Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1930

S:t Knuts torg 1 A U2

S:t Knut Malmö

Ljus, genomgående 2,5:a med vackra 30-talsattribut på bästa läge!

Välplanerad 2,5:a med torgutsikt och lyckad kombination av 30-talsdetaljer och nytt. Här bjuds vi på generös takhöjd, vackra brädgolv, stora fönster, ljusa väggar och lamprosetter. Belägen på perfekt cityläge på omåttligt populära S:t Knut och på bekvämt gångavstånd till city. Stabil Bf med god ekonomi och låg avgift!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 59.4 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1930
Månadsavgift: 2323 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

vardagsrum

Tillbakablick

Arkitekten Fritz Österlind (1885-1959) fick 1930 i uppdrag att rita byggnaden som skulle uppföras på kv Pilen 5. Österlind utbildade sig till möbelsnickare vid Tekniska Yrkeshögskolan i Malmö och gick 1910 ut med byggmästarebetyg. Därefter studerade Österling arkitektur vid Kunstakademin i Köpenhamn. Redan 1907 började han som ritbiträde hos Ewe & Melin och blev Carl Melins närmaste man. Österlind startade sedan eget arkitektkontor. Fritz Österling var en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö runt år 1930 och uppförde främst flerbostadshus och villor. Han arbetade även med att utforma gravvårdar för en stenhuggerifirma, urnor för ett konstgjuteri och var dessutom verksam som lärare i byggnadslära och ritning, både vid Tekniska Läroverket och Tekniska Yrkesskolan.
Österlind har ritat många flerfamiljshus i Malmö, bland annat i stadsdelarna Gamla Staden, Dalaplan, Davidshall, S:t Knut, Västra Sorgenfri, Möllevångstorget, Triangeln och Slottsstaden. Dessutom ritade han biografen Metropol i sin födelseort Hörby, två hyreshus i Lund och han har engagerad som kontrollant och administratör när Försäkringsbolaget Trygg uppförde sin stora byggnad på Gustaf Adolfs Torg år 1937. Efter andra världskriget sysslade Österlind främst med fastighetsförvaltning och administration.

Interiör

Utanför porten ligger S:t Knuts torg som kantas mysiga caféer, restauranger och små butiker. Lägenheten ligger i stabil bostadsförening från 1930 med god ekonomi och låg avgift. Utanför porten nås all tänkbar närservice och hr finns goda kommunikationer. Trots det ypperligt centrala läget i området är det tyst och lugnt i denna välplanerade 2,5:a med vackra detaljer från byggåret såsom generös takhöjd, brädgolv och lamprosetter. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med ljusa väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymlig klädkammaren till vänster.

Kök:

Köket har ljusa väggar, brädgolv och vacker fönster som vetter mot den fina innergården. Den ljusa inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i marmor löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gashäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och kolfilterfläkt. Här finns även matplats för minst fyra personer.

Sovrum:

Det rymliga, rofyllda sovrummet har samma fina brädgolv, ljusa väggar, två stora fönster som vetter mot gården och taket pryds av lamprosett. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå, fåtölj och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de tre dubbla garderoberna.

Halva:

Från hallen nås halvan som har ljusa väggar och brädgolv. Här finns plats att möblera med exempelvis arbetsplats eller läshörna.

Badrum:

Det renoverade badrummet är helkaklat i vitt och har ljust klinkergolv. Här finns duschhörna, tvättställ, wc och spegelskåp.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har ljusa väggar, brädgolv, stort fönsterparti och lamprosett som pryder taket. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel, bokhylla och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 59.4 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2010-03-12
Energiförbrukning ATEMP: 117 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1930
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenheten har säkerhetsdörr.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 2323 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andelstal: Andel i förening 2.19421 %
Andel av årsavgiften: 2.11199 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5406 kr/år,
  • Försäkring: 1086 kr/år,
TOTALT: 6492 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Kostnaden för el inkluderar även gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Pilen u.p.a.

Allmänt

Bostadsföreningen Pilen u.p.a. bildades 1930 samtidigt som byggnaden uppfördes och består av 38 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Pilen 5 och har adresserna S:t Knuts torg 1 och Amiralsgatan 40.

Antal lägenheter: 38
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånad. De genomför årligen mindre avgiftshöjningar för att hålla jämna steg med inflationen och för att kunna följa den underhållsplan som upprättats. Inga stora höjningar planeras. Man har inte sett några stora avgiftshöjningar på många år.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2005 - installation av säkerhetsdörrar
2007 - elrenovering
2009 - relining av avloppsstammar
2011 - byte av tappvattenstammar
2012 - byte av tvättmaskiner
2014 - målning av entrépartier och sockel fasad
2014 - byte av fjärrvärmeväxlare
2014 - installation av fastighetsboxar
2015 - byte av tvättmaskin

Kommande renoveringar:
Föreningen undersöker möjlighet för medlemmarna att bygga balkonger. Inga beslut är fattade, men föreningen är positivt inställd till att förslag tas fram.
Föreningen planerar att måla trapphusen, detta komma sannolikt att genomföras under hösten 2017.
Längre fram planeras renovering av fogarna och under hösten kommer beslut om större renoveringar fattas.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med grönska, gemensamma utemöbler och grill. Här finns även cykelparkering.
Från gården nås tvättstugan som ligger i källaren. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och torkrum.
I källaren finns även ett hobbyrum.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument