Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Föreningsgatan 66

Rörsjöstaden Malmö

Ljus, luftig 3,5:a med 20-talscharm i stabil bostadsförening!

Bakom den vackra tegelfasaden anno 1929 ligger denna ljusa, genomgående våning som bjuder på generösa sällskapsytor, två bra sovrum, snyggt kök i vitt, badrum med badkar och gäst-wc. Vackra 20-talsattribut i form av brädgolv, generös takhöjd och lamprossetter. Mysig gård och stabil förening. Varmt välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 90.6 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1929
Månadsavgift: 4077 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Vardagsrum

Tillbakablick

Arkitekten Gösta Olson (1894-1969) fick uppdraget att rita byggnaden till kvarteret Granen 9. Gösta arbetade även som byggmästare, möbeldesigner och inredningsarkitekt. Olson var född i Malmö men studerade i Trondheim där han också tog sin arkitektexamen. Från 1927 drev han egen arkitektbyrå och byggnadsrörelse i Malmö. Det var framför allt flerbostadshus han ritade men även en del villor, fritidshus samt ett badhus och ett posthus i Alvesta. Flerbostadshusen som Olson ritat i Malmö är många och sträcker sig över flera stadsdelar såsom Värnhem, Rörsjöstaden, Operan, S:t Knut, Dammfri och Ribersborg.

Olson deltog ofta i arkitekttävlingar och var under en tid ledamot av styrelsen för Malmö Byggmästareförening och dessutom suppleant i byggnadsnämnden i Malmö.

Under sin tid i Norge träffade Olson sin blivande fru och han höll under hela sitt liv kontakt med grannlandet. Han var med om att grunda Svensk-Norska föreningen. Olson förärades Haakon-medaljen för sitt engagemang för norska flyktingar under andra världskriget.

Interiör

Med närhet till Rörsjöparken, utmärkta kommunikationer och Kungsgatans vackra allé ligger denna ljusa, genomgående lägenhet med mycket tilltalande planlösning. Belägen i en stabil bostadsförening med de stora renoveringarna gjorda och som har en otroligt mysig innergård. Trots det centrala läget är lägenheten otroligt tyst och rofylld. Här kombineras moderna lösningar med 20-talsattribut på bästa sätt och det är bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren i tidsenligt utförande välkomnar hallen med vackert mönstrad tapet, brädgolv och lamprosett i taket. Här finns plats för både möbler och avhängning. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren.

Kök:

Till höger från entrén sett ligger köket som har vita väggar, brädgolv och fönster som bjuder på utsikt över den fina gården. Inredningen i lantlig stil i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper schackrutigt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsdiskmaskin, spis med gashäll och elektrisk ugn samt kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för 2-4 personer.

Arbetsrum/sovrum:

Från hallen nås det första sovrummet som idag används som arbetsrum. Här ligger samma fina brädgolv, väggarna är vita, en lamprosett och de två stora fönstren vetter mot gården. Rummet erbjuder gott om plats för både arbetsplats och soffa eller säng och andra möbler för den som så önskar. Här finns även en klädkammare som erbjuder bra förvaring.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i ljust kakel med svart detalj och har svart klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegel.

Vardagsrum:

Det ljusa, luftiga vardagsrummet har vita väggar, brädgolv, lamprosett i taket och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel och bokhylla. Den snygga hyllan med inbyggd belysning är en fin detalj i rummet.

Matsal/halva:

I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger matsalen/halvan som har väggar i turkost samt vitt, samma fina brädgolv, fönster som vetter mot entrésidan och lamprosett i taket. Här finns gott om plats för många matgäster och även här finns förvaring i en inbyggd klädkammare.

Gäst-wc:

Gäst-wc:n har ljust kakel på väggarna och mörkt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ och spegel.

Sovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, samma fina brädgolv som i övriga lägenheten, lamprosett och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för den stora dubbelsängen, nattduksbord, byrå och bra förvaring erbjuds i klädkammaren.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 90.6 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-08-19
Energiförbrukning ATEMP: 172 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: I trapphuset finns gemensamma trapphusbalkonger som vetter mot den fina innergården.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd och ett mindre förråd på bottenplan.

Lägenheten har säkerhetsdörr.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök och dess boarea anges till 83,6 kvadratmeter i föreningens lägenhetsförteckning. Anledningen till att boarean skiljer sig är sannolikt den att föreningens uppgift är baserad på en äldre mätnorm.
Uppgiften om 90,6 kvadratmeter är uppmätt enligt dagens mätstandard och uppmätningsintyg följer med lägenheten.
Månadsavgift: 4077 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andelstal: Andel i förening 4.3079487 %
Andel av årsavgiften: 4.48755 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 7256 kr/år,
  • Försäkring: 1557 kr/år,
TOTALT: 8813 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Kostnaden för hushållsel inkluderar även kostnaden för gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Zenith Upa

Allmänt

Bostadsföreningen Zenith bildades 1929 samtidigt som byggnaden uppfördes och består av 35 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen äger fastigheten Granen 9 och har adresserna Ehrensvärdsgatan 18 och Föreningsgatan 66.

Antal lägenheter: 35
Antal lokaler: 5
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen är stabil med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad.
Föreningen planerar eventuellt att höja grundavgiften av månadsavgiften med cirka 5 % per den 1 juli 2018. Grundavgiften för den här lägenheten är 2656,29 kronor/månad. Avgiftshöjningen genomförs för att dagens kostnad som avsätts för vatten inte täcker vattenkostnaden.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1984 - Nya 3-glasfönster installerades
1992 - Vatten- och avloppsstammar byttes
1992 - Elstammar byttes
1995 - Taket omlades
2006-2007 - Trapphusen renoverades
2011 - Vatten- och avloppsstammar spolades
2014 - Samtliga lägenheter utrustades med säkerhetsdörrar
2014 - Postboxar installerades
2015 - OVK
2016- Spolning av avloppsstammar

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att utföra renoveringar i pannrummet under 2017. Därefter planerar föreningen att se över fasaden (sannolikt under 2018). Föreningen planerar efter det att installera ett nytt taggsystem och porttelefoner.

Övrigt

Föreningen har en väldigt fin och grönskande innergård. Här finns uteplatser med gemensamma utemöbler, gemensam grill samt miljöstation. På gården finns även cykelparkering.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor, den ena ligger på gården och den andra ligger på vinden på Ehrensvärdsgatan.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen anordnar fester såsom vår- eller sommarfest och glöggmingel för medlemmarna.

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument