Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1940

Ronnebygatan 7A

Västra Sorgenfri Malmö

Totalrenoverad, genomgående tvåa med fina funkisattribut på toppläge!

Välkommen till denna ljusa, väldisponerade tvåa som under det senaste året totalrenoverats på smakfullt sätt. Lägenheten bjuder på stilrent kök i vitt i öppen planlösning mot vardagsrummet, stilsäkert badrum med dusch och tvättmaskin, rofyllt sovrum och bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har vackra, vitkalkade, såpskurade brädgolv, vita, släta väggar, genomtänkta materialval, lamprosetter och generös takhöjd. Toppläge i förening som gjort de tunga renoveringarna och med inbjudande innergård.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Västra Sorgenfri
Byggår: 1940
Månadsavgift: 2838 kr/mån
inkl. värme, VA, 289 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnadsingenjören Nils Nordling var år 1940 med och uppförde byggnaden på fastigheten Tavlan 2. Byggnaden uppfördes under funktionalismen. Funktionalismen, eller kort och gott ”funkis” karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.
Fönsterglas maskintillverkades vilket gjorde det möjligt att få större glasytor i helt nya dimensioner än tidigare, vilket gav ett härligt ljusinsläpp. Fönstren låg i liv med fasaden och placerades ofta asymmetriskt på byggnaden. Formen varierade för att spegla rummets användning, vanligt förekommande var exempelvis att hall och badrum prydes av ett runt litet fönster. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former eller fönsterband som gick över hörn. Karaktäristiskt för funkis är att fönstren bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs.

Interiör

I de populära kvarteren på Västra Sorgenfri är det lätt att trivas. I området ligger omåttligt populära café Jord och åt andra håller ligger nyöppnade Ava vinbar. På lugna Ronnebygatan ligger denna välskötta tidstypiska funkisbyggnad. Här välkomnas du av en mindre förening som precis sänkt månadsavgifterna. På den lugna innergården finns två mysiga uteplatser med tillhörande möblemang, grönska, odlingslådor och hängmatta. Bostaden är belägen på fjärde våningen och är genomgående vilket genererar i ett härligt ljusflöde. Hela bostaden har under det senaste året renoverats på smakfullt sätt med många funkisdetaljer bevarade. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita, släta väggar och vitkalkade, såpskurade brädgolv. Här finns plats för avhängning och längre in till höger erbjuds goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren.

Kök:

Till höger ligger köket som renoverades 2020/2021. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaring, bänkskivan i massiv ek bjuder på bra arbetsytor och den stilrena blandaren i mässing är en vacker detalj. Här finns integrerad kyl, varmluftsugn, integrerad frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är från 2020.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket har vita, släta väggar, vitkalkade, såpskurade brädgolv, lamprosett som pryder taket och stort fönsterparti som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns plats för matbord, soffa, soffbord, Tv-möbel och exempelvis arbetsplats eller läshörna.

Badrum:

Det smakfullt renoverade badrummet från 2021 (kvalitetsdokument finns) har väggar med kakel satt i halvförband från Höganös och på golvet ligger hexagonformat fullbody klinker ifrån franska Winckelmans . Rördragningen i badummet är påkostad och dold, vilket ger en premiumkänsla och underlättar städning. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegel och tvättmaskin (Candy - 2021).

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita, släta väggar, samma fina vitkalkade, såpskurade brädgolv och fönster som vetter mot den lugna innergården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummet har även ett skåp för förvaring.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2020-03-19
Primärenergital: 156 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 128 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1940
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 2838 kr/mån
inkl. värme, VA, 289 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 3.8677 %
Andel av årsavgiften: 3.8677 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1800 kr/år,
TOTALT: 5400 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Tavlan 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Tavlan 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 23 lägenheter, varav 21 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningens byggnad har adresserna Ronnebygatan 7 och Ronnebygatan 7A. Föreningens byggnad uppfördes 1940 och föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 23
Antal hyreslägenheter: 2
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Den 1 augusti 2021 sänktes månadsavgifterna med 5,3%. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2014 Ny plåt på taket mot innergården och tvättmaskiner samt torkskåp byttes.
2015 Byttes majoriteten av kall och varmvattenrören ut (det är endast fyra lägenheter där kall och varmvattenrören till köken ej är bytta).
2016 Nya entréportar och samtliga lägenheter fick säkerhetsdörr installerat.
2019 Byggdes fyra vindslägenheter.
2019 Elledningar från källare till samtliga lägenheter byttes ut nya elcentraler i lägenheter och källare.
2020 Ny torktumlare i tvättstugan.
2020 Relinades avloppsstammarna.
2020 Relinades avloppsstammarna i bottenplattan.
2021 Ny undercentral för fjärrvärme.

Föreningen har upprättat en underhållsplan.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga renoveringar planerade de närmaste åren.

Kabel-TV och bredband

Digital-TV och bredband levereras av Telenor. Ett basutbud av digital-TV och bredband med en hastighet om 250/250 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 289 kronor/månad. Telenors streamingtjänst ingår.

Övrigt

Föreningen har en grönskande, inbjudande innergård med sittgrupper med gemensamma utemöbler, grill, pergola cykelskjul och miljöstation med källsortering. På gården finns även planteringar och odlingar. Föreningen har även en trädgårdsgrupp.

I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Här finns även en obokningsbar tvättstuga med en torktumlare och en tvättmaskin.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Området Västra Sorgenfri erbjuder det mesta och är omåttligt populärt. Den rofyllda stadsdelen är belägen mellan Sorgenfrivägen, Falsterbogatan/Mariagatan, Amiralsgatan och Nobelvägen. Stadsplanen för området arbetades fram av Erik Bülow-Hubes och var färdig 1927, vilket också är anledningen till att många av fastigheterna härstammar från denna tidsperiod.

Numera kantas området av gemytliga caféer längsmed gatuhörnen, små butiker och mindre livsmedelsbutiker. Både Karlskronaplan och närliggande S:t Knuts torg är uppskattade platser under vår- och sommarhalvåren då de erbjuder gott om uteserveringar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att köpa hämtmaten från Spoonery eller sushi på en av Sveriges bästa sushirestauranger Saiko. Är du fikasugen bör Café JORD besökas.

Omtyckta Folkets Park ligger ett stenkast från Karlskronaplan och erbjuder något för såväl vuxna som barn. S:t Pauli kyrkogård är också väldigt uppskattad.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 15-20 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Universitet som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument