Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Osbygatan 11 C

Nobeltorget Malmö

Stor och trivsam funkisetta på lugn sidogata

Med toppläge mitt emellan Nobel- och Möllevångstorget ligger denna fina, stora 1,5:a som är full med karaktär och välbevarade originaldetaljer. Här förser höga och stora fönster dig med ett generöst ljusinsläpp från två väderstreck. De rymliga rumsytorna tillsammans med den generösa takhöjden ger, för den önskar, möjlighet att forma bostaden till en tvåa. Lägg därtill en stabil och välskött förening som dessutom är lågt belånad. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.2 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1936
Månadsavgift: 2306 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Fastigheten Cirkeln 8 stod färdig 1936 efter ritningar av arkitekten Fritz Österlind (1885-1959). Det är en klassisk och välbevarad 1930-talsfastighet med fyra bostadsvåningar, tegelfasad och ospröjsade fönster, vilket var vanligt förekommande detta årtionde.

Österlind studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö när funktionalismen hade sin framfart. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och även detta är Cirkeln 8 ett typexempel på.

Interiör

När du lämnar myllret på Nobeltorget, viker av in på de mindre gatorna längsmed Nobelvägen anländer du snart till lugna Osbygatan. Det första som når ögat är husets röd/bruna tegelfasad men väl innanför porten, huserar idag den trevliga föreningen Brf Cirkeln. Föreningen stoltserar med en stillsam innergård med utemöbler, grillar, träd och planteringar.

Högst upp i huset ligger denna stora etta på hela fyrtiosju kvadratmeter som fungerar för såväl en som två personer att bo i. Här finns goda möjligheter att bygga om till en tvåa för den som önskar. Denna lägenhet andas trettiotal med sina välbevarade golv, lamprosetter och vackra originalkök. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Trevlig och välplanerad hall som dessutom bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Här finns krokar där du kan hänga av dig ytterkläderna, liksom en stor klädkammare som är inredd med några hyllor och en klädstång. På golvet ligger fiskbensparkett i original som löper tröskelfritt ut i vardagsrummet och väggarna är vita.

Kök:

Rakt in från hallen nås köket, som är ett vackert tidsminne från byggåret. Det är klassiskt inrett med vita skåpluckor och lådor med vitt kakel som avskiljer diskbänk och överskåp. Diskbänk i rostfritt stål och den maskinella utrustningen består av en ny spis/ugn från 2017 samt kyl och frys. Här finns också fönster som vetter ut mot den lugna innergården och en stor inbyggd garderob/skafferi. I köket får du med fördel plats med ett stort matbord. Vita väggar och väl omhändertaget brädgolv.

Vardagsrum:

Bostadens huvudsakliga viste är det rymliga vardagsrummet. Ett stort fönsterparti som vetter ut mot lugna Hässleholmsgatan förser rummet med ett härligt ljusinsläpp. Det är ett lättmöblerat rum med plats för såväl en soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är vita, på golvet ligger fiskbensparkett i original och taket pryds av en vacker lamprosett.

Halva:

Mellan hallen och vardagsrummet finns plats för en mindre säng. Fiskbensparketten från hallen löper även hit och väggarna är vita.

Badrum:

Badrummet är i oiginal och har vita kaklade väggar samt vitt klinker. Här finns badkar, kommod, spegel samt förvaring på öppna hyllor.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.2 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-04-16
Energiförbrukning ATEMP: 164 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Till lägenheten hör en vind- och källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 4000 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök.
Månadsavgift: 2306 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband
Andelstal: Andel i förening 1.0967 %
Andel av årsavgiften: 1.0967 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Cirkeln

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Cirkeln bilades år 1936, samma år som fastigheten byggdes. Ekonomisk förvaltning sker av Bredablick förvaltning. Föreningen består av 88 st lägenheter i varierande storlekar benägna på adresserna Nobelvägen, Hässleholmsgatan, Osbygatan och Brobygatan.

Antal lägenheter: 88
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Inga beslut om avgiftsförändringar är tagna men kan komma att öka med någin/några procent.

Renovering och underhåll

För att se utförda renoveringar, vänligen se bilaga.

Planeriade renoveringar
Inga beslut om detta är tagna men föreningen kommer i framtiden att se över tak, dränering runt huset och eventuellt relining.
Tak, ev relining, dränering av fastighet.

Kabel-TV och bredband

Bredband levereras av All Tele AB via kabel, 100 Mb, är tillgängligt för alla. Avgiften, 71 kr/mån, är obligatorisk.

Kabel-tv levereras av Canal-Digital.

Övrigt

Det finns tillgång till en grönskande innergård med grillar som alla boende i föreningen får bruka. Från innergården nås även ett cykelförråd samt de två gemensamma tvättstugorna.

Som boende i föreningen finns det även tillgång till ett mycket fräscht och välutrustat gym med en konditionsdel och en styrkedel.

Det finns även tillgång till en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna i föreningen.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument