Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1902

Strandgatan 10

Limhamn Malmö

Vindsvåning med havsutsikt!

Vem önskar inte bo i en ljus och ljuv vindsvåning i underbar fastighet anno 1902 som dessutom har havsutsikt? Här bor du ostört högst upp i huset på tredje våningen i en välplanerad tvåa. Några av bostadens tilltalande attribut är snedtak, fönsternischer och takfönster vilket skänker en oändlig charm. Hela lägenheten är snyggt omhändertagen med fina materialval och fräscha ytskikt. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 59.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Limhamn
Byggår: 1902
Månadsavgift: 5341 kr/mån
inkl värme, VA och en parkeringsplats

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på Bergtungan 1 är ett typiskt exempel på arkitekturstilen Jugend, som hade sin framfart i slutet av 1890-talet. Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierande, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattat och har ett högt kulturvärde.

Bergtungan 1 är uppfört av Limhamns legendariska hamnkaptenen Edvard Persson (1864-1946). Här bodde han tillsammans med sin fru hela livet. Faktum är att hela fastigheten påminner om svunna tider, då Limhamns koppling till havet var ännu starkare än den är idag.

Interiör

Belägen på attraktiv adress i Limhamn är nu denna tvårummare till salu. Här bor du med utsikt över takåsar och hav i en smakfullt renoverad bostad och gemytlig förening. Bostaden har fönster åt tre väderstreck, öppen och social planlösning samt ett tjusigt badrum. Detta är ett boende för dig som söker något unikt i vackra omgivningar. Limhamn har sällan varit så attraktivt som det är idag, med restauranger, badmöjligheter och en rustik känsla av havet. Här bor man verkligen mitt i historisk sjömansbygd.

Hall:

Innanför dörren finns det plats för avhängning på krokar. Direkt till vänster finns det även en inbyggd garderob med skjutdörrar som rymmer mycket förvaring. Hallen har en öppen planlösning till köket och golvet pryds av beige marmor.

Kök:

Det stora köket är en social plats och lämpar sig perfekt för middagsbjudningar. Här finns det gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter tack vare den stora köksön. Bänkskivorna är liksom köksluckorna i ek och ovanför arbetsytorna sitter vacker flerfärgad mosaik. Utrustning i form av spishäll/ugn, fläkt samt kyl/frys och inbyggd micro från Electrolux. Väggarna är vita och golvet pryds av beige marmor.

Sovrum:

Det mysiga sovrummet skiljs av från matplatsen i köket med en fin glasvägg som förser rummet med ett härligt ljusflöde. Här finns både ett vanligt fönster med djup nisch liksom ett takfönster. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat i ek.

Vardagsrum:

Med fönster i två väderstreck får vardagsrummet ett härligt ljusinsläpp. Här ryms det med enkelhet både soffgrupp, tv möbel och skrivbordshörna. Från detta rum nås även den stora garderoben som idag används som en walk-in-closet. Väggarna är stilrent vita med en grå fondvägg och på golvet ligger ekparkett.

Badrum:

Det stora badrummet har försetts med svart klinker och vit mosaik. Duschen är belägen längst in i rummet och är byggd i det som en gång varit trapphuset. Därav är väggen välvd och är klädd med svart/vitt schackrutigt kakel vilket ger en unik och exklusiv känsla. Utrustning i form av wc, spegel, kommod, handdukstork och golvvärme. Ny tvättmaskin och torktumlare installerades från Bosch 2017.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 59.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-07-31
Energiförbrukning ATEMP: 220 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1902
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka två kvadratmeter.
Månadsavgift: 5341 kr/mån
inkl värme, VA och en parkeringsplats
Andelstal: Andel i förening 14.8276 %
Andel av årsavgiften: 15.29793 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3700 kr/år,
  • Försäkring: 1400 kr/år,
TOTALT: 5100 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Sommarhagen 4

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Sommarhagen 4 är belägen på Strandgatan 10 i Limhamn. Föreningen registrerades 2005 samtidigt som de köpte fastigheten.

Antal lägenheter: 7
Äger föreningen marken? Ja, de förvärvade fastigheten 2005.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

I dagsläget är inga beslut tagna men det avgiften kan komma och höjas cirka 2%.

Renovering och underhåll

Utfört underhåll:
2005: Takfönster utbytta
2010: Renovering av samtliga fönster
2008-2011: Översyn av gaspannor med diverse mindre komponentbyten och fläktbyte på vinden.
2016: Reparation av tak på trädgårdshus
2017: Översyn av balkong, reparation av sockel

Planerat underhåll:
2019: Omläggning av yttertak
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2018.

Parkering

Föreningen hyr sex parkeringsplatser under oxlarna på Strandgatan. En av dessa tillhör lägenheten och är inkluderat i må.

Övrigt

Föreningen har en otroligt mysig innergård med grönska, utemöbler och grillmöjligheter. Här finns också ett litet gårdshus som fungerar som ett uterum med ett stort glasat parti som vetter åt söder.

På östsidan om bostadshuset finns även ett cykelhus.

Föreningens medlemmar hjälps åt med en del av skötseln av huset exempelvis trappstädning.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningen. För mer information vänligen kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till ordförande.

Område

Allmänt

I charmiga Limhamn möts du av varierande bebyggelse med både charmiga gatuhus byggda under 1800-talet och moderna nybyggnadsprojekt. Den genuina, småskaliga känslan har under många år lockat och tilltalat generationer av människor och kanske är det inte så konstigt med tanke på att du bor granne med havet. Här erbjuds en aktiv livsstil, liksom avkoppling och lugna turer längs med havet för den som önskar.

Sommartid njuter du kanske av båtlivet i småbåtshamnen eller varför inte ta sig ett dopp från någon av bryggorna eller stranden i Sibbarp? I augusti äger också Hamnfestivalen rum och är ett populärt evenemang för både barn och vuxna. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Den gamla fiskebyn kantas idag av ett brett utbud av både affärer, restauranger och dagligvaruhandel. Vi på Grip kan varmt rekommendera sushi på Chill Out, middag på Kajuteriet, eller en fika på Kakboden. Vid hamnen ligger även Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa en av de lokala specialiteterna.
För barnfamiljen finns det flera förskolor och skolor. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Det som en gång varit en fiskeby har idag vuxit och känns som en "stad i staden".

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över Öresundsbron eller ut på Ringvägen. Stadsbuss 7 och 4 tar dig både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln.

Parkering

Parkeringsplats är inkluderat i månadsavgiften.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument