Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Kristianstadsgatan 8

Möllevången Malmö

Välplanerad etta med nyrenoverat kök, fina 20-talsdetaljer och fransk balkong!

På tredje våningen i vacker 20-talsbyggnad ligger denna ljusa etta som bjuder på nyrenoverat kök i vitt, helkaklat badrum med dusch, praktisk sovalkov och luftigt rum med generöst ljusinsläpp. Lägenheten är mycket ljus tack vare ett stort spröjsat fönster och en fransk balkong. Fina detaljer från byggåret såsom generös takhöjd, brädgolv och lamprosett. Föreningen välkomnar med grönskande gård med två uteplatser och gästrum som kan nyttjas gratis. Toppläge med myllrande Möllevångstorget runt knuten och med det populära bageriet Farina i samma byggnad. Här är det bara att flytta rakt in och trivas. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 27.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Möllevången
Byggår: 1929
Månadsavgift: 1672 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 169 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det är arkitekten August Ewe (1875-1956) som har ritat den vackra byggnaden på Fanan 5. Bygganden är ett av flera exempel på den tidstypiska blandningen av arkitekturstilarna nationalromantik och klassicism. Ewes verk kännetecknas framförallt av en stram nyklassicism och utsmyckningarna på fasaderna var under denna tidsperiod betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väl genomtänkta, vilket även återspeglas på huset. Fasaden har mörkrött tegel med vackra spröjsade fönster och två burspråkspartier som smyckar fasadens sidor.
Ewe var precis som många andra arkitekter i Malmö son till en byggmästare. Han föddes i Everöd och studerade vid Tekniska Elementärskolan, välrenommerade Bauakademie i Berlin samt Konstakademin i Stockholm. Ewe startade arkitektkontor tillsammans med sin studiekamrat Carl Melin. Samarbetet blev mycket framgångsrikt och de vann priset vid flera arkitekttävlingar. De uppförde bland annat bankbyggnader i Oskarshamn, Sölvesborg, Landskrona, Nyköping, Visby, Mörbylånga och Båstad.
Under en kort period under början av 1920-talet var Ewe förordnad som länsarkitekt i Malmöhus och Kristianstad län. Han arbetade även som lärare vid Tekniska Elementärskolan och Tekniska Yrkesskolan.

Interiör

Från Kristianstadsgatan 8 har man Möllevångstorgets myllrande torghandel runt knuten, åt andra håller ligger Folkets Park och i kvarteret ligger många populära restauranger, caféer och barer. I samma byggnad ligger det populära bageriet Farina som lockar med nybakat utanför porten. Pendlaren har tågstationen Triangeln ett par minuters promenad bort och dessutom ligger Södervärn nära. Lägenheten ligger på tredje våningen i vacker fastighet anno 1929 signerad August Ewe. Här finns många fina originaldetaljer såsom vackra brädgolv, spröjsade fönster och generös takhöjd.

Hall:

Innanför den vackra ytterdörren välkomnar hallen med vita väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning.

Badrum:

Till vänster ligger badrummet som är helkaklat i vitt med bruna detaljer och på golvet ligger beige klinkergolv. Här finns dusch, wc, tvättställ, badrumsskåp och spegel. Belysningen utgörs av infällda spotlights.

Rum:

Rummet har vita väggar, vackert brädgolv, ett spröjsat fönster och en fransk balkong som tillsammans ger ett härligt ljusflöde. Rummet är smart planerat med en sovalkov till vänster vilket gör att resten av rummet erbjuder plats för både soffa, soffbord, bokhylla och matbord. I rummet finns även stilrena garderober som erbjuder bra förvaring.

Kök:

I rummet ligger det nyrenoverade köket som har vit inredning, brun bänkskiva och ovanför bänkskivan löper praktiskt och stilrent stänkskydd i vitt. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn (varmluft), kolfilterfläkt och integrerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är från Elektrolux/Ikea, årgång 2021 och har garanti som löper till och med 2026.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 27.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Beställd
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.

Boarea:
Lägenheten är registrerad som 26 kvadratmeter i föreningens lägenhetsregister. Anledningen till att uppgiften skiljer sig från säljarens uppgift är sannolikt att den baseras på en äldre mätnorm.

Andelstal:
Ospecificerad andel i föreningen är 4,4524 %. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge om andelstalet avser bostadsrättens andel av de totala insatserna eller bostadsrättens andel av årsavgifterna.
Månadsavgift: 1672 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 169 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 4.4524 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Fanan

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Fanan är en äkta bostadsrättsförening som består av 12 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1929 och har adressen Kristianstadsgatan 8.

Antal lägenheter: 12
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Avgiften har varit oförändrad sedan fastigheten förvärvades 2006.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Tvättstuga År 2006
Trappuppgång År 2008
Innergård År 2008
El i lägenheterna År 2009
El i offentliga utrymmen År 2009
Fasad År 2011
Tak År 2011
Fönster År 2011
Dränering med pump År 2017
Nya lås portar År 2018
Nya tvättmaskiner År 2020
Relining av avloppsstammar År2022

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar eller reparationer planerade.

Parkering

Föreningen har fem garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 350 kronor/månad. För närvarande är samtliga platser uthyrda med det är ingen kötid.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Telenor (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Telenor. Bredband med en hastighet om 250 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 169 kronor/månad.
Kabel-TV är uppsagt och kommer att upphöra att finnas i februari 2023.

Övrigt

Föreningen har en mysig och inbjudande innergård med grönska, grill, gemensamma utemöbler samt ytterligare ett trädäck med solstolar loungesoffa och stor hängmatta för två.

På vinden finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, samtliga från 2020/2006. På vinden finns även torkvind och ett gemensamt möbelförråd.

På vinden finns ett gästrum om 13 kvadratmeter som medlemmarna kan nyttja gratis. Gästrummet bokas med bokningslista.

I källaren finns cykelförråd med verkstad med snickarbänk.

Område

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument