Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1931

Östervärnsgatan 8

Värnhem Malmö

Ljus, rymlig fyra med 30-talscharm, hiss och balkong!

I vacker fastighet från 1931 ligger denna fyra som bjuder på generös takhöjd, fiskbensparkett, brädgolv och lamprosetter. Lägenheten är genomgående och bjuder på tre rymliga sovrum, snyggt kök med matplats, stort vardagsrum, gott om förvaring och balkong med gårdsutsikt. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 104.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Värnhem
Byggår: 1931
Månadsavgift: 5890 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Kök vardagsrum

Tillbakablick

Arkitekten Carl Rosell (1879-1941) fick i uppdrag att rita byggnaden på fastigheten Värnhem 10. Byggnaden uppfördes 1930-31. Rosells arkitektur blev som mest intressant just under denna tid då han arbetade i ett (för Malmö typiskt) gränsland mellan 1920-talsklassicismen och funktionalismen. På ett expressivt sätt kombinerade han stilarnas formspråk.

Rosell utbildade sig till arkitekt i Tyskland, Holland och Italien. Arkitekten har ritat över 30 flerbostadshus i Malmö samt flertalet villor i både Malmö och Lund. Rosell hade även uppdrag i Ängelholm där han 1924 gjorde en stadsplan, förslag till rådhus och ritade även Karl XV:s bro (1921). Ett av Rosells sista stora uppdrag var att utforma den katolska kyrkan på Heden i Göteborg.

Interiör

På lugn återvändsgata och med populärt café snett över gatan ligger denna vackra byggnad från 1931 med putsad fasad. Här välkomnar en mindre, gemytlig förening som under de senaste åren genomfört många tunga renoveringar. Innanför den tidstypiska porten välkomnar ett lika tidstypiskt trapphus och här innanför ligger den otroligt mysiga gården som renoverades för ett par år sedan. Byggnaden har hiss som leder upp till andra våningen där denna genomgående fyra som badar i ljus välkomnar. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Hallen har vita väggar, vacker fiskbensparkett och lamprosett som pryder taket. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de tre garderoberna samt i de två klädkammarna som ligger här och längre in i hallen. Här finns även plats för möblering med bänk eller byrå.

Sovrum 1:

Mastersovrummet ligger till höger från entrén sett och har vita väggar, grå heltäckningsmatta och fönster som vetter mot balkongen samt den fina innergården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis garderober eller byrå.

Vardagsrum:

Från hallen öppnar sig det rymliga vardagsrummet som även det har vita väggar och samma fina fiskbensparkett på golvet. Rummets burspråk har ett rejält fönsterparti som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för matbord, soffa, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Arbetsrum / sovrum:

Via vacker skjutdörr från vardagsrummet nås rummet som idag disponeras som arbetsrum med som även fungerar utmärkt som sovrum eller sällskapsrum. Väggarna här är ljusgrå, på golvet ligger vacker fiskbensparkett och fönstret vetter mot den lugna gatan. Rummet erbjuder gott om plats för både säng, byrå och arbetsplats.

Kök:

Det renoverade köket har gråmålat brädgolv, väggar i en vacker grön färg och fönster som vetter mot innergården som under våren bjuder på utsikt över blomstrande syren, körsbär och hägg. Kökets vita inredning erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den svarta bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med inbyggnadskyl i lådform, inbyggnadsfrys, inbyggnadsdiskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn och kolfilterfläkt. I köket finns matplats för 4-6 personer.

Badrum:

Badrummet har vita väggar och blått golv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, badrumsskåp och spegel med snygg belysning.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet har vita väggar, brädgolv som är målat i turkost och fönster mot den lugna gatan. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord, garderober, skrivbord och andra möbler för den som så önskar.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 104.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2008-09-22
Energiförbrukning ATEMP: 153 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1931
Övrigt: Från sovrummet nås balkongen som ligger i västerläge. Balkongen vetter mot den fina, nyrenoverade gården.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av årsavgifterna till föreningen och är 17,65170 %. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av de totala insatserna.
Månadsavgift: 5890 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV
Andel av årsavgiften: 17.6517 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 5 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5406 kr/år,
  • Försäkring: 3000 kr/år,
TOTALT: 8406 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Östervärn 8

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Östervärn 8 bildades 2004 och består av 9 lägenheter, varav 8 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1931 och har adressen Östervärnsgatan 8.

Antal lägenheter: 9
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
Under 1980-talet genomfördes stambyte av vatten- och avloppsstammar.
2013 renoverades fasaden mot gatan och fönsterbyte mot gatan genomfördes. Samma år renoverades innergården.
Ny fjärrvärmepanna har installerats.
I dagsläget pågår takomläggning samt renovering av balkonger. Arbetet beräknas vara slutfört vecka 21.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla fönstren mot gården inom de närmaste åren. Därefter finns inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Övrigt

Föreningen har en väldigt mysig innergård som renoverades 2013. På den grönskande gården finns vackra planteringar, bambu, japanskt körsbärsträd och stort trädäck med gemensamma utemöbler. På gården finns även cykelparkering och miljöhus.

På vinden ligger tvättstugan som är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och två torkskåp.

Det finns möjlighet att ställa ner cyklar i källaren.

Område

Allmänt

Värnhem som även innefattar Östervärn ligger i Malmös centrala Östra delar. Själva Värnhemstorget stod klart 1923 och många av områdets byggnader är uppförda mellan 1920-1930-talet.

Här ligger korsningarna för flera av Malmös huvudgator (Lundavägen, Sallerupsvägen, Föreningsgatan och Östra Förstadsgatan) vilket gör att området är en viktig knutpunkt och erbjuder utmärkta kommunikationer. Härifrån är det promenadavstånd till både Rörsjöparken och Ellstorpsparken. I området finns flera välsorterade mataffärer, bio, gym, butiker och mycket annan närservice. Under de senaste åren har flertalet nya caféer och restauranger även öppnat i kvarteren. Vi rekommenderar en fika på Cafe Grannen, inköp av bröd på Bagaren och Bonden och varför inte prova någon av områdets många restauranger?

I området ligger bland annat Rönnens förskola, förskolan Ellstorp och Rörsjöns förskola för de yngsta. För de lite äldre barnen hittas här Östra skolan, Värnhemsskolan och Rönnenskolan.

Kommunikation

Läget vid Värnhemstorget lämpar sig perfekt för pendlaren. Vid den stora busstationen avgår de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar stannar i området. Det är både promenad och cykelavstånd till Centralstationen för tågresor. Den bilburne har här väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut.

Parkering

Det råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage, bland annat i Värnhemsgaraget och i P-huset Häggen på Zenithgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument