Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1938

Nobelvägen 147M

Ellstorp Malmö

Välplanerad, smakfullt renoverad hörntrea med härligt ljusinsläpp!

Hissen leder upp till andra våningen där denna hörntrea bjuder på renoverat kök med matplats, renoverat badrum med dusch, rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, två bra sovrum och hall med bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har genomgående vackra golv i form av fiskbensparkett och skeppsgolv samt släta, bredspacklade väggar. Här bor man i grönskande omgivningar i stabil HSB-förening. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 74.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1938
Månadsavgift: 5197 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos som ritade husen på fastigheten Ellstorp 3 under sent 1930-tal. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar ligger gröna Ellstorp där denna trivsamma trea är belägen. Här välkomnar en grönskande och vacker renoverad innergård med flera olika uteplatser med gemensamma utemöbler. På andra våningen ligger denna ljusa, väldisponerade hörntrea med renoverat kök, renoverat badrum, två bra sovrum och bra förvaringsmöjligheter. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita, bredspacklade väggar och fiskbensparkett. Till höger finns plats för avhängning och längre in i hallen finns ytterligare förvaringsmöjligheter i två klädkammare.

Kök:

Rakt fram ligger köket som renoverades samt byggdes ut 2016. Här är väggarna vita, på golvet ligger skeppsgolv, belysningen utgörs av infällda spotlights och fönstret ger ett härligt ljusinsläpp. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper vitt, fasat kakel. Här finns kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för 4-6 personer.

Sovrum:

Det första sovrummet har bredspacklade, grå väggar, fiskbensparkett och fönster. Här finns plats att möblera med säng, nattdukdsbord och till exempel skrivbord.

Vardagsrum:

Det stora, ljusa vardagsrummet har bredspacklade, ljusgröna väggar, vacker lamprosett som pryder taket och de många fönstren i två olika väderstreck ger ett härligt ljusflöde. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel, bokhylla och andra möbler.

Mastersovrum:

Mastersovrummet som nås från både hall och vardagsrum har bredspacklade, grå väggar, fiskbensparkett samt två fönster som vetter mot gavelsidan. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den stora garderoben med skjutdörrar erbjuder utmärka förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen 2017 i samband med stambytet är helkaklat i vitt, på golvet ligger svart klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 74.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2020-02-28
Primärenergital: 159 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 131 kWh/m2 och år
Reparationsfond: För närvarande 780 kr
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1938
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 5197 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.24213 %
Andel av årsavgiften: 0.24213 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1636 kr/år,
  • Försäkring: 2268 kr/år,
TOTALT: 3904 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ellstorp är belägen vid korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Föreningen består av 405 lägenheter och 15 lokaler belägna på Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes år 1938. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 405
Antal lokaler: 15
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 3% den 1 januari 2021. Föreningen har inte beslutat om några framtida avgiftshöjningar, beslut om detta fattas under budgetmöte till hösten. Det kan sannolikt bli aktuellt med en avgiftshöjning om cirka 2-3 % år 2022.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1980: Fönsterbyte och plåtfasad på husen med adress Nobelvägen 145-147.
Cirka 1990: Byte av vattenstammar i kök och badrum. Elstammar byttes och nya automatsäkringar sattes in i lägenheterna.
2001: Takrenovering.
2009: Nya miljöhus.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Garage- och gårdsrenovering med nya planteringar, stenläggningar, gräsmatta och fruktträd anlades.
2015-2016: Färdigställande av utemiljön. Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.
2016-2017: Tak och fasadrenovering.
2016-2018: stambyte och renovering av samtliga badrum.
2019: renovering av trapphus, entrépartier och byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. I samband med trapphusrenoveringen installerades även nytt passersystem.
2020: Byte av oljeavskiljare (biltvätt) och renovering av ventilation (Spelens Hus)

Kommande renoveringar:
Inom de närmaste åren planeras byte av bottenavlopp samt underhåll/byte av värmepanna.
Cirka 2028 planeras renovering av fönster och fasad.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

Parkering

Föreningen har totalt cirka 108 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är cirka 400 kr/månad och cirka 200 kr/månad för MC-plats. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
Bredband levereras av Bredband2. Medlemmar i föreningen kan välja mellan 100/100 Mbit/s för cirka 80 kronor i månaden eller 1000/1000 Mbit/s för cirka 99 kronor i månaden.

Övrigt

Föreningen har en stor, renoverad innergård med härliga grönområden. Här finns även tre fasta grillplatser. Källsortering görs i miljöhusen på gården. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum som går att hyra.

Det finns 11 stycken gemensamma tvättstugor utspridda i föreningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp eller torkrum.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entre.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument