Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Spånehusvägen 49 C

S:t Knut Malmö

Mysig tvåa med balkong i sydvästläge!

Går du och drömmer om att bo ostört högst upp i huset och ha en egen balkong med kvällssol? Nu har vi nöjet att presentera denna kvadratsmarta tvåa på populär adress. Här erbjuds väldisponerade ytor med kök som har plats för mindre matbord, balkong och gott om förvaring i bevarade originalgarderober. Väggarna har milda, mjuka toner och på golven ligger vackra originalgolv. Här bor du i ett omåttligt populärt område invid Sank t Knuts torg i en riktig funkismecka. Föreningen är dessutom lika välskött som bostaden, här bor du nämligen i en stabil HSB-förening med låg belåningsgrad. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1939
Månadsavgift: 2658 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Planskiss

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Klostret är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

Högst upp i huset på lugn parallellgata till Amiralsgatan, ligger denna välskötta tidstypiska 30-talsbyggnad. Här bor du ostört i en fin bostad med en härlig balkong som bjuder på många soltimmar. Efter att du med raska steg tagit dig upp för trappan, öppnat säkerhetsdörren som leder in till lägenheten så välkomnas du av en bostad som lämpar sig perfekt till studenten eller förstagångsköparen. Här erbjuds fina ytskikt och välplanerade kvadratmetrar. Den stora balkongen blir till ett extrarum sommartid där det finns gott om plats att möblera med både bord och stolar. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Från hallen når du lägenhetens alla rum, vilket förmedlar en inbjudande känsla. Innanför dörren finns plats för hatthylla samt bra förvaringsmöjligheter i de två originalgarderoberna. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Kök:

Här erbjuds ett smakfullt renoverat kök där både skåpsutrymmen och arbetsytorna är väl tilltagna. Väggarna invid arbetsytorna är kaklade i vitt och övriga väggar är vitmålade. Skåpsluckorna är vita medan några överskåp är glasade. Plats för mindre matbord vilket gör detta till ett perfekt kök för dig som tycker om att laga mat och bjuda på mysiga middagar. Inredning i form av kyl/frys, kolfilterfläkt, och gasspis. På golvet ligger vackert brädgolv.

Sovrum:

Rofyllt sovrum med utgång till den fantastiska balkongen där du kan njuta av många och långa soltimmar. Väggarna har en varm ljusgul ton och golvet pryds av stavparkett i ek. Ovanför dörröppningen erbjuds smart förvaring och i taket finns ett tidsminne, nämligen en vacker lamprosett.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett mycket rymligt och ljust rum med ett stort fönsterparti som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett av ek. I rummet finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. I taket finns en välbevarad lamprosett.

Badrum:

Badrummet har väggar kaklade i vitt med mörkgrå klinker. Ovanför handfatet sitter ett ovalt spegelskåp men förvaring finns även i ett extra spegelskåp ovanför wc:n. Rummet har även badkar, wc och handfat.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-09-05
Energiförbrukning ATEMP: 133 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Till lägenheten hör två källarfårråd.

Driftskostnader:
Cirka 3900 kr/år, vid två person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 2658 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 2.48169 %
Andel av årsavgiften: 2.48169 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Rodret

Allmänt

HSB bostadsrättsföreningen Rodret är en äkta bostadsrättsförening som har adresserna Spånehusvägen 49 A-C, Falsterbogatan 1 och Ronnebygatan 4. Föreningen bildades i samband med att byggnaden uppfördes 1939.

Föreningen är sedan 2013 gruppansluten till bredband via Com Hem. Gruppanslutningen innebär ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för bredband. Tillägget är cirka 60 kronor/månad och ger bredband med en hastighet om 100/10 Mbit/s.

Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 4
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi
Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
Cirka 1990: Samtliga vattenstammar byttes i kök och badrum. Ommålning av trapphus.
Cirka 1994: Renovering av fönster.
2002: Renovering av balkonger.
2005: Fasadens sockel renoverades. Samtliga tvättmaskiner uppgraderades och luftavfuktare installerades. Ommålning av tvättstuga och torkrum renoverades.
2007: Takrenovering
2009: Relining av avloppsstammar i kök och badrum.
2009-2010: Nya radiatorer och ny värmecentral installerades. Trapphusen målades även om.
2011: Omfogning av fasaden.
2013: Nytt soprum installerades på gården liksom separat förvaring av cyklar och barnvagnar.
2016: Renovering av el stammar.

Övrigt

Föreningen har en fin och lummig förgård med tillgång till gemensamma utemöbler och grillmöjligheter.

En fräsch tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel finns belägen i källaren.

Cykelparkering och miljöhus finns på innergården.

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument