Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1927

Skvadronsgatan 18

Slottsstaden Malmö

Elegant tjugotalstvåa på eftertraktad adress

I denna ljusa och vackra tjugotalstvåa bor du på en lugn gata med absolut drömläge i eftertraktade Slottstaden. Lägenheten är gediget renoverad och stoltserar med flera originaldetaljer såsom brädgolv, profilerade snickerier och spröjsade fönster med djupa nischer. Bostaden erbjuder dessutom två rum i fil och den genomgående generösa takhöjden bidrar till en fantastisk känsla av rymd. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare flera väl tilltagna originalgarderober. Det här är hemmet för dig som söker ett lugnt och vackert boende i en elegant fastighet, men som samtidigt vill ha direkt närhet till allt vad Malmö har att erbjuda. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 69.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1927
Månadsavgift: 3330 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV, trappstädning. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 165 kronor

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det är arkitekten August Ewe (1875-1956) som har ritat det vackra huset Prinsen 3 som är ett av flera exempel på den tidstypiska blandningen av arkitekturstilarna nationalromantik och klassicism. Ewes verk kännetecknas framförallt av en stram nyklassicism och utsmyckningarna på fasaderna var under denna tidsperiod betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väl genomtänkta, vilket även återspeglas på huset. Fasaden har mörkrött tegel med vackra spröjsade fönster med ett burspråksparti som smyckar fasadens mitt. På fasaden mot gatan sitter även gedigna lyktor i gjutjärn och på innegården finns klassiska stallyktor.

Interiör

På en stillsam sidogata till Regementsgatan ligger detta vackra hus som välkomnar dig med en tidsenlig port. Innanför porten till denna vackra byggnad i rött tegel välkomnar en stor gård med plats för umgänge eller grillkvällar. Fyra trappor upp ligger denna väldisponerade tvåa som bjuder på många fina detaljer från byggåret men som varsamt renoverats över åren. Här bor du helt bekymmersfritt i en stabil förening med låga avgifter och låg belåningsgrad.

Hall:

Redan i den ombonade hallen möts du av klassisk 1920-talscharm. Här finns gott om plats för avhängning. Hallen övergår i en större inre hall som rymmer någon form av möbel och här finns även en inbyggd garderob som rymmer mycket förvaring. Vita väggar och vitmålat brädgolv.

Kök:

Det trevliga köket har väggar i vitt, vitmålat brädgolv och ett spröjsat fönster som vetter mot föreningens mysiga gård. Inredningen som består av vita släta skåpsluckor erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den massiva bänkskivan i trä löper ett förband av vitt kakel. Bevarat finns också ett bevarat hörnskåp som ett tidsminne. Köket som är L-format ger gott om arbetsyta och är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn och kolfilterfläkt.

Sovrum:

Det stillsamma sovrummet som ligger i fil med vardagsrummet har två spröjsade fönster som vetter ut mot innergården. Väggarna har en beige ton, på golvet ligger tidsenligt brädgolv och taket pryds av en vacker lamprosett. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och annat möblemang om så önskas. Härifrån nås även den inbyggda garderoben.

Vardagsrum:

Via öppning från sovrummet och hallen nås vardagsrummet som badar i ljus. Väggarna är vita och golvet pryds av ett vackert brädgolv i originalutförande. I taket finns charmig lamprosett samt två vackra spröjsade fönster med djup nisch som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffa, soffbord och skrivbord.

Badrum:

Till höger från hallen nås badrummet. Här finns avskild duschdel, wc, kommod och spegel med skåp vid sidan om. Vita väggar, delvis kaklat och plastmatta på golvet.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 69.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2016-10-05
(E) Energiförbrukning ATEMP: 127 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1927
Övrigt: Till lägenheten hör ett vind- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3330 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV, trappstädning. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 165 kronor
Andelstal: Andel i förening 4.77095 %
Andel av årsavgiften: 4.77077 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5016 kr/år,
  • Övrigt: 1660 kr/år,
TOTALT: 6676 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är för gas samt el och kan ändras. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Christinelund upa

Allmänt

Bostadsföreningen Christinelund bildades 1927 i samband med husets uppförande och har adressen Skvadronsgatan 18 och 18 A.

Föreningen har två mycket trevliga innergårdar med grönska, uteplatser och cykelparkering. Under sommarhalvåret sätter föreningen ut flera grupper med utemöbler på innergårdarna. Två gånger om året har föreningen även en gemensam arbetsdag (höst och vår). I juletid anordnas glöggmingel med julgran och på sommaren sker sommarfest med grillning för alla medlemmar.

Fastigheten är fullvärdesförsäkad i Länsförsäkringar. Obligatoriskt tilägg på 25 kr per månad tillkommer för bostadsrättstillägg.

Antal lägenheter: 23
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Avgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
Föreningen gör vad de kan för att bevara 20-talsstilen och har bevarat de vackra spröjsade fönstren.

2005: Nya el-huvudledningar och nya elcentraler.
2006: Vattenstammar delvis utbytta.
2009: Ommålning av fönster och ytterdörrar.
2013: Filmning och relining av avloppstammar. De bedömdes vara i mycket gott skick.
2013: Installation värmeövervakningssystem.
2014: Bättringsmålning av fönster, två nya tvättmaskiner och ny torktumlare installerades också. Föreningen anlade ny cykelparkering och totalrenoverade tak, fasad och skorstenar.
2016: Port, målning av ingången till gathuset samt blästring och målning av räcken till källarnedgångarna.

Planerade renoveringar:
2018: Renovering av källarfönster.
2019: Relining av avloppstammar.
2020: Renovering av källardörrar.

Övrigt

El tillkommer och debiteras genom individuell mätning utifrån lägenhetens förbrukning.

Gräsklippning, snöskottning och att ta hand om växligheterna delas av två lägenheter varje vecka.

Tvättstuga finns lättillgängligt i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med två nyare tvättmaskiner, torktumlare och separat torkrum.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information; http://www.bfchristinelund.se/bfchristinelund/

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Dokument