Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1937

Sölvesborgsgatan 10

Folkets Park Malmö

Ljus och rymlig 1,5:a på toppläge vid Folkets Park!

På områdets kanske mysigaste gata ligger denna luftiga 1,5:a med vackra detaljer från byggåret bevarade. Lägenheten bjuder sobra vita väggar, generös takhöjd, stora fönsterpartier och vackra brädgolv. Bostaden har ett rymligt vardagsrum, kök med matplats, badrum med dusch, halva som lämpar sig utmärkt som sovalkov och goda förvaringsmöjligheter. Stabil och välskött med inbjudande innergård som nyligen renoverats. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1937
Månadsavgift: 2880 kr/mån
inkl. värme, V/A, 279 kronor för bredband & TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Emil Svenow (1883-1981) som ritade byggnaden som 1937 uppfördes på fastigheten Fyndet 6. Svenow var en av två tvillingbröder och född i Lockarp. Svenow tog examen på Tekniska Elementärskolan i Malmö 1903, praktiserade därefter på olika arkitektkontor och utförde även några mindre projekt på egen hand. Han studerade mellan åren 1909 och 1912 på Berlins Bauakademie. Efter första världskriget sysslade han med återuppbyggnadsarbete i Ostpreussen. 1923 började han arbeta som arkitekt i Malmö då han under sina första år mest ritade villor, bland annat ett 40-tal hus i egnahemsområdet Rostorp. Dessutom utformade Svenow över 100 flerbostadshus, vilket gjorde honom till den mest produktiva arkitekten i Malmö före andra världskriget. Hans byggnader skiljer sig sällan mycket från varandra utan har en mycket enhetlig utformning. Svenow har bland annat ritat flertalet hus runt Dalaplan, Möllevångstorget, Malmö Opera, Västra Sorgenfri, Ribersborg och Folkets Park.

Interiör

I ett av mysiga Folkets Parks funkishus finner vi denna trivsamma bostad om 1,5 rum och kök. Här erbjuds ett rofyllt boende samtidigt som pulsen från city och Möllevångstorget ligger inom kort gångavstånd.

Bostaden är belägen en halv trappa upp och har stora fönsterpartier mot lugna Sölvesborgsgatan. Lägenheten har många fina 30-talsattribut såsom generös takhöjd och vackra brädgolv. Detta är ett perfekt boende för den som önskar att bo centralt men ändå vill ha lugn och ro.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning till höger och längre in erbjuds goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren.

Badrum:

Badrummet har kakel i vitt samt grått och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Kök:

Köket har vita väggar, brädgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Den vita inredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt samt grått kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för 4-6 personer.

Halva:

Halvan som ligger till vänster från entrén sett har vita väggar och brädgolv. Rummet fungerar utmärkt som sovalkov med plats för dubbelsäng, nattduksbord och till exempel byrå.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har vita väggar, brädgolv och stort fönsterparti som vetter mot gatan. Här finns plats för soffa, soffbord, TV-möbel och till exempel bokhyllor.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-09-11
Primärenergital: 283 kWh/m2 och år (G) Energiförbrukning ATEMP: 230 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1937
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 2880 kr/mån
inkl. värme, V/A, 279 kronor för bredband & TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 3.15682 %
Andel av årsavgiften: 3.10218 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3300 kr/år,
  • Försäkring: 2028 kr/år,
TOTALT: 5328 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Karl-Sölve

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Karl-Sölve är en äkta bostadsrättsförening som består av 26 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1937 och har adresserna Sölvesborgsgatan 10 och Karlshamnsgatan 10. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några framtida avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Byte av samtliga vattenstammar i kök och badrum samt byte av elstigare genomfördes 1996.
Besiktning av balkongerna och en OVK-besiktning utfördes genomfördes 2011.
Byte av plåtarbeten, tak inklusive hängrännor regnomfördes 2012.
Avloppsstammarna filmades och spolades, portarna renoverades, låsen byttes och taket tätade 2012.
Renovering av trapphus och vind genomfördes 2013.
Relining av samtliga avloppsstammar och byte av tappvattenstammar genomfördes 2014.
Fönstren målades utvändigt 2015.
Injustering av värmesystem genomfördes 2016.
Balkongerna renoverades och besiktigades 2016.
Fasaden fogades om och tvättades 2016.
Nya ventiler till radiatorerna sattes in 2016.
Taket lades om (nytt tegel) och skorstenarna renoverades 2016.
Ny tvättmaskin i tvättstuga installerades 2017.
OVK genomfördes 2018.
Ny dränering av grund mot innergård och gata genomfördes 2018.
Innergården renoverades 2018.
Underhåll av källarfönster, sockel och trapphals genomfördes 2019.
Nytt torkskåp installerades 2019.
Nytt passersystem, renovering av dörrar till trapphus från gård samt nya dörrar till tvättstuga och pannrum genomfördes 2020.

Kommande renovering:
Föreningen planerar att filma och spola spillvattenledningarna 2021.
Föreningen planerar att måla om fönstren och balkongdörrarna 2022.
Föreningen planerar att putslaga i källaren samt byta till LED-armaturer 2023.
Föreningen planerar att byta radiatorer och termostatventiler 2024.

Kabel-TV och bredband

TV levereras av Telia (TV-paket normal med tillgång till HD) och bredband med en hastighet om 100 MBit/s levereras av Telia. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 279 kronor/månad.

Övrigt

I källaren finns en gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 1 torkskåp. Cykelparkering under skärmtak finns på innergården.

Föreningen har en inbjudande, renoverad innergård med gemensamma utemöbler och grillplats.

Föreningen anordnar en årlig gårdsdag på våren, där föreningen gärna ser att medlemmarna är med och hjälper till.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och Falsterbogatan. Här finns omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark som anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den centrala stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker och för den dansglada ligger Moriska Paviljongen som en omåttligt populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjyta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Tröls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör caféet Jord besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument