Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1940

Idaborgsgatan 57 F

Ellstorp Malmö

Smakfullt renoverad 1,5:a med balkong på insynsfritt läge!

Hissen leder upp till fjärde våningen där denna ljusa lägenhet bjuder på stilrent renoverat kök med matplats, rum med sovalkov och utgång till balkong, helkaklat badrum samt hall med bra förvaringsmöjligheter. Här bor man på lugna, grönskande Ellstorp, granne med park och nära det mesta. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 35.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1940
Månadsavgift: 2528 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var den unge arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) som ritade husen på fastigheten Midgård 10 år 1940. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar ligger gröna Ellstorp där denna trivsamma 1,5:a är belägen. Byggnaden som uppfördes 1940 ligger granne med Ellstorpsparken och här välkomnar även en grönskande innergård och vackra, renoverade utepartier. På fjärde våningen med hiss ligger denna väldisponerade lägenhet med renoverat kök, renoverat badrum, rum med praktisk sovalkov, gott om förvaring och balkong med morgon/-förmiddagssol och fri utsikt över parken.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med laminatgolv och vita väggar. Till höger finns plats för avhängning och i den rymliga klädkammaren med stänger samt hyllplan erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter.

Kök:

Köket som är smakfullt renoverat har vita väggar och laminatgolv. Vid fönstret som bjuder på fri utsikt över den grönskande parken finns matplats för 4-6 personer. Den stilrena inredningen i vitt med snygga beslag i mässing erbjuder gott om förvaring och ovanför den mörka bänkskivan i massive trä löper mosaikkakel i grönt. Köket är utrustat med kyl/frys, gashäll, inbyggnadsugn (elektrisk) och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har vita väggar och snygg ekparkett på golvet. Rummets stora fönster vetter mot balkongen med fri utsikt över Ellstorpsparken. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel och bokhylla. I rummet finns även en rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng. Sovalkoven har väggar i ljusgrått och samma snygga parkettgolv.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt med detaljer i ljusblått och på golvet ligger matchande klinker i ljusblått. Här finns duschhörna, wc, runt tvättställ med snygg bänkskiva samt underliggande skåp, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 35.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2010-06-15
Energiförbrukning ATEMP: 143 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1940
Övrigt: Från vardagsrummet nås den balkongen som ligger i fritt läge med utsikt över Ellstorpsparken, vetter åt sydost och bjuder på morgon-/förmiddagssol. På golvet ligger trätrall och här finns gott om plats för bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 2528 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 0.5307 %
Andel av årsavgiften: 0.5307 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
  • Övrigt: 1660 kr/år,
TOTALT: 7660 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Vidar

Allmänt

HSB Brf Vidar är en äkta bostadsrättsförening som består av 166 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1940 och har adresserna Idaborgsgatan 57A-F samt Sallerupsvägen 30.

Antal lägenheter: 166
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen kommer sannolikt att höja avgifterna med 3% den 1 oktober 2019 (beslut kommer att fattas på budgetmötet i juni). Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar
enskilda år.

Renovering och underhåll

Underhåll och renoveringar:
1995: byte av samtliga fönster.
1993: byte av stammar för kall- och varmvatten samt varmvattencirkulation.
1994: byte av elsystem.
2000: omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning och målning av fasader, reparation av ventilationskanaler kök/badrum.
2001: upprustning av trädgård och markytor, installation av HBS Bolina fibernät för bredband/tv/telefoni.
2003: byte av avloppsstammar, byte av ledningar för kall- och varmvatten inklusive varmvattencirkulation samt byte av ventiler. Totalrenovering av badrum i alla lägenheter.
2006: byte av radiatorventiler och termostater. Installation av system för individuell mätning och debitering av värme- och vattenförbrukning
2007: ombyggnad av sophanteringen (från sopnedkast med komprimator och sopsug till miljöhus).
2010: ombyggnad av cykelgarage.
2011: renovering av samtliga tvättstugor inklusive nya maskiner, automatisk tvättmedelsdosering samt elektroniskt bokningssystem.
2015: spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: byte av mätare för individuell värrne- och varrnvattenförbrukning, byte av takbeläggning på takterrassema, byte av plåt på skorstenarna, byte av trapphusarmatur och lagning av sprickor i fasaden.
2017: istallation av nytt passérsystem med porttelefon, byte till säkerhetsdörrar med nytt dörrfoder till samtliga lägenheter samt postboxar.
2018: Byte av samtliga hissar, målning av alla trapphus, nya radiatorer och anslagstavlor i trapphusen, nya entrédörrar samt ny utemiljö med en grillplats, fler cykelställ och bänkar.

Kommande renoveringar:
2019: Undercentral (pumpar för värme och varmvattencirkulation i fastigheten).Tätskick och genomtagningar i takpapp. Avrinningen från takterrasserna.
2020: Skorsten- och balkongplåtar. Avlopp i bottenplattan (grunden).
2021: Fönster och fasad.

Övrigt

Föreningen har individuell mätning av vatten- o värmeförbrukning. I månadsavgiften ingår ett belopp som är baserat på den uppskattade förbrukningen för lägenheten. I slutet av året stäms den verkliga förbrukningen av med den uppskattade och bostadsrättsinnehavaren får därefter tillbaka pengar alternativt betala in mer pengar.

I källaren finns fyra renoverade tvättstugor, vardera med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Tvättmaskinerna har självdosering och behöver alltså inte fyllas på med tvättmedel.

Föreningen har en stor, grönskande gård med grillplats. Föreningen har även gemensamma takterrasser.

Föreningen har cykelförråd som medlemmarna kan nyttja till cykelförvaring.

På gården finns miljöhus med källsortering.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entré.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument