Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1935

Sorgenfrivägen 23 B

Västra Sorgenfri Malmö

Ljus, välplanerad, genomgående tvåa med fina 30-talsattribut

På andra våningen bakom klassisk 30-talsfasad ligger denna tvåa som bjuder på grönskande utsikt åt båda håll, generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, sobra vita väggar och lamprosetter. Stilrent kök i vitt, rymligt vardagsrum med stort fönsterparti, rofyllt sovrum och badrum med dusch. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Västra Sorgenfri
Byggår: 1935
Månadsavgift: 2533 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.

Fönsterglas maskintillverkades vilket gjorde det möjligt att få större glasytor i helt nya dimensioner än tidigare, vilket gav ett härligt ljusinsläpp. Fönstren låg i liv med fasaden och placerades ofta asymmetriskt på byggnaden. Formen varierade för att spegla rummets användning, vanligt förekommande var exempelvis att hall och badrum prydes av ett runt litet fönster. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former eller fönsterband som gick över hörn. Karaktäristiskt för funkis är att fönstren bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs.

Interiör

På grönskande Sorgenfrivägen med kyrkogården som lämpar sig perfekt för promenader i det gröna på ena sidan och med föreningens vackra innergård på den andra sidan ligger denna genomgående lägenhet i klassisk 30-talsbyggnad. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönstren och bjuder på en härlig kombination av vackra detaljer från byggåret samt moderna bekvämligheter. Här är det lätt att trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning och förvaring i skåpen och på krokarna direkt till höger. Längre in till vänster erbjuds ytterligare förvaringsmöjligheter i de två garerobsutrymmena med smart inredning med stänger och hyllplan.

Kök:

Köket har samma fina fiskbensparkett som hallen, sobra vita väggar och lamprosett som pryder taket. Inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och löper på båda sidor för ytterligare förvaring och arbetsytor. Ovanför bänkskivan i ek löper vackert kakel i marockansk stil. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

Från köket nås det rymliga vardagsrummet som har vacker fiskbensparkett med fina golvsocklar på golvet, sobra vita väggar med vacker list och lamprosett pryder taket. Det stora, burspråksliknande fönsterpartiet bidrar till ett generöst ljusinsläpp och bjuder på utsikt över föreningens fina innergård. Här finns gott om plats för soffa, fåtölj, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats med rum för minst åtta personer.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, vackert brädgolv och fönster som bjuder på utsikt mot trädkronor och den grönskande kyrkogården. Längs med ena väggen löper en både smart och snygg hylla. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Badrum:

Badrummet har vitt kakel på väggarna och schackrutigt klinkergolv. Här finns dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-03-17
Energiförbrukning ATEMP: 149 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning, men disponeras idag som 2 rum och kök.
Månadsavgift: 2533 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 1.4204 %
Andel av årsavgiften: 1.41892 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1940 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3440 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Poppeln

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Poppeln är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1935 i samband med att byggnaden uppfördes. Föreningen består av 57 lägenheter och 2 lokaler som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad har adresserna Sorgenfrivägen 23A-E, Nobelvägen 64 och Eslövsgatan 11.

Antal lägenheter: 57
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Avgiften höjdes med 2,5% under våren 2018. I dagsläget är inget beslut taget om ytterligare höjningar, men styrelsen arbetar med att ta fram en ny budget och den kan komma att innehålla årliga höjningar om någon procentenhet för att täcka inflation på driftskostnader.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
2018 Spolning av stammar och portrenovering har slutförts under våren och finansierats med föreningens likvida medel.
2014 Dränering och renovering av gård.
2013 Totalrenovering av tak.
2010 Fönsterbyte och ommålning av portar.
2007 Relining av avloppsstammarna.
2006 Termostatventiler på radiatorer.
2006 Målning av trapphus.
2006 Nya maskiner i ena tvättstugan.
2005 Elsystem fas 2 - stambyte.
2004 Fönsterbyte.
2004 Dragning av nytt kabel-TV-nät.
2003 Elsystem fas 1 - lägenheter.
2002 Installation av råttstopp.
2001 Installation av bredbandsfibernät.
2000 Byte av kallvattenstammar i badrum och kök.
1999 Omfogning av husfasad.
1996 Byte av avloppsstammar i kök.
1996 Framdragning av varmvattenstammar i badrum och kök.

Kommande renoveringar:
2018 blästring och målning av staket
2020 renovering och byte av maskiner i tvättstugor
Underhållsplanen innehåller en post om ersättning av radiatorer under 2022, men det kommer föregås av inspektion för att bedöma det faktiska behovet. I övrigt är inga större ingrepp planerade de närmaste åren.

Övrigt

I källaren finns två tvättstugor med avdelat torkrum och nyttjas av båda tvättstugorna. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare.

Föreningen har en väldigt fin och inbjudande innergård. Innergården har mycket grönska, flera stenbelagda uteplatser med gemensamma möbler och grill.. På innergården finns även miljöstation med källsortering och cykelparkering.

Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av el, vilket tillkommer till avgiften och debiteras i efterhand på avin.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägget kollektivt för samtliga lägenheter.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.poppeln.se

Område

Allmänt

Området Västra Sorgenfri erbjuder det mesta och är omåttligt populärt. Den rofyllda stadsdelen är belägen mellan Sorgenfrivägen, Falsterbogatan/Mariagatan, Amiralsgatan och Nobelvägen. Stadsplanen för området arbetades fram av Erik Bülow-Hubes och var färdig 1927, vilket också är anledningen till att många av fastigheterna härstammar från denna tidsperiod.

Numera kantas området av gemytliga caféer längsmed gatuhörnen, små butiker och mindre livsmedelsbutiker. Både Karlskronaplan och närliggande S:t Knuts torg är uppskattade platser under vår- och sommarhalvåren då de erbjuder gott om uteserveringar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att köpa hämtmaten från Spoonery eller sushi på en av Sveriges bästa sushirestauranger Saiko. Är du fikasugen bör Café JORD besökas.

Omtyckta Folkets Park ligger ett stenkast från Karlskronaplan och erbjuder något för såväl vuxna som barn. S:t Pauli kyrkogård är också väldigt uppskattad.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 15-20 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Universitet som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument