Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1954

Major Nilssonsgatan 15 B

Slottsstaden Malmö

Ljus, renoverad gavellägenhet granne med parker i stabil förening!

En halv trappa upp ligger denna ljusa trea som kan göras om till fyra och som bjuder på fönster i tre olika riktningar. Lägenheten bjuder på smakfullt renoverat kök, renoverat badrum med dusch och tvättmaskin, stort vardagsrum, två rymliga sovrum och gott om förvaring. Populärt område nära parker och havet. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 75.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1954
Månadsavgift: 3727 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaderna är ritade av SAR Sven Grönqvist på uppdrag av HSB Malmö och färdigställdes 1954. Området kännetecknas av variation i hustyper med tydliga inslag av "senfunkis" i arkitektur och formgivning samt genomtänkta utemiljöer i området.

Interiör

Granne med Rönneholmsparken och med havet en kort promenad bort ligger denna välplanerade gavellägenhet i senfunkisbyggnad. Bostadsrättsföreningen är stabil och välskött med många av de tunga renoveringarna gjorda samt låg belåning. Här bor man lugnt och skönt med mysig innergård utanför dörren. Lägenheten kan enkelt återställas till en fyrarummare och har ett härligt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. Under de senaste åren har bostaden renoverats med lyckat resultat, här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och svart granit på golvet. Här finns plats för avhängning till vänster och till höger erbjuds goda förvaringsmöjligheter i de tre garderoberna med ovanliggande skåp. I fortsättningen av hallen ligger ekparkett, väggarna är vita och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns gott om plats för möblering med exempelvis byrå.

Sovrum 1:

Det första sovrummet som även kan göras om till två sovrum har vita väggar, ekparkett och två franska balkonger. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober och exempelvis arbetsplats.

Kök:

Köket har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot entrésidan. Inredningen i ek erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i svart granit löper svart kakel. Här finns kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, inbyggnadsugn och -mikro. Här finns även matplats för 2-3 personer.

Badrum:

Badrummet är smakfullt renoverat med helkaklade väggar i vitt, på golvet ligger mörkgrått klinker med underliggande golvvärme (elektrisk) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med takdusch och infällbara dörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp, vägghängda skåp, spegel och tvättmaskin.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har vita väggar, ekparkett och stora fönsterpartier i två väderstreck vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för stor matgrupp, soffor, soffbord, TV-möbel och andra möbler för den som så önskar.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord, byrå och skrivbord.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 75.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-02-23
Energiförbrukning ATEMP: 142 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1954
Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Lägenheten har säkerhetsdörr.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 4 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning och kan återställas till det för den som så önskar.
Månadsavgift: 3727 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 2.19436 %
Andel av årsavgiften: 2.19436 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2500 kr/år,
  • Försäkring: 1600 kr/år,
TOTALT: 4100 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Gamban

Allmänt

HSB Brf Gamban är en äkta bostadsrättsförening som består av 54 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och fem lokaler, varav fyra upplåts med bostadsrätt samt en med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1954 och har adresserna Nordlinds väg 94 A-B och Major Nilssonsgatan 15 A-B. Föreningens befintliga tomrättsavtal löper t.o.m. 2025-01-01.

Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 5
Äger föreningen marken? Nej
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg skuldsättning. Föreningen har inga avgiftshöjningar planerade.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1991 - balkonger och nya fönster
1998 - byte av vattenstammar
2001 - installation av bredband
2003 - byte av elledningar och elcentraler
2008 - totalrenovering av tvättstugor
2010 - yttertak och fasader
2014 - Källare Nordlinds väg 94
2015 - anslutningar stuprör, källare Major Nilssonsgatan 15, OVK
2016 - spolning av avloppsstammar

Kommande renoveringar:
In på 2020-talet planeras renovering av avloppsstammarna (sannolikt relining), uppdatering av värmesystemet och ommålning av trapphus.

Parkering

Föreningen har åtta parkeringsplatser till uthyrning framför huset på Major Nilssonsgatan 15, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder boendeparkering i området.

Övrigt

Föreningen har en stor, mysig innergård med mycket grönska, stor gräsmatta, stenbelagd uteplats och grillmöjligheter.

Föreningen har två gemensamma takterrasser, belägna i söderläge och utrustade med gemensamma utemöbler och el.

Föreningen har tre tvättstugor, vardera bestående av ett tvättrum och ett torkrum samt ett mangelrum.

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument