Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Brobygatan 3

Nobeltorget Malmö

Charmig tvåa med välplanerade kvadratmeter och 30-tals attribut!

Med toppläge mitt emellan Nobel- och Möllevångstorget ligger denna fina tvåa som är full med karaktär och välbevarade originaldetaljer. Här förser höga och stora fönster dig med ett generöst ljusinsläpp från två väderstreck. De rymliga rumsytorna tillsammans med den generösa takhöjden skänker en härlig rymd. Lägg därtill välbevarat originalkök, goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda klädkammare och lättmöblerade rum. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1936
Månadsavgift: 3169 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV (basutbud) ochb bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Aftonen 7 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

När du lämnar myllret på Nobeltorget, viker av in på de mindre gatorna längsmed Lantmannagatan anländer du snart till Brobygatan. Det första som når ögat är husets gul/bruna tegelfasad och väl innanför porten, huserar idag den stabila föreningen Brf Aftonen. Föreningen stoltserar med en stillsam innergård med utemöbler, grill, grönska och cykelparkering.

Högst upp i huset ligger denna välplanerade tvåa om 53 kvadratmeter. Denna lägenhet andas trettiotal med sina välbevarade golv, lamprosetter och vackra originalkök. Bostaden är genomgående vilket genererar i ett härligt ljusflöde och de fina dörrkarmarna ger bostaden ytterligare karaktär. Här tillåts du bo i lugna kvarter endast ett stenkast från stadens brus!

Hall:

Trevlig och välplanerad hall som dessutom bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Här finns det plats för hatthylla men de två stora inbyggda klädkammarna som dessutom är inredda med några hyllor och en klädstång rymmer mycket förvaring. På golvet ligger brädgolv i original och väggarna är vita.

Kök:

Till vänster från hallen nås köket, som är ett vackert tidsminne från byggåret. Det är klassiskt inrett med vita skåpluckor och lådor med vitt kakel som avskiljer diskbänk och överskåp. Diskbänk i rostfritt stål och den maskinella utrustningen består av en ny spis/ugn samt kyl och frys. Här finns också fönster som vetter ut mot den lugna innergården. I köket får du med fördel plats med ett matbord för två till fyra personer. Vita väggar och väl omhändertaget brädgolv.

Vardagsrum:

Bostadens huvudsakliga viste är det rymliga vardagsrummet. Ett stort fönsterparti som vetter ut mot lugna Brobygatan förser rummet med ett härligt ljusinsläpp. Det är ett lättmöblerat rum med plats för såväl en soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är vita, på golvet ligger fiskbensparkett och taket pryds av en vacker och tidsenlig lamprosett.

Sovrum:

Sovrummet är ett rofyllt men rymligt rum beläget med utsikt över föreningens innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang för den som önskar. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är vita.

Badrum:

Badrummet har ljusa kaklade väggar med en smal bård samt ljust klinker. Här finns dusch, wc,handfat med en stor spegel ovanför samt förvaring på ett speglat väggskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2017-09-20
Energiförbrukning ATEMP: 163 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Till lägenheten hör ett vind- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3169 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV (basutbud) ochb bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.76674 %
Andel av årsavgiften: 1.71907 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3240 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 5240 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Aftonen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Aftonen är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med husets uppförande 1936. Föreningen består av 67 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och har adresserna Brobygatan 3, Göingeplan 10 och Hässleholmsgatan 6. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 67
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
2002-2003: Byte elstammar
2004-2005: Rörstambyte
2004-2005: Installation bredband
2004-2006: Byte av maskiner i tvättstugor
2005 :Bredbandsuppkoppling
2007: Bättrings fogat runt portar och källarfönster
2007: Relining av avloppsstammar
2008: Nytt trädäck på innergården
2008-2009: Cykeltak på gården
2009: Installerat nya källardörrar
2010: Renovering av tvättstugorna
2010: Färdigställt övernattningsrum
2012: Nytt tak, renovering av skorstenar och fasadrenovering.
2015: Renoverades staketet på innegården.
2017: Gjordes en spolning av stammar i kök och badrum samt uppfräschning av gästrummet.
2017: Byttes brandsläckare på vind och i källare ut till nya.
2018: Renoverades fönster.
2018: Lagades sprickor och hål i bottenplattan.
2018: Gjordes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i samtliga lägenheter och i trapphusen.
2019: Genomfördes en besiktning av relining i badrummen.

Planerade renoveringar:
2020: Relining av bottenplattan och renovering av gården.

Kabel-TV och bredband

Tv, internet & telefoni:
Bredband via fiber levereras av Telenor, bredband med en hastighet om 100/10 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.
Föreningen har även en centralantenn för digital-TV vilket är gratis för de boende i föreningen. För att kunna se de fria digitala TV-kanaler behövs en digitalbox.

Övrigt

Föreningen har två gemensamma tvättstugor belägna på Brobygatan och en på Hässleholmsgatan. Dessa nås från innergården.

Föreningen stoltserar med en innergård med grönska, uteplats med gemensamma utemöbler, parasol, grill och en kryddträdård. På gården finns även cykelställ med skärmtak.

Föreningen har dessutom ett hobbyrum och ett litet gästrum som går att boka upp till fyra nätter i rad. Hyran för gästrummet är 100 kr per natt.

Föreningen anordnar aktiviteter så som gårdsdisko på sommaren, glöggfest till advent och gårdsloppis.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida; www.aftonen.se

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument