Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Mäster Danielsgatan 3

S:t Knut Malmö

Kvadratsmart vindsvåning i populära Sankt Knut!

Väldisponerad vindsvåning med härlig utsikt över takåsar på attraktiv adress i Sankt Knut. Här erbjuds socialt öppen planlösning som låter varje kvadrat tjäna sin fulla rätt. För dig som vill skapa ditt eget drömboende finns även chans att bygga ut och skapa större lägenhet. De vackra takbjälkarna som sträcker sig genom hela bostaden skapar en omåttlig charm. Här erbjuds ett ogenerat och insynsskyddat boende i hjärtat av Sankt Knut vilket gör detta till en bostad du inte vill gå miste om. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 37.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1936
Månadsavgift: 2412 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och fönstren bestod till övervägande del utan spröjs. Fastigheten Pilen 2 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med fem våningar av bostäder som karaktäriseras av funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

På lugn parallellgata till Amiralsgatan och sidogata till Sankt Knuts väg ligger fastigheten Pilen 2 som är ett tidstypiskt 1930-talshus. När du kliver in genom porten som ligger intill det populära bageriet Söderberg & Sara och lämnar myllret på Sankt Knuts torg möts du av en lugn innergård med en mysig, mindre uteplats för härliga grillkvällar. Högst upp i huset med utsikt över takåsarna ligger denna charmiga lägenhet om 2 rum och kök. Här bor du ostört från grannar och för dig som söker större boende finns möjlighet att bygga ut.

Hall:

Hallen är välkomnande och rymlig. Här finns plats för avhängning samt mindre möblemang för den som önskar. Väggarna är vita och på golvet ligger en genomgående stavparkett som sträcker sig vidare genom hela lägenheten.

Kök:

Det rymliga köket har stilrena vita köksluckor, vitt kakel som avskiljer över- och underförvaring samt ljus bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, kolfilterfläkt och spishäll. Det finns gott om arbetsyta och både över och underskåp har plats för mycket förvaring. Öppen planlösning mellan kontorshörna/sovrum och köket.

Sovrum:

Takbjälkarna ger tillsammans med de vitmålade tegelpartierna som avskiljer sovrummet från köket en härlig rustik känsla. Här finns plats för dubbelsäng och kontorshörna. På golvet ligger samma stavparkett som i resten av lägenheten.

Vardagsrum:

Det vackra vardagsrummet som vetter ut mot den lugna innergården gör att lägenheten är en av de få bostäder som är bortskämd med fantastisk utsikt över takåsarna kring Sankt Knut. Takbjälkarna ger även här en rustik känsla och i detta rum får du plats med soffa såväl som matbord. Vita väggar och stavparkett på golvet.

Badrum:

Stort och fräscht badrum som har vitt kakel, ljust klinker och ett badkar. Inredning i form av wc, spegel, handfat och vattenburen handdukstork.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 37.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-05-11
Energiförbrukning ATEMP: 159 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Driftskostnader:
Cirka 4800 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 2412 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 1.05121 %
Andel av årsavgiften: 1.23835 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3300 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4800 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Riksbyggens brf Mäster Henrik

Allmänt

Brf Mäster Henrik är en bostadsrättsförening med en mycket trevlig fastighet vid Sankt Knuts Torg i Malmö. Föreningen bildades 2004 samtidigt som de köpte fastigheten. Det är en äkta bostadsrättsförening som består av 63 lägenheter varav 60 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 7 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader färdigställdes på 1930-talet och har adresserna Mäster Henriksgatan 6, Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3.

Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Föreningen köpte fastigheten 2004 och eftersom de äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 440 kr
Ekonomi

Ingen avgiftsändring är i dagsläget planerad.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8:
1988: Stambyte
1996: Elsanering
2006: Ventilationskontroll
2011: Bredband installerades i föreningen.
2012: Nytt system med taggar för inpassering via ytterporterna samt nya lås för allmänna utrymmen in.
2014: Renovering av tak
2016: Renovering av fönster
2016: Renovering av innergårdens fasad

Följande renoveringar är gjorda på Mäster Henriksgatan 6:
2006-2007: Stambyte i badrum och kök samt elsanering och ventilationskontroll.

Planerade renoveringar:
Relining av avloppstammarna i husen Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3. Planerad start är våren 2018.
Värmecentralen samt radiatorventilerna i huset på Mäster Henriksgatan 6 behöver bytas ut. Planerad start är 2018/2019.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med stenbelagd uteplats samt grönska och cykelparkering.

Från gården nås två tvättstugor, en för boende på Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 och en för boende på Mäster Henriksgatan 6. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/-rum.

Det finns miljöstation för sophantering.

Det är endast tillåtet att installera kolfilterfläktar i samtliga kök (dvs det finns inga separata imkanaler i husens ventilationssystem).

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

S:t Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av små trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument