Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Sölvesborgsgatan 3 C

Folkets Park Malmö

Trivsam funkistvåa med balkong på lugn sidogata

I ett snyggt funkishus, ett stenkast från Folketspark finns denna väldisponerade tvåa med balkong. Lägenhetens ytor utgörs av ett kök med goda förvaringsmöjligheter som dessutom har öppen planlösning till det trivsamma vardagsrummet. Lägg därtill ett rofyllt sovrum som vetter ut mot den lummiga innergården samt helkaklat badrum. Här bor du i en välmående förening som dessutom stoltserar med en härlig takterrass där du kan se de närliggande takåsarna och grannskapet längre bort i fjärran. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1939
Månadsavgift: 3598 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband (70 kr utgörs av ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv).

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Arkitekten Carl Mattson, som också var en hjälpande hand då Ribershus skulle byggas, är mannen som ritade huset med fastighetsbeteckningen Ekot 11. Det är också han som ritade de två intilliggande husen Ekot 1 och Ekot 5 som är belägna längsmed Sölvesborgsgatan. Huset, som består av fyra bostadsvåningar, stod klart i slutet av 30-talet. Senare år har även balkonger byggts till men tydligt var ändå att modernismen om att bygga välutrustade bostäder till alla redan fanns då huset uppfördes.

Interiör

I ett av mysiga Folketsparks funkishus finner vi denna trivsamma bostad om två rum och kök. Här erbjuds ett rofyllt boende samtidigt som pulsen från city och Möllevångstorget ligger inom kort gångavstånd.

När du kliver in genom porten på lugna Sölvesborgsgatan, parallellgata till Amiralsgatan, möts du av en grönskande innergård där du både kan parkera cykeln eller grilla med vännerna. Tar du sedan trapporna högst upp i huset nås även den härliga takterrassen som badar i sol.

Bostaden, som är belägen på andra våningen bjuder på ljusinsläpp från två olika väderstreck och under sommarhalvåret utgör balkongen en härlig förlängning av vardagsrummet. Detta är ett perfekt boende för den som önskar att bo centralt men ändå vill ha lugn och ro.

Hall:

Välkomnande hall med plats för hatthylla och skoställ. Vita väggar och terrakottafärgad klinker på golvet som löper tröskelfritt genom hela lägenheten.

Kök:

Direkt till höger från hallen nås köket som delvis har öppen planlösning till vardagsrummet. Här finns det gott om arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Köksluckorna är ljusa och väggarna längs arbetsytorna är klädda i terrakottafärgat kakel som även skiljer över- och underförvaringen. Till maskinparken hör äldre, men fungerande kyl/frys och gasspis.

Vardagsrum:

Vardagsrummet, bostadens sociala mittpunkt bjuder på ett stort fönsterparti som förser rummet med ett rikligt ljus. Härifrån nås även balkongen som även ger en extra rymd till lägenheten när dörren står öppen. På golvet löper samma terrakottafärgade klinker, väggarna är ljusa och här finns plats för både soffgrupp och matbord.

Sovrum:

Från vardagsrummet nås det rogivande sovrummet vars fönster vetter ut mot den mysiga innergården. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. I rummet här finns också plats för en dubbelsäng. Ljusa väggar och terrakottafärgad klinker på golv.

Badrum:

Stilrent och helkaklat badrum från 2010 med dusch. Väggarna är täckta av vitt kakel och på golvet ligger mörkbrun mosaik. Inredning i form av wc, spegelskåp med spotlights, vattenburen handdukstork och tvättställ.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds-, källarförråd samt en matkällare.

Driftskostnader:
Cirka 4500 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 3598 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband (70 kr utgörs av ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv).
Andelstal: Andel i förening 1.87308 %
Andel av årsavgiften: 1.87308 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 0 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Sölve

Allmänt

Brf Sölve är en äkta bostadsrättsförening och består av 64 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad färdigställdes år 1939 och har adresserna Sölvesborgsgatan 3A-D. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 64
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1990: Fönster, vatten- och elstammarna byttes.
1997: Fasadrenovering.
2005: Renovering av tvättstugor och nya maskiner installerades.
2006: Renovering av fasad, tak och trappuppgångar.
2008: Relining av avloppstammar.
2011: Nya torktumlare installerades.
2012: Nya plattor lades på gården, renovering av cykelskjul och det lades trä-däck på takterrassen. Avloppen drogs även om på vinden.
2015: OVK besiktning.
2016: Upphandling av gemensam el.
2018: Byte av värmeväxlare. Upphandling och installation av gemensamt avtal för bredband.
2019: Renovering av fasad/balkonger mot gården samt renovering av takterassen gjordes (nytt barnsäkert räcke).

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta ut de vattenburna handukstorkarna i badrummen. Eventuellt kommer dessa att ersättas med elektriska handdukstorkar.
Föreningen planerar att byta ut portarna mot gata och gård.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 70 kronor/månad. Bredband levereras av Banhof och för detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgften om 69 kronor/månad, då ingår bredband med en hastighet om hastighet på 100/100 MBit/s.

Övrigt

Föreningen har en grönskande innergård med grillplatser och på taket finns en härlig, gemensam takterrass.

Cykelförråd finns i källaren och cykelparkering på gården.

Tvättstuga finns på vinden. Här finns även torkvind.

Föreningen har gemensamt avtal för el. Detta faktureras varje månad med en avstämning var tredje månad.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och NFalsterbogatan. Här finns omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark som anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den centrala stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker och för den dansglada ligger Moriska Paviljongen som en omåttligt populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjyta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Tröls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör caféet Jord besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument