Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Östra Kristinelundsvägen 18 B

Slottsstaden Malmö

Funkisnäste med solig balkong!

I denna naturligt ljusa och charmfulla funkislya slås du av en omedelbar trivsel. Bostaden bjuder på en vilsam sovalkov, stor solig balkong som vetter åt sydost, goda förvaringsmöjligheter och ett rymligt kök med matplats. Här bor du i ett lugnt område med närhet till kommunikationer, Malmö Universitet och Ribersborgsstranden. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1939
Månadsavgift: 2776 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Bara 1 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod. Det tar uttryck i dess utformning med den släta vitputsade fasaden, stora balkonger och fönster byggda över hörn.

Interiör

Högst upp i huset i det välbevarade funkishuset på Östra Kristinelundsvägen 18, hittar vi dessa 36 väldisponerade kvadrat. Här ryms bland annat ett lättmöblerat allrum, smart planerad sovalkov, generöst fullutrustat kök med matplats och ett fräscht badrum. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda i de två inbyggda, bevarade originalgarderoberna och bostadens kvadratmeter utökas under sommarhalvåret med en härlig balkong som vetter åt sydost. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Hallen visar upp fina funkisdetaljer i bevarade inbyggda garderober som rymmer mycket förvaring. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skoställ. Golvet pryds av ekfärgad laminat och väggarna är vita.

Kök:

Det fullutrustade köket har fronter i valnöt, bänkskivor i trä och laminat samt mörkt rektangulärt kakel i förband bakom diskbänken. Här finns spishäll, ugn, fläkt, integrerad mikrovågsugn, kyl/frys samt goda arbetsytor. Vid det stora fönsterpartiet finns en naturlig plats för matbord som med enkelhet rymmer fyra personer. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Allrum:

Allrummet är ett stort och lättmöblerat rum som ligger till vänster från hallen. Här är väggarna vita och på golvet pryds av laminat. Rummet har ett generöst fönsterparti med intilliggande balkongdörr som leder till bostadens härliga balkong.

Sovalkov:

Från allrummet nås den mysiga sovalkoven som rymmer en 140 cm säng. För att utnyttja möjligheterna till förvaring finns det inbyggda lådor i sängramen.

Balkong:

Från allrummet nås den ljuvliga balkongen som har ett fritt sydostläge med en tilltalande utsikt över grönska och hustak. Detta är en stämningsfull, social plats med utrymme för mindre möblemang.

Badrum:

Det helkaklade badrummet totalrenoverades av föreningen 2008 och förseddes med vitt kakel och ljust klinker. Inredning i form av vägghängd wc, dusch, handdukstork och handfat med överhängande spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-05-03
Energiförbrukning ATEMP: 194 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning: Bostaden är registrerad som 1 rum och kök.

Ospecificerat andelstal: 1,650000
Föreningen har inte kunnat ange om andelstalet avser bostadsrättens andel av de totala insatserna eller bostadsrättens andel av årsavgifterna till föreningen.

Lägenheten har en säkerhetsdörr.
Månadsavgift: 2776 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 1.65 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1800 kr/år,
TOTALT: 4200 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Bara 1

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Bara 1 är en äkta bostadsrättsförening som har adresserna Fågelbacksgatan 37, Östra Kristinelundsvägen 18 A-C.

Antal lägenheter: 36
Antal lokaler: 4
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.
Ekonomi

I dagsläget finns inget belsut om avgiftsförändringar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1995/1996: Ny takbeläggning, fjärrvärmecentral, stambyte av VA-stammar och byte av värmesystem inklusive elementstigare.
1999: Renovering av hissarna
2007/2008: Renovering av samtliga badrum i samband med stambyte av avloppsstammarna i badrum. I köken gjordes en relining.
2009: Nya tvättmaskiner
2012: Renovering av fasad och balkonger.
2015/2018 Ommålning av trappuppgångar.

Planerade renoveringar:
Föreningen har sålt råvinden och fått bygglov för fem nya lägenheter. Arbetet har påbörjats i januari 2019. Intäkterna från försäljningen kommer att gå till att amortera av på föreningens lån och kommer även att betyda bättre ekonomi på längre sikt då föreningen kommer att få in månadsavgifter från de nya vindslägenheterna.

Parkering

Föreningen har 20 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 475 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

ComHem levererar TV (basutbud) och bredband.

Övrigt

I källaren finns två tvättstugor och ett stort torkrum. I källaren finns även cykel förråd och styrelserum.

Föreningen har en lummig gård med gemensamma utemöbler och möjlighet att grilla.

Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande.
Enligt föreningens stadgar debiteras köparen 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningen. För mer information, besök gärna föreningens hemsida; http://www.brfbara1.se/

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument