Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1952

Tessins väg 12

Ribersborg Malmö

Ljus, varsamt renoverad tvåa granne med hav och parker!

På tyst läge mot gården ligger denna tvåa i byggnad signerad Roos på klassisk Ribersborgsadress. Lägenheten bjuder på rymligt kök med vacker originalinredning, rofyllt sovrum, smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin, bra förvaring och stort vardagsrum med utgång till balkong. Här är det lätt att trivas!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 61.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 8, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1952
Månadsavgift: 4154 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden ritades 1951 av arkitekten Thorsten Roos (1906-1969). Roos utbildade sig vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och läste därefter till arkitekt i Berlin. Han var först anställd hos Fritz Österlind och startade 1933 eget arkitektkontor. Roos samarbetade med storbyggmästaren Hugo Åberg, med vem han bland annat ritade och lät uppförde flerbostadshuset Ellstorp. Roos har präglat Malmö som ingen annan arkitekt och har varit verksam i uppförandet av över 500 byggnader. Ett par av hans mest kända byggnader är Kronprinsen, Jägersro och NK (Hansa).
Stilen i Roos byggnader återfinns i det modernistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen, det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar.

Interiör

Från Tessins väg når man både Slottsparken och Ribersborgs rekreationsområde samt stranden på bara ett par minuter. Runt knuten ligger en Coop-butik, åt andra hållet ligger Ica Nära och utanför porten ligger busshållplatsen. Trots närheten till parker, hav, restauranger och city råder här lugnet i denna klassiska 50-talsbyggnad med de berömda, välvda balkongerna i rött. Den här hörnlägenheten ligger på rofyllt läge mot gården och lägenheten har under de senaste åren varsamt renoverats med 50-talsattributen bevarade. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Hall med ljusmålat betonggolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning liksom förvaring i de två rymliga klädkammarna längre in till vänster.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen 2011 är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns duschhörna (nya dörrar 2014), wc, tvättställ, spegel, hylla och vägghängt badrumsskåp. 2014 installerades även toppmatad tvättmaskin.

Kök:

Köket har väggar i vitt samt svart, vacker stavparkett i original på golvet och fönster som vetter mot föreningens fina gårdsmiljö. Originalinredingen har varsamt renoverats och går i vitt samt svart och bjuder på bra förvaringsmöjligheter. Ovanför den grå bänkskivan löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, diskmaskin (-2015), induktionshäll (-2015), varmluftsugn (-2015) och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för minst fyra personer.

Vardagsrum:

Det stora, luftiga vardagsrummet har vita väggar, vacker originalparkett på golvet och ett stort fönsterparti som bjuder på ett rikligt ljusinsläpp. Här finns även utgång till balkongen. Rummet erbjuder gott om plats för soffa, soffbord, bokhylla, TV-möbel och matplats.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, samma vackra stavparkett som i köket och fönster som vetter mot den lugna gården. Här finns plats för den stora dubbelsängen, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 61.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 8, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-04-15
Energiförbrukning ATEMP: 173 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1952
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i österläge och bjuder på sol från morgon till tidig eftermiddag sommartid. Balkongen har sittplats för 2-3 personer.

Ny elcentral installerades 2015.

Till lägenheten hör tre källarförråd, ett större och två mindre.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av årsavgifterna till föreningen och är 0,73573%. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av den totala insatsen.
Månadsavgift: 4154 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andel av årsavgiften: 0.73573 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3700 kr/år,
  • Försäkring: 1400 kr/år,
TOTALT: 5100 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Hanaholm 1

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Hanaholm 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 119 lägenheter och 6 lokaler. Byggnaderna uppfördes 1952 och har adresserna Tessins väg 12, Sergels väg 5 A-C och Kilian Zollsgatan 21 A-B. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 119
Antal lokaler: 6
Antal hyreslägenheter: 9
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1994 renoverades fönstren (2-glasfönster i trä kläddes in med aluminium)
2009 Balkonger renoverades
2010 Elstigare byttes
2010 Balkongräcken och balkongväggar renoverades
2010-11 Samtliga badrum renoverades
2011 Brister i fasad och tak åtgärdades
2011 Källargångar och trapphus målades
2011 Underhåll av innergården
2011-2014 genomfördes renovering av ventilation
2014 Relining av avloppsstammar på Sergels väg och Kilian Zollsgatan
2015 Byte av tappvattenstammar
2015 Relining avloppsstammar på Tessins väg
2016 Relining av spillvattenledningar
2016 genomfördes OVK
2017-2018 renoverades taken

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta garagetaket samt renovera delar av gården i samband med detta.

Parkering

Föreningen har 69 garageplatser, 6 parkeringsplatser och 6 MC-platser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 250-500 kronor/månad för bil, cirka 200 kronor/månad för MC-plats och cirka 500 kronor/månad för parkeringsplats.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av antingen Bredbandsbolaget (fiber) eller Com Hem.

Övrigt

Föreningen har en trevlig innergård med mycket grönska, uteplatser med grillmöjligheter och lekplats.

I källaren finns fem tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och tillhörande torkrum.

I källaren finns cykel- och barnvagnsrum.

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad om cirka 300-350 kronor/natt.

Det finns en samlingslokal som kan hyras för fest, kalas, middag, övernattning eller liknande. Kostnaden för att hyra samlingslokalen är cirka 300 kronor/dygn.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägget kollektivt för samtliga lägenheter.

Föreningen brukar vid tre tillfällen per år hyra in containrar för sina medlemmar.

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på italienska Via Napoli. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

Buss nummer 3 stannar utanför porten och vid Limhamnsvägen avgår buss 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument