktiv adress

I ett vackert Jugendhus med anor från sekelskiftet ligger denna maffiga bostad med häpnadsväckande takhöjd om närmare 3,35 meter, som både imponerar och ger en härlig rymd åt boendet. Dessutom kan du njuta av tidsenliga detaljer som stuckaturer, takrosett och profilerade snickerier. Lägg där till en fransk balkong som nås från master bedroom samt en vanlig balkong i vardagsrummet med fri utsikt över staden. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 120.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1908
Månadsavgift: 6981 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på Jasminen 3 är ett typiskt exempel på arkitekturstilen Jugend, som tog fart i slutet av 1890-talet. Här var det arkitekten Jöns Jacobsson Wallin som fick äran att rita huset som skulle bli bostadsrättsföreningen Jasminen 3:s byggnad. Tomten bebyggdes i tre etapper. Första etappen var hörnan Föreningsgatan-Amiralsgatan som stod färdigt 1907 och redan året efter var den andra etappen färdig. Den sista huskroppen som är belägen mot Betaniaplan stod färdig runt 1909. Husets namn "Gustav Adolfspalatset" har sitt ursprung från byggherren, Fastighetsaktiebolaget Gustaf Adolf, där Jöns Jacobsson Wallin var delägare.

Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierade, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattad och har ett högt kulturvärde.

Interiör

I ett ståtligt, välbevarat hörnhus ligger denna klassiska och själfulla våning fördelat på tre rum och kök. Det är med hiss vi tar oss upp till fjärde våningen där denna bostad ligger. Väl innanför dörren möts du av detaljer från husets sekellånga ursprung, exempelvis takhöjd på cirka 3.35 meter, trägolv, stuckaturer, djupa fönsternischer, burspråk och höga golvsocklar. Rummen är oerhört generösa och luftiga, vilket även de stora och många fönstren i tre väderstreck bidrar till. Lägenhetens ytskikt har under de senare åren renoverats och är mycket fräscha. Dessutom finns det gott om förvaringsutrymmen, ett välutrustat badrum med tvättmöjligheter samt en fransk- och en vanlig balkong. Här bor du i en elegant cityvåning med alla bekvämligheter som behövs!

Hall:

Inbjudande hall som på ett välplanerat sätt förbinder alla bostadens rum. Här finns gott om plats för avhängning och skoställ. I nuvarande boende upptas hallens bortre del av en liten kontorshörna, vilket är perfekt för den som arbetar hemifrån. Här finns också förvaringsutrymmen i form av garderober som rymmer mycket förvaring. Golvet har försetts med slitstark klinker som dessutom har underliggande golvvärme. Väggarna är målade i en äggskalsvit ton som fint löper vidare genom större delen av bostaden.

Master bedroom:

Till vänster från bostadens entré nås lägenhetens största sovrum. Det är ett vilsamt rum med stort fönsterparti och en fransk balkong som vetter ut mot Ledebursgatan. Flott fondvägg i sober kulör och mönster, vita snickerier och vackert välbevarad fiskbensparkett. Rummet rymmer en stor dubbelsäng, fåtölj samt annat möblemang för den som önskar. Förvaring finns det gott om i en vacker platsbyggd garderob som löper från golv till tak.

Sovrum 2:

Det som idag används som gästrum kan med fördel också användas som barnrum. Genom rummets höga fönster blickar du ut över föreningens stillsamma och grönskande innergård. Färgskalan är också här ljus och stillsam och på golvet ligger ekfärgad parkett.

Kök:

Det stora köket är en fantastisk del av lägenheten som angränsar till vardagsrummet. Köksinredningen har vita släta fronter och matchar fint med den mörka bänkskivan i laminat. Eftersom köket är stort och byggt i vinkel finns det gott om arbetsytor samt förvaring. Invid det stora fönsterpartiet finns det gott om plats för ett stort matbord, perfekt för middagsbjudningar. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt mikrovågsugn samt fristående kyl och frys från Bosch. Klinkern från hallen löper tröskelfritt in i detta rum och även här finns det golvvärme. Taket pryds av en vacker takrosett.

Vardagsrum:

Vardagsrummet i detta eleganta hem är synnerligen inbjudande. Det har en fin anslutning till både kök samt hall och utgör hjärtat i bostaden. Här finns det gott om plats för umgänge med möjlighet att samlas både i soffor och fåtölj i det vackra burspråket. Detta är ett angenämt rum att umgås i där trivselfaktorn är hög. Väggarna har liksom resten av bostaden en äggskalsvit ton och gifter sig bra med den randiga fondväggen i vit/guld. Golvet pryds av parkett och rummet stoltserar med vackra detaljer i original såsom stuckatur, djupa bevarade fönsternischer och höga golvsocklar. Härifrån nås även balkongen som vetter åt sydost och har fri utsikt över staden och takåsarna.

Badrum:

Längs med hallen, ungefär mitt emot köket ligger badrummet, med helkaklade väggar och klinker med underliggande golvvärme. Här finns ett snyggt inkaklat badkar, eldriven handdukstork, ny tvättmaskin och torktumlare från Electrolux som installerades 2017. Badrumsinredningen kommer från Ballingslöv och i taket finns infällda spotlights. Ett stilrent och påkostat badrum i bra storlek för familjen.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 120.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2008-12-05
Energiförbrukning ATEMP: 163 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1908
Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Larm från Verisure finns installerat i bostaden.
Månadsavgift: 6981 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband
Andelstal: Andel i förening 4.93605 %
Andel av årsavgiften: 5.06826 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 7200 kr/år,
  • Försäkring: 2500 kr/år,
TOTALT: 9700 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning och kan komma att ändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Jasminen 3

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 är en äkta förening som bildades 2005 och är belägen på Amiralsgatan 18 och Ledebursgatan 2.

Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 6
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja, de förvärvade fastigheten 2005.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

I dagsläget finns inte någon planerad avgiftshöjning.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
2009/2010: Fasadrenovering
2011: Fönsterrenovering
2011/2012: Värmejustering
2012/2013: Ommålning av tak (gårdssidan)
2012: Målades och renoverades skadade fönster.
2014: Ommålning av tak (torn, fönsterbleck och balkonger), installation av ny värmeväxlare och belysning av alla våningsplan. Både miljörum och portgång målades också.
2016: Relining av samtliga stammar och renovering av hiss.
2018: Nya entrédörrar

Planerade renoveringar:
2018: Förbättring av gårdsfasaden och byte av fläkt som styr ventilationen.
2019: Nya tvättmaskiner i tvättstugan

De planerar också att renovera trapphuset på Ledebursgatan 2 i tidsenlig stil.

Övrigt

Föreningen har en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt torkrum.

Cykelparkering finns på innergården under tak men även i källaren.

Utöver detta har föreningen en mysig innergård med utemöbler och grill som får utnyttjas av medlemmarna. För personer med gröna fingrar finns även en trädgårdsgrupp att ansluta sig till om så önskas.

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument