Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1942-1945

Bodekullsgatan 23 C

Nobeltorget Malmö

Trevlig 1;5:a med balkong

Välkommen till denna kvadratsmarta 1,5:a med en stor, solig balkong och öppen planlösning. Här bor du i lummiga kvarter endast ett stenkast från Nobeltorget. Helkaklat badrum och härligt kök med öppen planlösning till vardagsrummet. Utmärkt bostad för förstagångsköparen. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1942-1945
Månadsavgift: 2299 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funkisens storhetstid pågick till slutet av trettiotalet, därefter bröt andra världskriget ut och majoriteten av all bostadsproduktion upphörde. Under 1940-talet infördes statlig långivning eftersom man ansåg att alla, oavsett samhällsklass skulle ha en funktionell bostad. Resurserna var dock fortfarande små och 2-rummaren var den vanligaste familjebostaden. Skillnaderna från funktionalismen kanske inte alltid var så stora, men ofta fullt märkbara. Fasaderna målades ofta i mättade nyanser som kombinerades med omfattningar i vitt slätputs. Fasaderna saknade i allmänhet dekorationer och fönstren bestod av övervägande del av enkla tvåluftsfönster utan spröjs.

Interiör

När du lämnar myllret på Nobeltorget och viker av in på de mindre gatorna längs med Nobelvägen anländer du snart till lugna Bodekullsgatan. Det första som når ögat är husets putsade fasad i mättad grön nyans och väl innanför porten huserar idag den trevliga föreningen Brf Dristigheten.
När du klivit in genom porten och gått med raska steg en halv trappa upp, välkomnar en kvadratsmart 1,5:a med öppen planlösning som dessutom har en stor balkong som vetter åt sydväst med lummig utsikt. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Trevlig hall med plats för avhängning. Vita väggar och vacker ekparkett på golvet. Här finns en stor inbyggd klädkammare vilket gör förvaringsmöjligheterna mycket goda. Från hallen nås hela bostaden.

Kök:

Till vänster från hallen nås köket som har öppen planlösning till vardagsrummet. Köket har plats för ett mindre matbord och är utrustat med kyl/frys samt ugn/spis. Här är förvaringsmöjligheterna utnyttjade till max då köksinredningen utnyttjar hela takhöjden vilket ger gott om förvaring. Köksluckorna är vita och över- och underförvaring skiljs med mörkgrått kakel och bänkskiva i trä. Väggarna är vita och på golvet ligger brädgolv.

Vardagsrum:

Detta rum präglas av ett stort fönsterparti som tillsammans med den generösa takhöjden ger ett härligt ljusinsläpp och luftig känsla. Härifrån nås även den stora balkongen där du med enkelhet får plats med ett mindre möblemang för att njuta av de härliga sommarkvällarna. Vardagsrummet har vita väggar och på golvet ligger ekparkett.

Halva:

Från vardagsrummet nås den mysiga sovalkoven som rymmer en större säng. Vita väggar och ekparkett.

Badrum:

Det helkaklade badrummet med dusch renoverades 2008 och har behållit sin fräschör sedan dess. Vitt kakel på väggarna och mörk klinker på golvet. Inredning i form av wc, kommod och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 36.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-05-08
Energiförbrukning ATEMP: 211 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1942-1945
Övrigt: Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd.
Månadsavgift: 2299 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband
Andelstal: Andel i förening 1.5932 %
Andel av årsavgiften: 1.59976 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 0 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning och kan ändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Dristigheten

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Dristigheten är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens två fastigheter är fördelade på adresserna Torekovsgatan 11 A-C samt Bodekullsgatan 23 A-C.

Antal lägenheter: 54
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
2006: Ny värmecentral
2008: Relining av både avloppsstammar, nya tappvattenledningar och ommålning av trapphus.
2012: Fasadrenovering
2016: Lås på bakgårdens grindar, uppfräschning av träningslokal samt nytt miljöhus på gården.
2017: Nytt torkskåp på Torekovsgatan installerades. Åtgärdade entrésteg (frostskador) i respektive port samt fuktproblem i källare.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planerade. Under 2018 ska balkongräcken rättas till, ordna med nya ventilationshattar och stegar på taket, energioptimering. 2020 planeras det att installera automatisk belysning i gemensamma utrymmen.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2033.

Kabel-TV och bredband

Föreningen innehar ett gemensamt gruppavtal för kabel-tv och internet via Com Hem som är inkluderat i månadsavgiften.

Övrigt

Det finns två tvättstugor, en i varje hus. I källaren finns även cykelrum, hobbyrum samt mindre barnvagnsrum vid respektive port. I källaren Bodekullsgatan finns även ett träningsrum för medlemmar att nyttja som rustades upp under 2016 med nytt material och inredning.

Det finns även en trevlig och grönskande innergård där det finns tillgång till utemöbler samt grillar att nyttja.

Information inhämtad från föreningens hemsida och årsredovisning. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer information, besök gärna föreningen hemsida;
http://www.brfdristigheten.se

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument