Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1942

Abbekåsgatan 12 A

Nobeltorget Malmö

Ljus och trivsam tvåa intill Nobeltorget

Nu erbjuds en välplanerad och trivsam tvårummare med fint ljusinsläpp från stora pivåfönster som är genomgående i lägenheten. Lägg därtill nyslipade golv, renoverat badrum och klädsamt vitmålade väggar. Bostaden ligger i ett centralt läge intill Nobeltorget, där det finns goda kommunikationer och stort utbud av närservice. Perfekt bostad för dig som vill bo centralt men på en lugn och tyst sidogata undangömd från stadens myller. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1942
Månadsavgift: 2706 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Sovrum

Tillbakablick

I lugna kvarter bakom Nobeltorget ligger Fastigheten Dygden 1 som är ett praktfullt fyravåningshus, vilket uppfördes 1942. Som brukligt under detta årtionde är fasaden symmetriskt formad utan dekorationer och har en grön nyans med sadeltak.

Skillnaderna från funktionalismen kanske inte alltid var så stora, men ofta fullt märkbara. Spritputsen, en grovkornig puts som användes under 1890-talet började användas under decenniets andra hälft. Fasaderna målades ofta i mättade nyanser som kombinerades med omfattningar i vit slätputs. Fastigheten Dygden 1 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

Bostaden ligger i ett centralt läge intill Nobeltorget, där det finns goda kommunikationer och stort utbud av närservice. Bakom den gröna fasaden välkomnar en stabil HSB förening som både äger marken och har välskött ekonomi. Bostäderna som föreningen förvaltar består till stor del av tvåor vilket också var den vanligaste familjebostaden tiden när detta hus uppfördes. Grönområden kring bostaden finns det gott om och två trappor upp hittar du denna kvadratsmarta tvåa, som dessutom är genomgående.

Hall:

Välkomnande hall med vita väggar och nyslipat parkettgolv. Här finns även två inbyggda garderober/städskåp i original som rymmer mycket förvaring. Ny säkerhetsdörr installerades 2016.

Sovrum:

Stillsamt och mysigt sovrum med fint ljusinsläpp och grönskande utsikt. Här finns plats för dubbelsäng (160 cm) alternativt en mindre säng och annat möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert brädgolv.

Kök:

Stilrent vitt kök med högblanka luckor nedtill, grått kakel ovan med öppna hyllor som matchas med en massiv bänkskiva i trä. Till den maskinella utrustningen hör spis med ugn samt fläkt. Stort fönster som omfamnas av tegelvägg. På golvet ligger fint brädgolv, väggarna är vita och här finns ett platsbyggt barbord.

Vardagsrum:

Rakt fram från köket nås vardagsrummet - lägenhetens mest centrala och sociala yta. Detta är en ljus och luftig plats, som upplevs som större än vad den är med hjälp av stort fönsterparti, nyslipad stavparkett på golvet och en ansenlig takhöjd. Här ryms både matplats och soffgrupp.

Badrum:

Helkaklat badrum med dusch som renoverades våren 2017. På golvet ligger mörkt klinker och väggarna vitt kakel. Inredning i form av WC, kommod och spegelskåp med infällda spotlights.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-03-19
Energiförbrukning ATEMP: 195 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1942
Övrigt: Till lägenheten hör källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 3900 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 2706 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 1.69139 %
Andel av årsavgiften: 1.69139 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Torekov

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Torekov är en trivsam förening, belägen strax bakom Nobeltorget. Med närhet till gröna och omåttligt populära Folkets Park, Möllevången och Malmö city är detta ett väldigt attraktivt område att bo i. De två bostadshusen har tillsammans 6 trapphus med adresserna Abbekåsgatan 12 A-C och Torekovsgatan 19 A-C.

Antal lägenheter: 64
Antal lokaler: 1
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi
Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1987: Samtliga fönster byttes.
1998: Elstigare byttes.
2000: Byttes samtliga vattenstammar i kök och badrum.
2003: Yttertak lades om.
2006: Tvättstugor renoverades.
2006: Dränerades husgrunderna i samband med att utemiljön byggdes om.
2009: Fasad putsad och målad.
2012: Byte av värmeväxlare och pumpar.
2015: Rensades, spolades och filmades samtliga avloppsstammar i kök och badrum. Filmen visar på bra skick.
2016:Radiatorbyte planerat i samtliga lägenheter.

Planerade renoveringar:
2020 Relining avloppsstammar enligt underhållsplanen. Kan sannolikt komma att skjutas upp. Inget slutgiltigt beslut om det blir relining eller stambyte.

Parkering

I området råder boendeprkering. För mer information se www.malmo.se

Det finns även 16 st parkeringsplatser, till dessa är det kösystem. Kontakta styrelsen för mer information.

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

På gården finns en mysig uteplats med två grillar som föreningens medlemmar är välkomna att använda. Det finns också ett miljöhus för sopsortering.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument