Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1909

Östervärnsgatan 2 A

Värnhem Malmö

Totalrenoverad sekelskiftestvåa med vackra attribut!

I vackra Wärnhemspalatset anno 1909 ligger denna ljusa tvåa som bjuder på vackra stuckaturer, generös takhöjd, djupa fönsternischer och fina golv. Lägenheten totalrenoverades på smakfullt sätt i slutet av 2016 och bjuder på snyggt kök i grått med stor matplats, stilrent badrum, stort vardagsrum och rymligt sovrum. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 70.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Värnhem
Byggår: 1909
Månadsavgift: 3801 kr/mån
inkl. värme & VA, 180 kronor för bredband och digital-TV tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Fastigheten på Värnhem 1 uppfördes 1909 efter ritningar signerade av Malmöarkitekten August Stoltz (1877-1959). Stoltz föddes i Malmö där han efter sin utbildning drev ett eget arkitektkontor i Malmö innan han utnämndes till stadsarkitekt. Under de första åren av egen verksamhet ritade Stoltz ett stort antal flerbostadshus och villor runtom i Malmö, de allra flesta i jugendstil med inslag av nybarock.

Byggnaden på Värnhem 1 är ett typiskt exempel på arkitekturstilen Jugend, som hade sin framfart i slutet av 1890-talet. Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierande, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattat och har ett högt kulturvärde.

Interiör

På lugn återvändsgata med Värnhemstorgets alla bekvämligheter runt knuten ligger det kända Wärnhemspalatset som uppfördes 1909. Byggnaden i sann jugendstil har vacker entré och bakom portarna välkomnar trapphuset i samma tidstypiska stil. Till höger ligger denna lägenhet som nyligen totalrenoverats med lyckat resultat. Här kombineras nytt med sekelskiftesattribut på bästa sätt.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med svart klinkergolv och tapet i svartvitt. Här finns plats för både avhängning och möblering med exempelvis byrå och stol.

Kök:

Köket som nås från hallen renoverades i slutet på 2016. Här är väggarna vita, på golvet ligger vitlaserat parkettgolv, det stora, välvda fönstret bidrar till ett generöst ljusinsläpp och taket pryds av vacker stuckatur. Den snygga inredningen i grått med släta luckor med beslag i mässing erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt kakel. Den snygga ugnen och spisfläkten med mässingsdetaljer från Smeg är vackra detaljer i sig och här finns även inbyggnadskyl/-frys, inbyggnadsdiskmaskin och induktionshäll. Samtliga vitvaror är från slutet av 2016. Tack vare kökets stora yta finns här plats för matbord med rum för minst åtta personer samt möblering med exempelvis köksbänk.

Vardagsrum:

Från både hall och köket nås vardagsrummet som har vita väggar, vackert vitlaserat parkettgolv, stort, välvt fönster och taket pryds av stuckaturer. Här finns gott om plats för soffa, fåtölj, soffbord, TV-möbel och bokhylla.

Sovrum:

Sovrummet har vita väggar, vacker brädgolv, stuckatur i taket och stort, välvt fönster med djup fönsternisch. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, platsbyggt skrivbord och utmärkta förvaringsmöjligheter i den stora garderobsväggen med smart inredning.

Badrum:

Det smakfullt renoverade badrummet från november 2016 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt kakel som ligger i förband, på golvet ligger Marrakechkakel, belysningen utgörs av infällda spotlights och här finns vackra detaljer i vit marmor. Badrummet har duschhörna med takdusch och glasvägg, vägghängd wc, tvättställ med underliggande skåp och spegel.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 70.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 5, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-09-22
Energiförbrukning ATEMP: 138 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1909
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Månadsavgift: 3801 kr/mån
inkl. värme & VA, 180 kronor för bredband och digital-TV tillkommer
Andelstal: Andel i förening 1.9114 %
Andel av årsavgiften: 2.00994 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 7600 kr/år,
  • Försäkring: 2028 kr/år,
TOTALT: 9628 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Värnhem 1

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Värnhem 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006.

Antal lägenheter: 45
Antal lokaler: 6
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja, föreningen köpte fastigheten 2007.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1985: Balkongerna renoverades, hiss installerades, omputsning av fasad, elstambyte samt rörstambyte.
2007: Totalrenovering av tvättstugan. Avloppstammarna spolades, dagvattenbrunnarna i källaren byttes och soprummet renoverades.
2010: Sotning av ventilationskanalerna.
2011/2012: Installation av fiberoptiskt bredband från Ownit.
2012/2014: Nya hängrännor installerades och byte av plåttak.
2013: Nytt torkskåp i tvättstugan.
2014: Ny tvättmaskin installerades.
2015: Relining av avloppstammarna.
2017: OVK besiktning utfördes.

Planerade renoveringar:
2018: Nya portar på innergården samt installation av taggsystem. Föreningen planerar även att se över värmesystemet.

Övrigt

Föreningen har tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.
Dessa är placerade med ingång från gården.

I källaren finns cykelförråd.

Föreningen har en trevlig innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill.

Bostadsrättstillägg bekostas av föreningen.

Föreningen anordnar städdagar några gånger per år.

Område

Allmänt

Värnhem som även innefattar Östervärn ligger i Malmös centrala östra delar. Själva Värnhemstorget stod klart 1923 och många av områdets byggnader är uppförda mellan 1920-1930-talet.

Här ligger korsningarna för flera av Malmös huvudgator (Lundavägen, Sallerupsvägen, Föreningsgatan och Östra Förstadsgatan) vilket gör att området är en viktig knutpunkt och erbjuder utmärkta kommunikationer. Härifrån är det promenadavstånd till både Rörsjöparken och Ellstorpsparken. I området finns flera välsorterade mataffärer, bio, gym, butiker och mycket annan närservice. Under de senaste åren har flertalet nya caféer och restauranger även öppnat i kvarteren. Vi rekommenderar en fika på Cafe Grannen, inköp av bröd på Bagaren och Bonden och varför inte prova någon av områdets många restauranger?

I området ligger bland annat Rönnens förskola, förskolan Ellstorp och Rörsjöns förskola för de yngsta. För de lite äldre barnen hittas här Östra skolan, Värnhemsskolan och Rönnenskolan.

Kommunikation

Läget vid Värnhemstorget lämpar sig perfekt för pendlaren. Vid den stora busstationen avgår de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar stannar i området. Det är både promenad och cykelavstånd till Centralstationen för tågresor. Den bilburne har här väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut.

Parkering

Det råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage, bland annat i Värnhemsgaraget och i P-huset Häggen på Zenithgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument