Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1898

Löjtnantsgatan 8B

Rörsjöstaden Malmö

Väldisponerad 2,5:a med generös takhöjd och många fina detaljer anno 1898!

På trevliga Löjtnantsgatan ligger denna luftiga 2,5:a som de senaste åren renoverats på smakfullt sätt. Lägenheten bjuder på stilrent kök med matplats i anslutning, luftigt vardagsrum, rofyllt sovrum, renoverat badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter. Föreningen har två inbjudande innergårdar med växthus och gemensamma utemöbler. Toppläge i Rörsjöstaden, nära city och med Kungsgatans mysiga allé utanför porten. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 64.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1898
Månadsavgift: 3578 kr/mån

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Nils August Lönnberg (1856-1930) var arkitekten bakom byggnaden på fastigheten Judith 13 som uppfördes 1898. August arbetade som ritare fram till 1890, därefter som arkitekt och hade även egen arkitektfirma. Lönnberg kan stoltsera med att ha ritat Sveriges första Folkets Hus vid Norra Skolgatan i Malmö (1893), han har även ritat fastigheten på Södra Förstadsgatan 27 (1892) och entrén till Folkets Park i Malmö (1909).

Interiör

I populära Rörsjöstaden ligger denna vackra byggnad som uppfördes 1898. Innanför portarna välkomnar en stor, två mysiga innergården med gemensamma utemöbler och växthus. Direkt till vänster innanför porten ligger denna väldisponerade 2,5:a som under de senaste åren renoverats med lyckat resultat. Här finns snyggt kök i vitt med matplats i anslutning, luftigt vardagsrum, rofyllt sovrum, renoverat badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar, vitmålat brädgolv och rakt fram finns plats för avhängning.

Sovrum:

Till vänster ligger sovrummet som har väggar i vacker ljusgrön färg, fiskbensparkett och stort fönster med djup fönsternisch. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderoberna erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har väggar i snygg blå färg, fiskbensparkett, vacker stuckatur om pryder taket och två fönster med djupa fönsternischer. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, bokhylla och TV-möbel.

Halva/matplats:

Halvan som lämpar sig utmärkt som matplats har väggar i aprikos, parkettgolv och fönster som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för matbord för 6-8 personer.

Kök:

I anslutning till halvan ligger köket som har vita väggar, ekparkett och fönster med utsikt över föreningens gård. Den stilrena inredningen i vitt från Marbodal erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper vitt, kvadratiskt kakel i halvförband. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt och inbyggnadsugn. I anslutning till köket ligger den gamla kökstrappan där kyl/frysen står och här finns utmärkta förvaringsmöjligheter. Ytterligare förvaring nås från köket där ett utrymme finns som kan fungera som skafferi eller förråd.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen renoverades 2015 och har snygg, tidsenlig inredning från Byggfabriken. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger hexagonformat klinker med vackert mönster. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, vägghängt badrumsskåp, spegel och kombinerat element/handdukstork.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 64.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-08-14
Primärenergital: 160 kWh/m2 och år (F)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1898
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka 5 kvadratmeter.

Boarea, biarea och lägenhetsförteckning:
Lägenhetens boarea enligt uppmätning SS 21054:2009 är 64 kvadratmeter boarea och 3 kvadratmeter biarea.
Enligt föreningens uppgift är boarean 59 kvadratmeter.
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 3578 kr/mån
Andelstal: Andel i förening 3.559 %
Andel av årsavgiften: 3.414 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 1800 kr/år,
TOTALT: 6600 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Officeren i Malmö

Allmänt

Brf Officeren är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1898 och har adresserna Kornettsgatan 7 och Löjtnantsgatan 8. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 21
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
1980 byttes vatten- och avloppsstammarna. Nästa stambyte är planerat till 2030 och föreningen planerar att spola stammarna 2016.

Tvättstugan fick nya maskiner cirka 2008.

2010 renoverades värmeanläggningen då värmeväxlaren, tryckkärlet och all annan kringutrustning byttes ut. Samtidigt byttes samtliga värmereglage i fastigheten och lägenheterna blev justerade för att kunna hålla jämna temperaturer.

2010-2011 målades trapphusen om.

2011 byggdes balkonger och altaner, varje enskild bostadsrättsinnehavare stod för kostnaden för sitt respektive bygge.

2012 byttes fönster och tak lades om.

2015 utfördes bland annat spolning och filmning av dagvattensystemet, OVK, filmning och spolning av av kök/VA-stammar påbörjades samt en mängd mindre löpande underhåll (t.ex. underhåll av tvättstuga, arborist som beskar föreningens träd, etc.)
2016 utfördes ett mindre fasadarbete, arbete med cykelförvaringem samt spolning och filmning av resterande vattenstammar.
2017 relinades avloppsstammarna.
2018-2019 renoverades delar av fasaden, portar, källarfönster samt tag-system byttes.
2020 uppfördes ett växthus, nya utemöbler till en av innergårdarna köptes in samt nya växter planterades på båda innergårdarna. Mindre målningsarbeten utfördes.

2021 målades samtliga fönster utvändigt.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att dra in bredband via fiber i januari/februari 2022.
Eventuellt kommer en mindre hissrenovering att genomföras under 2022.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem och internet via Com Hem. Föreningen planerar att dra in bredband via fiber i januari/februari 2022. Föreningen kommer att gruppansluta medlemmarna till bredband och för detta tillkommer en obligatorisk kostnad om cirka 150-200 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har två mysiga innergårdar med grönska, ett växthus, uteplats med gemensamma utemöbler, gräsmatta och cykelparkering.

Från gården nås soprummet med avfallshantering.

Barnvagnsförråd nås från gården.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Cykelkällare finns i gårdshuset.

Tvättstugan ligger i gårdshuset och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Föreningen anordnar gårdsdagar då bostadsrättsinnehavarna hjälps åt att sköta gården.

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument