Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1935

Nobelvägen 38 U3

Folkets Park Malmö

Genomgående 1,5:a med välplanerade kvardratmetrar!

Invid Nobeltorget och Folkets Park finner du denna trevliga 1,5:a. Bostaden är belägen högst upp i huset och bjuder på stora fönsterpartier samt generös takhöjd vilket skapar en härlig rymd genom hela lägenheten. Här tillåts du att bo i en kvardatsmart bostad med goda förvaringsmöjligheter, sovalkov, och vacker orginalparkett. Lägg därtill låga avgifter och en stabil förening. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1935
Månadsavgift: 2090 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Gnistan 7 är en tidstypisk 30-tals byggnad som är ritad av arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) med hjälp av ingenjören och HSB:s tidigare chef, Sven Grönqvist. Roos mest kända byggnadsverk är Kronprinsen men efter att ha satt sin signatur på omkring 500 byggnader i staden kan man kalla honom för en av Malmös mest framgångsrika arkitekter.

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och fönstren bestod till övervägande del av fönster utan spröjs. Fastigheten Gnistan 7 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med en fyra våningar hög byggnad med funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

På hörnet mellan Nobelvägen och Trelleborgsgatan är denna tidstypiska 30-talsbyggnad belägen. Här välkomnas du av en stabil förening med låga avgifter och mycket god ekonomi. När du kliver in genom porten från myllret på Nobelvägen möts du av en lugn innergård som stoltserar med uteplats för härliga grillkvällar. Fyra trappor upp, ligger denna kvardatsmarta 1,5:a som också är genomgående vilket genererar i ett härligt ljusflöde.

Hall:

Välkomnande hall med en stor inbyggd garderob som sväljer mycket förvaring. Härifrån nås hela lägenheten, en vacker ekparkett pryder golvet och väggarna är stilrent målade i vitt.

Kök:

Till vänster från hallen nås köket som har stort fönster som vetter ut mot den stillsamma innergården. Köket har plats för ett mindre matbord och är utrustat med gasspis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Blåa köksluckor och jordnära färgton på kaklet som avskiljer under- och överförvaringen. Väggarna har en blommig tapet i mörk färgskala, laminatgolv och infällda spotlights i taket.

Halva:

Mysig sovalkov med plats för en större enkelsäng. Här finns även plats för annat möblemang, exempelvis kontorshörna. Tidsenlig stavparkett på golvet, vita väggar och i taket finns en vacker lamprosett.

Vardagsrum:

I vardagsrummet välkomnas du av ett stort fönsterparti som tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig rymd och ljusinsläpp i rummet. Taket pryds av en vacker lamprosett och parketten som löper från hallen, genom sovalkoven ligger även på detta golv. Väggarna är vita och här får du plats med en ordentlig soffgrupp!

Badrum:

Från hallen nås det smakfullt renoverade badrummet med inglasad dusch och infällda spotlights. Grått klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Inredning i form av wc, badrumsskåp, handfat med kommod, spegel, fläkt och handdukstork (el).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-08-20
Energiförbrukning ATEMP: 123 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 3000 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare. Förbrukning av gas tillkommer på elen.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök.
Månadsavgift: 2090 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för bredband.
Andelstal: Andel i förening 2.0338 %
Andel av årsavgiften: 2.0338 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Gnistan

Allmänt

Brf Gnistan är en äkta bostadsrättsförening som består av 39 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns också två lokaler. Föreningen bildades 1935 samtidigt som byggnaden uppfördes och har adressen Nobelvägen 38. Föreningen är lågt belånad och står på friköpt tomt.

Antal lägenheter: 39
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Föreningen är lågt belånad och står på friköpt tomt.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Planerade inga avgiftshöjningar i dagsläget.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1988: renovering av fasaden.
I början av 1990-talet byttes fönstren.
1991: takrenovering.
2001: omläggning av el i samtliga lägenheter, samtliga trappuppgångar målades även om.
2004: genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2005: nytt torkskåp i tvättstugan.
2006: upprättades en städskrubb till tvättstugan.
2012: renoverades delar av värmesystemet; pumpar och stamventiler byttes samt justerades.
2014: relining av avloppsstammar.
2015: uppfräschning av innergård.
2016: fasaden renoverades och putsades om.
2017: husgrunden dränerades, renovering av innergård samt byte av källarfönster.

Enligt underhållsplanen planerar föreningen att eventuellt byta elstigaren inom en femårsperiod. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

I området råder boendeprkering. För mer information se www.malmo.se

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem.
Bredband via Bredbandsbolaget.

Övrigt

Tvättstugor: Det finns två gemensamma tvättstugor i föreningen som nås från innergården och är belägna i källarplan. Båda är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Föreningen har en samlingslokal.

Innergård: Nyrenoverad innergård där det finns utemöbler, grillmöjligheter samt en cykelparkering under tak.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och NFalsterbogatan. Här finns omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark som anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den centrala stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker och för den dansglada ligger Moriska Paviljongen som en omåttligt populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjyta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Tröls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör caféet Jord besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument