Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1954

Vitemöllegatan 11 C

Nobeltorget Malmö

Trevlig femtiotalstvåa med inglasad- och fransk balkong

Perfekt bostad för den som älskar femtiotalscharm men ändå vill ha fräschheten i nya ytskikt. Här får du 55 välutnyttjade kvadratmeter med generösa sällskapsytor, inglasad balkong samt vackra detaljer såsom mörkbetsad stavparkett och spegeldörr. Dessutom bor du i en stabil och välmående förening med närhet till parker och grönområden. Detta är ett ultimat boende för dig som vill slippa renovera, här är det bara at flytta in och börja trivas. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 55.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1954
Månadsavgift: 3687 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Huset på Vitemöllegatan 11 stod färdigt 1954 fick fastighetsbeteckningen Rådigheten 1. Kring detta årtionde blev det alltmer vanligt att husen som uppfördes grupperades intill varandra kring halvslutna, grönskande gårdar. Tidstypiskt var också spritputsade fasader i mustiga kulörer eller tegelfasader, vilket Rådigheten är ett exempel av. Även porten som leder in till trapphuset har ett litet glasat fönster, vilket också är ett tidsminne från byggåret.

Interiör

En kort promenad från Nobeltorget nås denna karaktäristiska tvårummare. Det är en lugn parallellgata till Amiralsgatan där Rådigheten 1 stoltserar med ett fyra våningar högt flerbostadshus. Två trappor upp nås denna hörnlägenhet som har de flesta faciliteter man kan önska. Bostaden bjuder på fönster i två väderstreck samt en fantastisk inglasad balkong som du kan njuta av långt in på hösten eller tidig vår. Lägg därtill en bra bostadsrättsförening med engagerade medlemmar, och en härligt grönskande utemiljö med grill- och lekplats.

Hall:

Stor och välkomnande hall med plats för avhängning och skoställ. Direkt till höger finns också en inbyggd garderob som rymmer mycket förvaring. Här står du på vackert, mörkbetsa stavparkett i original och taket pryds av en vacker taklist. Från hallen nås hela bostaden.

Sovrum:

Till vänster från hallen nås det väl tilltagna sovrummet som har plats för en stor dubbelsäng, garderober och annat möblemang. Väggarna har en beige kulör och har en rogivande mörkbrun fondvägg, som går hand i hand med den mörkbetsade stavparketten. Rikligt med ljus ges från fönstren och den franska balkongen som vetter ut mot Vitemöllegatan.

Kök:

Det platsbyggda köket, som har en öppen planlösning till vardagsrummet renoverades 2014. Inredningen är stilren, de nedre köksluckorna har aven mahogny som avskiljs med en vacker bänkskiva i granit medan den övre delen består av svarta blanka skåpsluckor. Den moderna, maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kyl/frys, tvättmaskin med inbyggd torktumlare. Väggen vid arbetsytan har ett stänkskydd av laminerat glas i en snygg grön nyans. På golvet ligger vitt klinker som dessutom har golvvärme.

Vardagsrum:

Det inbjudande vardagsrummet är tack vare den öppna planlösningen till köket, ett socialt rum och bostadens mittpunkt. Här bjuds det på stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp samt utgång till den mysiga, inglasade balkongen, som också upplevs som ett extrarum till bostaden. Väggarna har en beige kulör och på golvet ligger ekfärgad fiskbensparkett. Tegelväggen mot köket ger en rustik känsla och tillsammans med den glasade spegeldörren skapas en otrolig charm och karaktär.

Badrum:

Helkaklat badrum med svart klinker och kakel som har en bred, röd bård. Här finns inglasad dusch och ovanför handfatet sitter ett stort spegelskåp. Inredning i form av wc och kommod. Badrummet renoverades 2013 och element installerades 2016.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 55.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2016-09-10
(G) Energiförbrukning ATEMP: 201 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1954
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 5000 kr/år, vid två person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 3687 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 1.10413 %
Andel av årsavgiften: 1.10413 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Enskifteshagen

Allmänt

Den äkta föreningen HSB Brf Enskifteshagen bildades 1954 i samband med uppförandet av de två byggnaderna på Vitemöllegatan 9, 11 och Norra Grängesbergsgatan 3.

Cykelförråd finns i källaren och cykelställ finns på gården.

Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 1
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgiftshöjning på 1 - 2% nästa verksamhetsår.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar
2001: Utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger.
2007: Renovering av taken
2009: Vattenstammar bytta, relining av avloppstammar och fasadrenovering.
2009: Nya 3-glasfönster och balkongdörrar.
2010: Elstammar bytt till 3-fas och ny elcentral, ledningar samt jordfelsbrytare i samtliga lägenheter.
2014/2015 Ommålning av samtliga trapphus.

Planerade renoveringar
Inga större renoveringar planeras i dagsläget.

Parkering

Föreningen innehar 8 st garageplatser och 16 st parkeringsplatser för föreningens medlemmar. Separat kö tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Bredband
Föreningen är ansluten till HSB Bolina 2.0 . Mer info finns på föreningens hemsida där man kan se vilka leverantörer det går att välja mellan.

Övrigt

Det finns två tvättstugor i källaren med vardera fyra tvättmaskiner och två torktumlare med tillhörande torkrum.

Föreningen har upprättat ett gemensamt elavtal. Varje hushåll betalar för sin förbrukning och kostnad debiteras via avgiftsavin. Detta för att sänka kostnaden för samtliga av föreningens medlemmar.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument