Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1932

Bokhållaregatan 35 A

S:t Knut Malmö

Smakfullt renoverad etagetvåa med 30-talscharm i Kulturhusen!

I grönskande, rofyllda omgivningar ligger denna varsamt renoverade lägenhet med villakänsla. Bostaden är ljus och genomgående med vackert, tidsenligt kök från Vedum, smakfullt renoverad dusch samt wc, inbjudande sällskapsytor och rofyllt sovrum. Lägenheten har genomgående ljusa väggar, vackert brädgolv och braskamin.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 56.2 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 1 av 2, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1932
Månadsavgift: 3450 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Vardagsrum

Tillbakablick

Det var arkitekt Åke Lovén som fick i uppdrag att rita byggnaden som 1932 uppfördes på Lönnen 1. Byggnaden är en av de alla längorna som tillsammans utgör vad som i folkmun idag kallas Kulturhusen. Husen är byggda i engelsk radhuskänsla och omges av mysiga gårdar med trädgårdskänsla och bersåer.

Interiör

S:t Knut lockar en bred publik med sin idylliska småstadskänsla trots sitt centrala läge. Området är grönskande och rofyllt med gott om populära caféer, restauranger samt små butiker. Ett stenkast från S:t Knuts Torg som kantas av mysiga små uteserveringar ligger de välkända och omåttligt populära Kulturhusen som uppfördes under sent 1920-/ tidigt 1930-tal. På Bokhållaregatan 35 ligger denna bostad i förening vars lummiga gård spenderar man gärna tid på. Här finns odlingsmöjligheter, mysiga uteplatser med grillmöjligheter, bersåer och hängmattor. Bostaden ligger i vacker byggnad med putsad fasad i gult och som har tidstypiska fönster. Lägenheten har under de senaste åren renoverats med 1930-talsstilen bevarad och med en röd tråd genom hela bostaden, här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall / Halva:

Innanför dörren nås hallen / halvan som har släta, vita väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren till vänster med inredning från Elfa. Rakt fram sitter en snygg fondtapet och här finns även en braskamin. Perfekt plats för läshörna med fåtölj intill eldstaden.

wc:

Från hallen / halvan nås toaletten som renoverades cirka 2014. Här är 1930-talskänslan bevarad med vitt kakel på väggarna och schackrutigt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ, spegel och vägghängt badrumsskåp.

Kök:

Köket har vita väggar, vitbehandlat brädgolv och vackert spröjsat fönster som vetter mot den grönskande entrésidan. 2015 totalrenoverades köket i tidsenlig stil. Den ljusblå inredningen från Vedum erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bänkskivan med det vackra virrvarrmönstret ger bra arbetsytor samt matplats för 2-3 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt och inbyggnadsdiskmaskin. Samtliga vitvaror är från Bosch.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har fiskbensparkett, vita väggar, lamprosett som pryder taket och stort fönsterparti med spröjsat fönster mot föreningens lummiga innergård. Här finns plats för soffa, soffbord, fåtölj, matplats och bokhyllor. Det är från vardagsrummet som sovrummet nås en trappa ner.

Sovrum:

Trappan från vardagsrummet leder ner till sovrummet som har vita väggar, fönster mot gården och på golvet ligger heltäckningsmatta samt Marrakech-klinker. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och de snygga klädställningarna av koppar erbjuder bra plats för kläder. Härifrån nås även källaren via ytterdörr.

Duschrum:

Bakom en frostad dörr ligger duschrummet som renoverades 2014 med vitt kakel på väggarna, Marrakech-klinker på golvet och snygg blandare i tidsenlig stil.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 56.2 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 1 av 2, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-08-12
Energiförbrukning ATEMP: 212 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1932
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som delas med grannen.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i lägenhetsförteckningen.
Boyta, andelstal och avgift:
Lägenhetens totala boyta är 56,22, den fördelar sig som följande:
boarea: 40,96 kvadratmeter
biarea: 15,26 kvadratmeter
Detta är föreningens uppgift och den kommer att uppdateras hos föreningens ekonomiska förvaltare inom kort. I samband med detta kommer även föreningen att räkna om andelstalen, vilket även kan innebära mindre avgiftsjusteringar. Avgiftsändringen för den här bostadsrätten kommer att bli en höjning om cirka 10 kronor per månad.
Månadsavgift: 3450 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andelstal: Andel i förening 4.16668 %
Andel av årsavgiften: 4.24825 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är en schablonmässig uppskattning.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Lönnen i Malmö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lönnen är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1932 och har adressen Bokhållaregatan 35 A-F. Föreningen äger fastigheten Lönnen 1.

Antal lägenheter: 21
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
Bytt låssystemen i entrédörrarna 2014. Bytt tvättstugeutrustning 2013. Fönsterrenovering, föreningen vill bevara så mycket de kunde av den äldre stilen och fönstren renoverades med varsam hand 2012. Fasaden putsades om 2012. Taket renoverades 2012. Ny dränering 2012. Nyrenoverade badrum samt bastu i källarplan 2009. Nya elstammar 2004.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att relina avloppstammarna inom de närmaste två åren. Därefter planeras byte av vattenstammar.

Övrigt

Föreningen har en lummig, grönskande innergård med trädgårdskänsla. Här finns flera bersåer, fruktträd och planteringar. De som önskar kan även anmäla sig och plantera i pallkragar på gården. Här finns hängmatta, gemensamma utemöbler, grillar och sandlåda. På gården finns även miljöstation med källsortering.
Medlemmarna hjälps åt med lättare trädgårdssysslor såsom gräsklippning och har gemensamma trädgårdsdagar. Medlemmarna hjälps även åt med trappstädning.
I källaren finns tvättstuga med tillhörande torkrum. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. I källaren finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 50 kronor per natt. Föreningen har även en bastu och två renoverade badrum som medlemmarna kan nyttja.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument