Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Erikstorpsgatan 20

Ribersborg Malmö

Totalrenoverad 4,5:a med balkong med fri utsikt högst upp i huset.

Hissen leder upp till våning fem där denna ljusa, totalrenoverade funkisvåning bjuder på generösa sällskapsytor, stilrent kök från Ballingslöv, två bra sovrum, badrum med tvättmöjligheter och gott om förvaring. Balkong med fri utsikt över takåsarna och Turning Torso. Närhet till havet, parker och stadskärnan, allt inom gångavstånd, har gjort Ribersborg till ett av Malmös mest attraktiva områden. Här finner du också ett generöst utbud av både restauranger, caféer och matbutiker. På behagligt cykelavstånd nås Citytunneln och tåget. Det som sätter guldkant på tillvaron finner ni här, välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 118.0 m2
Rum: 4.5 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1936
Månadsavgift: 6482 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden ritades av Månsson och uppfördes 1936. Huset är ett klassiskt funkishus. Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" karaktäriseras av att husen skaps likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Den på 1930-talet nya tekniken gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya, mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.

Interiör

Med närhet till havet, parker, skolor, caféer och butiker ligger denna totalrenoverade våning i funkisfastighet uppförd 1936. Lägenheten ligger högst upp i hus med hiss och bjuder på fri utsikt över takåsarna. Lägenheten har totalrenoverats på smakfullt sätt med lyckat resultat och kombinerar nytt med 30-talsattribut på bästa sätt. Här bjuds det på generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, lamprosetter och öppen spis. Här är det bara att flytta rakt in och trivas. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta vita väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning direkt till vänster.

Badrum:

Badrummet som renoverades och byggdes ut 2014 (dokumentation finns) är helkaklat i vitt. På golvet ligger mörkt klinkergolv med underliggande golvvärme (elektrisk) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Den snygga inredningen från Ballingslöv erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Här finns duschhörna med takdusch samt med infällbara dörrar, vägghängd wc, tvättställsmöbel, spegelskåp, handdukstork (elektrisk samt vattenburen), separat badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Electrolux.

Halva:

Från hallen nås halvan som har släta vita väggar och fiskbensparkett på golvet. Här finns goda förvaringsmöjligheter i den stora garderoben med skjutdörrar samt i den inbyggda garderoben som även nås härifrån.

Mastersovrum:

Det rymliga mastersovrummet har även det släta ljusa väggar, vackert skeppsgolv från Kährs och fönster som bjuder på fri utsikt över takåsar samt mot Turning Torso. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den stora garderober med skjutdörrar samt inredningssystem.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har vita väggar, vacker fiskbensparkett och stort fönsterparti med fönsterbräda i marmor. Fönstret vetter mot balkongen som även nås härifrån. Även här bjuds det på vacker och fri utsikt över området och mot Turning Torso. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för den stora soffgruppen, soffbord, fåtöljer och myshörna vid den öppna spisen (ej i bruk i dagsläget, men kan göras brukbar).

Matsal:

Den rymliga matsalen har släta ljusa väggar, fiskbensparkett och stort fönsterparti med fönsterbräda i marmor. Här finns gott om plats för stort matbord för många middagsgäster samt plats för andra möbler.

Serveringsgång:

Från både matsalen och halvan nås serveringsgången som har vita väggar, skeppsgolv från Kährs och belysningen utgörs av infällda spotlights. I de snygga skåpen från Ballingslöv med bänkskiva i svart granit (som matchar köket) erbjuds bra förvaring och rakt emot finns en vinkyl från Smeg med plats för 198 vinflaskor.

Sovrum:

Det andra sovrummet har ljusa väggar, skeppsgolv från Kährs och fönster som vetter mot innergården. Här finns plats för säng, arbetsplats och bokhylla.

Kök:

Det vackert renoverade köket har vita väggar samt en snygg tapet, skeppsgolv från Kährs, fönster som vetter mot innergården och belysningen ingörs av infällda spotlights. Den vita inredningen från Ballingslöv erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och den snygga bänkskivan i granit bjuder på bra arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys (70 cm), spisfläkt (Fjäråskupa), induktionshäll (80 cm), inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och inbyggnadsdiskmaskin. Samtliga vitvaror är från Siemens, 2014. Den stilrena inredningen har försetts med riktigt snygga beslag och kompletteras även på ypperligt sätt med snygga hyllor i svartbetsad ek. I köket finns även matplats för 3-4 personer.

Varmt välkommen!

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 118.0 m2
Rum: 4.5 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2009-04-09
Energiförbrukning ATEMP: 150 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som bjuder på fri utsikt över takåsarna och Turning Torso. Balkonger erbjuder sittplats för 2-3 personer och sommartid på sol tidig morgon och eftermiddag.

Öppen spis:
Föreningen har renoverat skorstenarna och möjlighet finns att få igång den öppna spisen genom att glidgjuta eller sätta in rörinfodring. Kostnaden för detta ligger på cirka 10 000 - 12 000 kronor.

2014 drogs all el i lägenheten om av fackman, nya, tidsenliga strömbrytare samt eluttag sattes in och ny elcentral med automatsäkringar installerades.

Lägenheten har säkerhetsdörr (2015, Prodoor MK3)

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 4 rum och kök samt 114 kvadratmeter i föreningens lägenhetsförteckning. Anledningen till att boarean skiljer sig är sannolikt då den baseras på en äldre mätnorm.
Månadsavgift: 6482 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 4.19168 %
Andel av årsavgiften: 4.32623 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2230 kr/år,
  • Försäkring: 2615 kr/år,
TOTALT: 4845 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Elkostnaden avser den rörliga delen. Säljarna har haft 5950 kronor i kostnad för den fasta delen av elkostnaden.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Krabban

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Krabban är en äkta bostadsrättsförening som består av 30 lägenheter, varav 29 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt samt 1 lokal. Föreningens byggnad uppfördes 1936 och har adresserna Erikstorpsgatan 20 och Skvadronsgatan 8. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 30
Antal lokaler: 1
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är utförda:
Vattenstammarna är bytta
2009 genomfördes relining av avloppsstammarna
2012 renoverades garaget
2014 installerades värmeprognosstyrning
2015 målades trapphusen
2015 genomfördes en takrenovering
2016 renoverades innergården
2017 genomfördes rörinfodring av avloppstammar i bottenplattan
2018 installerades ny ventilation i garaget

Kommande renoveringar:
Eventuellt kommer renovering av fönster, fasad och balkonger ske 2019 (ej beslutat)

Parkering

Föreningen har 13 garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 780 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och internet av Com Hem.

Övrigt

Föreningen har en trevlig innergård med gemensamma utemöbler och grillmöjligheter.

I källaren finns tvättstuga.

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att bo i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på de italienska restaurangerna Via Napoli och La Nonnina. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

För dig som pendlar tar du dig enkelt in till city med buss 3, 4 eller 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken. Det tar endast några få minuter att cykla till både Malmö Universitet som Triangeln, en av Malmös största knutpunkter.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument