Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Falsterbogatan 20

Folkets Park Malmö

Charmig tvåa med välplanerade kvadratmeter och 30-tals attribut!

På mysiga Falsterbogatan, precis invid populära Folkets park, finner du denna välplanerade 30-talspärla. Här erbjuds bevarad charm såsom mörkbetsad fiskbensparkett, takbjälkar, lamprosett och väl tilltagen takhöjd. Lägg därtill modernt kök med öppen planlösning till vardagsrummet samt kaklat badrum och ditt boende är fulländat. Låg avgift och stabil förening. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.9 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1936
Månadsavgift: 2884 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Vardagsrum 1

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Fyndet 10 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

På lugn sidogata till Amiralsgatan och med Folkets Park rakt över gatan ligger denna tidstypiska byggnad från 1936. Fasaden är klädd i ljust tegel och här välkomnar en mindre, gemytlig förening med låga avgifter och god ekonomi. Innanför den tidsenliga porten, fyra trappor upp, ligger denna väldisponerade tvåa med klassiska detaljer och renoverade ytskikt. De vackra ytterdörrarna som pryder varje bostad ger ett varmt välkomnande och på den lugna innergården finns en uteplats med grillmöjligheter och cykelställ. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Rymlig hall med plats för avhängning. Direkt till höger erbjuds goda förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben. Vitmålade väggar och vacker mörkbetsad fiskbensparkett som sträcker sig vidare genom hela lägenheten.

Kök:

I anslutning till hallen nås det stilrena köket som har öppen planlösning till vardagsrummet, vita väggar, vacker fiskbensparkett, lamprosett och bjälkar i taket. Köket har vita skåpluckor med en massiv bänkskiva i trä och vitt kakel som avskiljer över- och underförvaringen. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

Genom den öppna planlösningen från köket nås vardagsrummet där det ryms både matplats och soffgrupp. Här finns en tidsenlig lamprosett och vackra takbjälkar målade i vitt. Två stora fönster, djupa fönsternicher med utsikt över Folkets park. Även här ligger mörkbetsad fiskbensparkett på golvet samt vitmålade väggar.

Sovrum:

Rofyllt sovrum med ingång från vardagsrummet. Vita väggar och mörkbetsad fiskbensparkett. Här ryms dubbelsäng och det finns gott om förvaring i garderoberna.

Badrum:

Från hallen nås det stilrena badrummet med brunt kakel och klinkers samt vita väggar.
Belysningen utgörs av infällda spotlights och här finns avskild duschdel, wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork (el) och en paxfläkt.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.9 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2010-03-11
Energiförbrukning ATEMP: 142 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 3000 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök och boarean anges till 46 kvadratmeter. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Anledningen till att föreningens uppgift skiljer sig från säljarens uppgift är sannolikt den att säljarens uppgift baseras på de gällande uppmätningsnormerna. Köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Månadsavgift: 2884 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 2.812 %
Andel av årsavgiften: 2.812 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Fyndet 10

Allmänt

Brf Fyndet 10 är en äkta bostadsrättsförening som består av 30 lägeneter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även en hyresrättslokal. Byggnaden är uppförd 1936 och har adresserna Falsterbogatan 20 och Sölvesborgsgatan 2. Föreningen köpte fastigheten 2006 och står numera på friköpt tomt.

Antal lägenheter: 30
Antal lokaler: 1
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken).
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen planerar att höja avgiften med 1-2 % 2018. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1999: Samtliga tappvattenstammar bytta i kök och badrum.
2006: Taket lades om.
2006: Tegelfasad renoverades.
2006: Balkongerna renoverades.
2006: Tvättstugan renoverades.
2007: Samtliga portar till fastigheten byttes ut. Porttelefon och kodlås. mot innergården installerades. 2008 Fjärrvärmesystemet byttes ut. Nya reglage på samtliga element.
2010: El-stigare i samtliga lägenheter byttes ut.
2012: Gallergrindar insatta innanför källardörrarna (ner mot förråden) samt säkerhetslås till källaren.
2014: Relining gjord av vertikala avloppsstammarna.
2015: Målning och renovering av samtliga fönster.
2016: Byte av abonnentförstärkare för kabel-TV.
2016 Värmeinjustering.

Föreningen planerar att under 2017 fylla igen kolutrymme i källaren samt reparera tre stuprör ut mot gatan. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Upprättad underhållsplan följs.

Parkering

Parkering: I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

Kabel-TV och bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital (basutbud ingår i hyran).
Internet: Bredband via fiber från Bredbandsbolaget som köparen själv måste aktivera.

Övrigt

Tvättstuga: Gemensam i källarplan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp.

Övernattningsrum: Litet rum med två sängar (ej toalett och dusch) som går att hyra för 50 kr/natt.

Innergård: Utrustad med grill- och sittmöjligheter samt cykelställ.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och Falsterbogatan. Här ligger omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark och anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker. För den dansglada ligger Moriska Paviljongen, en omåttlig populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjuta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Trölls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör Café FYN besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument