Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Nobelvägen 10 A

Dalaplan Malmö

Vacker 3,5:a med fina originalattribut, balkong och öppen spis!

Välkommen till denna smakfullt och varsamt renoverade lägenhet med vackra 30-talsdetaljer som fint samspelar med renoveringarna. Det bjuds på generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, restaurerat originalkök, stuckaturer och fungerande öppen spis. Den här måste upplevas på plats!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 77.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dalaplan
Byggår: 1939
Månadsavgift: 3968 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Emil Svenow (1883-1981) som ritade byggnaden som 1939 uppfördes på fastigheten Skrivarelyckan 5. Även den kände SAR Hans Westman medverkade till uppförandet av fastigheten och hans namn återfinns på tidiga ritningar över byggnaden. Just den här lägenhetens planlösning kom till genom en ändringsritning samma år som byggnaden uppfördes. Lägenheten är den enda i byggnaden med både serveringsgång och öppen spis. Kanske var bostaden då ritad till byggmästaren eller den dåvarande ordföranden i bostadsrättsföreningen.

Svenow var en av två tvillingbröder och född i Lockarp. Svenow tog examen på Tekniska Elementärskolan i Malmö 1903, praktiserade därefter på olika arkitektkontor och utförde även några mindre projekt på egen hand. Han studerade mellan åren 1909 och 1912 på Berlins Bauakademie. Efter första världskriget sysslade han med återuppbyggnadsarbete i Ostpreussen. 1923 började han arbeta som arkitekt i Malmö då han under sina första år mest ritade villor, bland annat ett 40-tal hus i egnahemsområdet Rostorp. Dessutom utformade Svenow över 100 flerbostadshus, vilket gjorde honom till den mest produktiva arkitekten i Malmö före andra världskriget. Hans byggnader skiljer sig sällan mycket från varandra utan har en mycket enhetlig utformning. Svenow har bland annat ritat flertalet hus runt Dalaplan, Möllevångstorget, Malmö Opera, Västra Sorgenfri, Ribersborg och Folkets Park.

Interiör

Med närhet till all tänkbar närservice, Pildammsparken och med utmärkta kommunikationer ligger denna 3,5:a i vacker funkisfastighet. Lägenheten har varsamt renoverats under de senaste åren och bjuder på moderna lösningar som vackert samspelar med detaljer från byggåret. Lägenheten har dessutom både fungerande öppen spis och balkong. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med fiskbensparkett och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning. Till höger ligger en rymlig klädkammare som är smart inredd och erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Rakt fram nås den välbevarade serveringsgången med skåp i turkost och den stilrena bänkskivan i betong bryter av på ett snyggt sätt.

Kök:

Köket har vackert, vitvaxat brädgolv, ljusa väggar och vid den ena väggen har teglet tagits fram som en vacker detalj i sig. Originalinredningen har renoverats och målats i en snygg turkos kulör som matchar serveringsgången intill och beslagen är tidsenliga. Även här återfinns en stilren bänkskiva i betong och ovanför denna löper vitt, fasat kakel. Köket är utrustat med gasspis med elektrisk ugn (Smeg -2016), kyl/frys (Samsung - 2016), diskmaskin (-2016) och kolfilterfläkt (-2016). I köket finns även matplats för 2-3 personer.

Badrum:

Det smakfullt renoverade badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns duschhörna, wc, tvättställ, tvättmaskin med kombinerad torktumlare (-2017), handdukstork (vattenburen), badrumsskåp och spegel.

Halva/matrum:

Halvan som nås från hallen har vacker fiskbensparkett på golvet, ljusa väggar och taket utsmyckas av vacker stuckatur. Här finns en fungerande öppen spis och gott om plats för matbord med rum för 6-8 personer.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har samma fina fiskbensparkett på golvet, ljusa väggar, lamprosett i taket och stort fönsterparti som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj och TV-möbel.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har väggar i ljusblått och fiskbensparkett på golvet. Rummet har ett härligt ljusflöde tack vare fönster i två väderstreck och det är även härifrån balkongen nås. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober och exempelvis arbetsplats.

Sovrum:

Det andra sovrummet har även det väggar i ljusblått, vacker fiskbensparkett på golvet och fönster som släpper in mycket ljus. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 77.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-12-19
Energiförbrukning ATEMP: 158 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Från sovrummet nås balkongen som ligger i sydostläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol. Balkongen har trätrall på golvet och erbjuder sittplats för 2-3 personer.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 69 kvadratmeter i föreningens lägenhetsförteckning. Anledningen till att denna uppgift skiljer sig mot den avgivna uppgiften är sannolikt att föreningens uppgift baseras på en äldre mätnorm. Föreningen är registrerad som 3 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning, men disponeras idag som 3,5 rum och kök.
Månadsavgift: 3968 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 4.56079 %
Andel av årsavgiften: 4.55067 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2701 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
  • Sotning: 300 kr/år,
  • Övrigt: 1660 kr/år,
TOTALT: 6161 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Lyckan

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lyckan är en äkta bostadsrättsförening som består av 33 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 2 lokaler. Föreningens byggnad uppfördes 1939 och har adresserna Nobelvägen 10 A-B och Uppsalagatan 22. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 33
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är utförda:
1979: Källarrummet (i cykelkällaren) målas om för att kunna användas som möteslokal.
1980: Fönsterbågar och balkonger målas om.
1983: Samtliga fönster på gatufasaden ersätts med aluminiumklädda 3-glasfönster.
1985: Samtliga fönster på gårdsfasaden ersätts med aluminiumklädda 3-glasfönster.
1986: Samtliga skorstenar fogas om. Takfönster tätas och målas om.
1987: Samtliga kopparventiler på gatufasad utbytta. Byte av reglage på radiatorer. Reparationsfond bildas.
1988: En ny tvättmaskin och även ny utrustning i torkrum. Port och trappentréerna har försetts med väv och målats.
1989: Kabel-TV installeras. Två vattenläckor (Nobelvägen 10 B och Uppsalagatan 22) repareras.
1990: Omfogning av yttervägg/gatufasad hörnet Nobelvägen/Uppsalagatan.
1991: Borttagning av asfalt och läggning av markstav på gårdsplan. Påbörjan av ombyggnad av fjärrvärmecentralen.
1992: Ombyggnad av fjärrvärmecentral klar. Påbörjan av installering av nya tappvattenledningar.
1993: Nya tappvattenledningar installeras. Igensättning av alla takfönster utom ett. Byte av trasiga takpannor. Alla ytterdörrar, träfönster och fönsterbleck målas om.
1994: Målning av samtliga trapphus och portar. Omläggning av plåttaket på trapphuset, Nobelvägen 10 A.
1996: Ombyggnad av fastighetens elledningar påbörjas. En vattenskada repareras. En ny tvättmaskin köps in.
1997: Ombyggnad av elledningar inklusive jordfelsbrytare avslutad. Ny el-central anläggs i cykelkällaren. Möteslokalen målas om. Trapphusmålningar bättras.
1998: Nytt cykelgarage och staket byggs (mot Uppsalagatan 20). Nya lås till vind och källare, samt reparation av dörrarna. I tvättstugan installeras torktumlare och ny avfuktare i torkrummet.
1999: Lagning av vattenläcka (köksstam på Uppsalagatan 22). Målning av tvättstuga och torkrum.
2000: Installering av belysning i cykelgaraget.
2001: Renovering av samtliga balkonger. Justering av plattor på gården. En ny tvättmaskin köps in.
2002: Lagning av vattenskada. Nya entrétavlor köps in. Byte av motorventil värmesystem.
2003: Nya trapparmaturer (tidigare stulna!).
2004: Porttelefon installeras i samtliga lägenheter.
2005: Byte av samtliga reglage på radiatorer. Ommålning av husgrund gatufasad.
2006: Relining av samtliga stammar. Nytt klinkergolv i tvättstugan.
2007: Anläggning av plattor samt plantering på uteplats (Uppsalagatan).
2009: Reparering av vattenskada (Nobelvägen 10 B). Rensning av ventilation, kök och bad. Montering av kajnät samtliga skorstenspipor.
2010: Tak- och fasadrenovering. Taket (orginal) lades om med nytt tegel och fasaden omfogades.
2011: Säkerhetsdörrar sattes in. Trapphuset målades om. Fastighetsboxar sattes in. Fibernät installerades i fastigheten. En ny tvättmaskin köps in.
2013: Påbörjad ombyggnad av innergården.
2014: Mögelsanering av källare efter översvämning 31/8 -14. Ny torktumlare respektive tvättmaskin köps in.
2017: Fönsterbyte mot Nobelvägen och Uppsalagatan. Byte av avfuktare i torkrummet. Byte av några av skorstenshuvarna.
2018: Ekonomisk förvaltare (Riksbyggen) anlitas. Underhållsplan upprättas. Elektrisk mangel installeras i tvättstugan.
2019: Byte av resterande skorstenshuvar.

Kommande renoveringar:
2019: Byte av alla ytterportar ut mot Nobelvägen och Uppsalagatan. Kommer ske under våren/sommaren. I samband med byte av ytterportar kommer ett nytt passersystem med inbyggd porttelefoni att installeras.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Com Hem (tre hål i väggen) alternativt genom fiber från Telenor. Bredbandsavtal tecknas separat.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med stenbelagd uteplats. På innergården finns även cykelparkering och miljöstation.

I källaren finns tvättstuga med tillhörande torkrum. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare.

Område

Allmänt

Från Dalaplan är det nära till allt man kan önska sig. Ett par minuters promenad bort ligger grönskande Pildammsparken och i området ligger flertalet mataffärer samt restauranger. Vi på Grip rekommenderar sushi från Chill Out på Södra Förstadsgatan. Det är nära till shoppingcentrumet Mobilia med stort utbud av butiker, mataffärer, restauranger och gym. Önskar man ytterligare utbud av restauranger, caféer och barer ligger myllrande Möllevångstorget nära. På Möllevångstorget finns även torghandel med frukt, grönt och blommor. I närheten ligger flera förskolor, skola och pendlaren har nära till både Södervärn och station Triangeln.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Från knutpunkten Södervärn avgår flertalet regionsbussar och stadsbussar. Station Triangeln med goda tågförbindelser ligger på promenadavstånd. Med cykel tar man sig smidigt in till city.
Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

I området finns flertalet garage, därutöver råder boendeparkering på gatorna. För mer information, besök www.malmo.se

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument