Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1946

Bodekullsgatan 48 B

Nobeltorget Malmö

Tjusigt renoverad tvåa med balkong i söderläge

Nu erbjuds en riktig pärla till bostad. Strax över sextio välplanerade och genomgående kvadrat med ett charmigt vardagsrum och ett smakfullt, nyrenoverat kök. Här finns även bra förvaringsutrymmen, rofyllt sovrum, tjusigt badrum och en härligt stor balkong i söderläge. Trivseln sitter i väggarna och här tassar du omkring på originalgolv från husets begynnelse. Du bor lugnt och ostört i ditt eget näste, endast ett stenkast från Nobeltorgets myller där det finns goda kommunikationer och stort utbud av närservice. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 60.8 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1946
Månadsavgift: 3588 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 165 kronor per månad.

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

I lugna kvarter bakom Nobeltorget ligger Fastigheten Styrkan 16som är ett praktfullt fyravåningshus, vilket uppfördes 1946. Som brukligt under detta årtionde är fasaden symmetriskt formad utan dekorationer och har en terrakottafärgad nyans med sadeltak.

Skillnaderna från funktionalismen kanske inte alltid var så stora, men ofta fullt märkbara. Spritputsen, en grovkornig puts som användes under 1890-talet började användas under decenniets andra hälft. Fasaderna målades ofta i mättade nyanser som kombinerades med omfattningar i vit slätputs. Fastigheten Styrkan 16 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

När du lämnar myllret på Nobeltorget och viker av in på de mindre gatorna längs med Nobelvägen anländer du snart till lugna Bodekullsgatan. Det första som når ögat är husets putsade fasad i terrakottanyans och väl innanför porten huserar idag den trevliga föreningen Brf Lindbogården.
När du klivit in genom porten och gått med raska steg två trappor upp, välkomnar en stor, genomgående tvåa som dessutom har balkong i söderläge. Som pricken över i:et är både kök och badrum smakfullt renoverat vilket gör detta till ett riktigt drömboende. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Hallen är välkomnande och rymlig. Här finns det gott om plats för både sko- och hatthylla. Direkt till höger finns även en inbyggd garderob i original som rymmer mycket förvaring. Den inre hallen är möbleringsbar som med fördel kan användas som arbetsplats eller liknande. Väggarna är vita och på golvet ligger klinker i ljus terrakottafärg.

Sovrum:

Sovrummet är ett rofyllt men rymligt rum beläget med utsikt över föreningens innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang för den som önskar. Förvaringsutrymme finns i de tre garderoberna som är placerade längs med ena väggen. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är vita.

Kök:

Det fantastiska, nyrenoverade köket från 2017 består av en extra bred bänkskiva i massiv ek, lådor och luckor i vitt och ovanför arbetsytan finns en snygg tegelvägg som ger hela köket en enorm karaktär. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är här mycket goda. Spishäll med fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl och frys och diskmaskinen är integrerad i köksinredningen. Längst in i rummet finns plats för ett köksbord för fyra personer. Genom fönstret strömmar ett härligt ljusflöde in som ger rummet ett fint ljus. På golvet ligger vackert, vitmålat brädgolv i original.

Vardagsrum:

Det stora vardagsrummet präglas mycket av det vackra stora originalfönstret som upptar en stor del av ytterväggen. Här finns plats för stor soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger tidsenlig stavparkett i ek.

Balkong:

Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i söderläge och fullkomligt badar i ljus. Ytan ger plats för både utemöbler och växtlighet. På golvet ligger trätrall och under de varma årstiderna står dörren gärna öppen ut hit och blir till ett extrarum.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2014 går i vitt och grått vilket harmonierar väl med resten av lägenheten. Väggar är klädda i vitt kakel och på golvet ligger grå klinker. Dusch, bakom vikbara duschväggar, som delvis är klädd i vacker grön mosaik. Ovanför handfatet sitter en stor spegel med belysning i dess överkant.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 60.8 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2010-02-01
Energiförbrukning ATEMP: 149 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1946
Övrigt: Tidigare lägenhetsnr enligt ekonomisk plan: 7

Till lägenheten tillhör vinds- och källarförråd.
Månadsavgift: 3588 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 165 kronor per månad.
Andelstal: Andel i förening 3.1667 %
Andel av årsavgiften: 3.16613 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Lindbogården

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lindbogården är en äkta bostadsrättsförening. Den bildades samma år som uppförandet av huset 1946 och föreningens byggnad har adresserna Bodekullsgatan 48 A-B och 50 A-B.

Antal lägenheter: 32
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Planerad avgiftsökning 2018 är cirka 2-3%.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
Ca 1996: Fönsterbyte och nya stuprör på fasaden installerades.
Ca 1997: Renovering av balkongerna.
Ca 2000: VA och el stammarna byttes.
2002: Ny tvättmaskin.
2006: Ny tvättmaskin.
2017: Takrenovering, fasaden på gårdssidan tvättades, cirkulationspumpen byttes ut och ny gårdsbelysning på gården installerades.

Planerade renoveringar:
2019: Relining av avloppstammarna och eventuellt se över husets termostater. Eventuellt kommer föreningen köpa upp tomträtten.
Föreningen följer en underhållsplan.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital och bredband av Bredbandsbolaget. Bredband med en hastighet om 250/100 MBit/s och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en väldigt fin och välskött innergård med grönska och stenbelagd uteplats. Här finns flera sittgrupper och grillplats.

I källaren finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum.

Föreningen har ett biljardrum i källaren och ett litet hobbyrum som medlemmarna kan nyttja.

Uppgifter rörande föreningen är inhämtade och kontrollerade 2017-12-14.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument