Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1907

Simrishamnsgatan 3 D

Möllevången Malmö

Välplanerad, gårdsvänd etta anno 1907 med Möllan runt knuten!

Högst upp i gårdshuset i vacker sekelskiftsbyggnad ligger denna ljusa, välplanerade etta som bjuder på nyrenoverat kök med matplats, rymligt rum med sovalkov, badrum med badkar och bra förvaring. Toppläge vid Möllan med torghandel, diverse nöjen och utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 37.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Möllevången
Byggår: 1907
Månadsavgift: 2316 kr/mån
inkl värme, VA, 109 kronor för kabel-TV och 140 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på Jagten 2 är ett exempel på arkitekturstilen Jugend. Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierande, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattat och har ett högt kulturvärde.

Interiör

På omåttligt populärt läge med Möllevångstorgets alla restauranger, barer, torghandel, butiker och livs utanför dörren samt med utmärkta tågförbindelser vid Triangeln och bussar ligger denna välplanerade etta i fastighet från förra sekelskiftet. Lägenheten har genomgående vita väggar, generös takhöjd och djupa fönsternischer med vackra fönsterbrädor i marmor.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vitmålat brädgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning till vänster.

Kök:

Köket har vita väggar, brädgolv och fönster med utsikt mot den fina innergården. Den nya Inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper vitmålat kakel. Köket är utrustat med spis med ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt. Vid fönstret finns matplats för 3-4 personer.

Rum:

Rummet har vitmålat brädgolv, vita väggar och fönster som vetter mot gården. Här finns praktisk sovalkov samt plats för soffa, soffbord och TV-möbel Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren med stänger.

Badrum:

Badrummet har ljus våtrumstapet på väggarna, svart golv och belysningen utgörs av spotlights. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 37.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2012-10-24
Energiförbrukning ATEMP: 188 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1907
Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Boarea:
37 kvadratmeter enligt uppgift från säljaren och 34 kvadratmeter enligt föreningens lägenhetsförteckning. Anledningen till att uppgiften skiljer sig kan vara att föreningens uppgift baseras på en äldre mätnorm. Den köpare som anser detta ha en stor betydelse för köpet uppmanas att låta genomföra en uppmätning.
Månadsavgift: 2316 kr/mån
inkl värme, VA, 109 kronor för kabel-TV och 140 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 4.19007 %
Andel av årsavgiften: 4.19007 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1560 kr/år,
TOTALT: 4560 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Jagten 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Jagten 2 förvaltar den friköpta fastigheten Jagten 2 som 1907 bebyggdes med ett flerbostadshus innehållande 21 lägenheter, varav 20 stycken upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt samt två lokaler som upplåts med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2006 och fastigheten övertogs 2008. Fastighetens adress är Simrishamnsgatan 3.

Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Årsavgiften ändrades senast den 1 januari 2018, då en höjning om 2% genomfördes. Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
Fastighetens byggnad genomgick 1974 en större renovering då bland annat vatten- och avloppsstammar, fönster och elstigare byttes. Sedan dess har följande utförts:
2009 - Uppfräschning av trapphus, gård och källare.
2012 - Takbyte, fasadrenovering (lägre del mot gatan).
2013 - OVK
2014 - indragning av fiber till bredband
2015-2016 -renovering av innergården med stenläggning och uppförande av miljöhus. Renovering av fönster och fasad (mot gården)
2017 - vissa renoveringar av hyreslokaler, bland annat ventilation.

Kommande renoveringar:
2018 - i dagsläget pågår relining av avloppsstammar, beräknas vara klart i augusti
2018 - uppfräschning av portal in till gården, mer planteringar på gården.nedre del av fasad mot gata ska målas och klotterskyddas

Övrigt

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och separat torkrum finns i källaren. Samtliga maskiner byttes 2014/2015.

Föreningen har en grönskande innergård med uteplats med gemensamma utemöbler och cykelparkering. Här finns även miljöhus.

Bostadsrättstillägget för medlemmarna ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument