Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1933

Mäster Palmsgatan 2 F

S:t Knut Malmö

Stilfull hörntvåa med vackra attribut

På trevliga Sankt Knut, i de omtalade kulturhusen, hittar vi denna ljusa och själfulla lägenhet. Den är varsamt renoverad och tack vare sina fönster i tre väderstreck otroligt ljus. Därtill har bostaden vackra och väl omhändertagna originalgolv, stuckatur, generös takhöjd och lamprosetter. I denna grönskande och rofyllda omgivning är det svårt att inte trivas. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 2, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1933
Månadsavgift: 3230 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekt Fritz Österlind (1885-1959) som fick i uppdrag att rita byggnaden som 1933 uppfördes på Akacian 3 & 7. Byggnaden är en av de alla längorna som tillsammans utgör vad som i folkmun idag kallas Kulturhusen. Husen är byggda i engelsk radhuskänsla och omges av mysiga gårdar med trädgårdskänsla och bersåer.

Österlind studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö kring 1930-talet och han fokuserade mestadels på att rita villor och flerbostadshus.

Interiör

S:t Knut lockar en bred publik med sin idylliska småstadskänsla trots sitt centrala läge. Området är grönskande och rofyllt med gott om populära caféer, restauranger samt små butiker. Ett stenkast från S:t Knuts Torg som kantas av mysiga små uteserveringar ligger de välkända och omåttligt populära Kulturhusen som uppfördes under sent 1920-/ tidigt 1930-tal.

När du kliver in genom dörren till lägenheten är det svårt att inte slås av det fantastiska ljusflödet som kommer från de tre väderstreck som fönstren vetter åt. Tillsammans med de ljusa väggarna och den väl tilltagna takhöjden skapas en härlig rymd genom hela bostaden. Bostaden har under årens gång vårdats väl och det som idag är en tvåa kan enkelt byggas om till en trea. Utrymmet under vardagsrummet är tingat för den som önskar att bygga ut och motsvarar idag cirka 17 kvadratmeter. Om inte, så är det bara att flytta rakt in och trivas!

Kök:

Till vänster från hallen nås köket. Inredningen är mycket välbevarad och har för några år sedan fått nymålade fronter i en smakfull grå nyans. Bänkskivan och diskho är av rostfritt stål. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel liksom de övriga väggarna som är vitmålade. Till den maskinella utrustningen hör spis, ugn, kyl och frys samt diskmaskin från Bosch. Här finns plats för ett mindre matbord och golvet pryds av slipat brädgolv.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet vetter ut mot lugna Mäster Palmsgatan. Väggarna ha tapetserats i en stilfull, mönstrad Morristapet vilket skapar en mysig känsla i rummet. Det ryms både dubbelsäng, nattduksbord och/eller annat möblemang om så önskas. Golvet pryds av ekfärgad parkett.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett ljust hörnrum med två stora spröjsade fönster i två väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här löper den tidsenliga fiskbensparketten tröskelfritt från hallen och i rummet finns gott om plats för både ett större matbord och en soffgrupp som kan välkomna många gäster. Väggarna går i vita toner liksom de vackra stuckaturerna och takrosetterna.

Badrum:

Trevligt badrum vars väggar är helkaklade i vitt med grå/blå småsten på golvet. Här finns dusch, handfat och wc.

Hall/halva:

Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skor. Hallen har även två rymliga klädkammare där du kan hänga undan saker. Stilsäkert vitmålade väggar och väl omhändertagen fiskbensparkett på golvet.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 2, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-03-05
Energiförbrukning ATEMP: 219 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1933
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns möjlighet att bygga ut lägenheten och köpa upp ytan under vardagsrummet som är uppmätt till 17 kvadratmeter. För mer info kring detta, vänligen kontakta mäklaren.

Driftskostnader:
Cirka 5 600 kr/år, vid två person i hushållet varav hemförsäkring cirka 2000 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av årsavgifterna till föreningen och är 2,35507246 %. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av de totala insatserna.
Månadsavgift: 3230 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andel av årsavgiften: 2.35507246 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 5600 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Larstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Larstorp är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har varit verksam sedan huset byggdes i början på 1930-talet och är fördelad på två fastigheter Acasian 3 & 7.

Antal lägenheter: 37
Äger föreningen marken? Nej. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2019-01-01.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

I dagsläget finns inga planer på någon avgiftsförändring.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
2001: Fönsterrenovering
2004: Takarbeten
2005/2006: Tappvattenstammar
2009: Målning av källarfönster och byte av galler
2010: Fibernät från Telia i drift: Internet, telefoni, digital TV
2010: Relining av avloppsstammar
2011: Byte av portlås
2013: Byte av samtliga radiatorventiler och termostater. Installation av fastighetsboxar för post
2014: Dränering och gårdsrenovering
2015: Renovering av gemensamma elsystem och installation av backventiler
2016: Byte av värmepump och styrsystem
2016: Omfogning fasad, omläggning av tak, tilläggsisolering av vindar samt fönsterrenovering. Byte av värmepump och styrsystem

Planerade renoveringar:
Löpande underhåll. Föreningen planerar att sätta in spaltventiler i källaren, färdigställa renovering av de 13 kvarvarande vindsfönstren på Mäster Palmsgatan och byta ut nockpannor över trapphuset som ej blivit godkända. Arbetet beräknas ske under 2018. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Övrigt

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. Dessa är belägna i källaren och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningen har en vackert grönskande innergård med tillgång till både utemöbler, grill och cykelställ.

Medlemmarna sköter själva trappstädning enligt ett rullande schema. Föreningen anordnar gemensamma trädgårdsdagar några gånger om året.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brflarstorp.se

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument