Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1957

Lorensborgsgatan 5 C

Lorensborg Malmö

Smakfullt renoverad trea med fransk balkong högst upp i huset!

Välkommen till denna rymliga lägenhet som bjuder på snyggt renoverat kök, renoverat badrum med tvättmaskin, separat gäst-wc, generösa sällskapsytor, två rymliga sovrum samt gott om förvaring. Lägenheten har vacker stavparkett i flera utav rummen och fönstren vetter mot föreningens lugna innergård.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 88.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Lorensborg
Byggår: 1957
Månadsavgift: 4044 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Sven Grönqvist som fick i uppdrag att rita byggnaderna som 1957 uppfördes på fastigheten Hallingsborg 1. Grönqvist ledde under många år HSB:s arkitektkontor. Under sent 1930-tal/tidigt 1940-tal ritade Grönqvist bland annat flera kvarter på Ellstorp tillsammans med Thorsten Roos.

Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man på 1950-talet återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-.talet.

Interiör

I lugna, grönskande kvarter med närhet till Pildammsparken ligger denna byggnad från 1957. Högst upp i tegelhuset ligger denna välplanerade trea som bjuder snygga detaljer i form av vacker stavparkett, sneda tak och fransk balkong. Lägenheten har under se senaste åren renoverats, här är det bara att flytta in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med snygg tapet i svart/vitt på väggarna och stavparkett på golvet. Här finns plats för avhängning direkt till vänster och här finns även tre inbyggda garderober med ovanliggande skåp som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Det finns även plats att möbler med till exempel byrå. I förlängningen av hallen finns en rymlig klädkammare med gott om plats för kläder, skor och annat.

Kök:

Köket som renoverades 2013-2014 har grå väggar samt en snygg fototapet, på golvet ligger laminatgolv och fönstret vetter mot föreningens gård. Belysningen i köket utgörs av infällda spotlights och här finns även inbyggda högtalare. Inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper svart kakel. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung -2016), inbyggnadsmikro (-2013), inbyggnadsugn (-2013), integrerad diskmaskin (-2013), induktionshäll (-2013) och kolfilterfläkt (-2013). I köket finns även plats för arbetsbänk alternativt matplats för 2-3 personer.

Gäst-wc:

Gäst-wc:n som nås från hallen är halvkaklad i vitt, har gröna väggar ovanför och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns wc och tvättställ.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har väggar i vitt samt grått, på golvet ligger stavparkett och här finns både fönster och en fransk balkong som vetter mot gården. Rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor, matplats och andra möbler för den som så önskar.

Badrum:

Badrummet som renoverades cirka 2009 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt med detaljer i brun mosaik och på golvet ligger matchande klinker i brungrått. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp, spegelskåp och tvättmaskin.

Sovrum:

Det första sovrummet har väggar i mörkgrått, stavparkett på golvet och fönster som vetter mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå.

Sovrum:

Det andra sovrummet som idag disponeras som walk in closet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot innergården. Här finns plats för säng, nattduksbord och de rymliga garderoberna erbjude bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 88.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-02-18
Energiförbrukning ATEMP: 114 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1957
Övrigt: Från vardagsrummet nås den franska balkongen som vetter åt väster och bjuder på utsikt över föreningens fina innergård.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd (som nås smidigt, då det ligger på samma våningsplan) och ett källarförråd.
Månadsavgift: 4044 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 0.4251994925 %
Andel av årsavgiften: 0.43 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3200 kr/år,
TOTALT: 3200 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Åsunden

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Åsunden är en äkta bostadsrättsförening som består av 271 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 12 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1957 i samband med att föreningen bildades och har adresserna Lorensborgsgatan 3A-F, 5A-K, 7A-E samt Dammfrivägen 48A-B och 52A-D.

Antal lägenheter: 271
Antal lokaler: 12
Äger föreningen marken? Nej. Nuvarande tomträttsavtal gäller till 2020-02-01.
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 500 kr
Ekonomi

Föreningen har inga avgiftshöjningar planerade de närmaste åren.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1986 Nya balkonger och nya treglasfönster.
1991 Modernisering av fjärrvärmeundercentraler.
1995 Nya tappvattenledningar.
1997 Ny takpapp.
2004 Upprustning av värmeanläggning och injustering av värmesystemet.
2010 Relining av avloppsstammarna.
2011-2015 Varje år målas trapphusen och golvet i trapphusen fräschas upp i ett av de fem husen.
2013 Noggrann besiktning, som resulterade i ny underhållsplan för fastigheterna.
2013 Teglades norrgavlarna om för de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2013 Nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme och ventilation.
2013 Tilläggsisolering av vindsbjälklag i de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2015 Omläggning av papptak samt tilläggsisolering av vind (Dammfrivägen 52)
2016 Genomgång och uppdatering mha av konsult av underhållsplanen för fastigheterna.
2016 Passersystem med taggar för alla entréer till trapphus, källare, storgarage och miljöhus. För entréerna till trapphusen tillkommer porttelefon.
2016-2017 omläggning av taket på Dammfrivägen 52.

Kommande renoveringar:
2019: Omläggning av tak och tilläggsisolering på Lorensborgsgatan 5.
Eventuellt kommer fler tak att läggas om inom de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har 60 garageplatser och 50 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 225 kronor/månad och parkeringsplats cirka 100 kronor/månad.

Övrigt

I källaren finns tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum/torkskåp. Föreningen har även ett mangelrum.
Föreningen har en stor, grönskande gård med flera grillplatser, lekplats och boulebana.
Föreningen har en friskvårdslokal med bastu, solarium och motionsredskap, en föreningslokal samt en snickarbod som kan lånas respektive hyras av medlemmarna.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
Föreningen har ett fint miljöhus för matavfall och en miljöstation för avfallssortering. Miljöhuset byggdes år 2000 och miljöstationen år 2001.
För mer information, besök gärna föreningens hemsida; http://asunden.se/

Område

Allmänt

Lugnt, grönskande område med närhet till bland annat Pildammsparkens härliga grönområden och Swedbank Stadion för den fotbollsintresserade. I området finns livs, pizzeria, gym, skola och förskola. På cykelavstånd ligger Ribersborg med strand och badbryggor. Härifrån når man både Mobilia och Kronprinsen med sina generösa shoppingutbud på en kort cykeltur.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussarna nummer 3 och 8 stannar båda i närheten av lägenheten, dessutom ligger både Triangeln och Hyllie på cykelavstånd.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder fri parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument