Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1907

Simrishamnsgatan 3D, gårdshuset

Möllevången Malmö

Smakfullt renoverad etta med rymligt kök i det lugna gårdshuset!

På tredje våningen i gårdshuset i vacker sekelskiftsbyggnad ligger denna ljusa, välplanerade etta som bjuder på kök i grått med matplats, rymligt rum med sovalkov samt klädkammare och renoverat badrum med dusch. Lägenheten har vackra, vitpigmenterade brädgolv, vita väggar och ett härligt ljusinsläpp. Toppläge vid Möllan med torghandel, diverse nöjen och utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 38.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Möllevången
Byggår: 1907
Månadsavgift: 2361 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), 140 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Sajra Ajkunic Blivande fastighetsmäklare 0708661234 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på Jagten 2 är ett exempel på arkitekturstilen Jugend. Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierande, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattat och har ett högt kulturvärde.

Interiör

På omåttligt populärt läge med Möllevångstorgets alla restauranger, barer, torghandel, butiker och livs utanför dörren samt med utmärkta tågförbindelser vid Triangeln och bussar ligger denna välplanerade etta i fastighet från förra sekelskiftet. Lägenheten har genomgående ljusa väggar, vackra brädgolv, generös takhöjd och djupa fönsternischer.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och vackert vitpigmenterat brädgolv. Här finns plats för avhängning och att möblera med till exempel skåp eller hyllor.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar och samma fina, vitbehandlade brädgolv som i hallen. Vid fönstret som vetter mot föreningens innergård finns matplats för 4-6 personer. Köksinredningen med luckor i grått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i ek löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt (-2020).

Rum:

Rummet har vitbehandlat brädgolv, vita väggar och fönster som vetter mot gården. Här finns praktisk sovalkov samt plats för soffa, soffbord och TV-möbel. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren med garderobsinredning.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2010 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt samt svart och på golvet ligger matchande klinkergolv i svart (med underliggande golvvärme, elektrisk). Här finns duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp, handdukstork (vattenburen) samt två separata vägghängda badrumsskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 38.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2012-10-25
Primärenergital: 188 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1907
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.

Boarea:
Enligt tidigare utförd uppmätning är lägenhetens boarea 38 kvadratmeter (mätintyg finns). Enligt föreningens uppgift är lägenheten 34 kvadratmeter. Anledningen till att uppgifterna skiljer sig är sannolikt den att föreningens uppgift baseras på en äldre mätnorm. Den köpare som anser att lägenhetens boarea har en stor betydelse för köpet uppmanas att själv mäta upp lägenheten.
Månadsavgift: 2361 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), 140 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 4.19007 %
Andel av årsavgiften: 4.19007 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4536 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 6036 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Jagten 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Jagten 2 förvaltar den friköpta fastigheten Jagten 2 som 1907 bebyggdes med ett flerbostadshus innehållande 21 lägenheter, varav 20 stycken upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt samt två lokaler som upplåts med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2006 och fastigheten övertogs 2008. Fastighetens adress är Simrishamnsgatan 3A-E.

Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde av avgiftshöjning om 2 % den 1 januari 2020. Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar, men det kan bli aktuellt med en höjning om 2% den 1 januari 2021.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
Fastighetens byggnad genomgick 1974 en större renovering då bland annat vatten- och avloppsstammar, fönster och elstigare byttes. Sedan dess har följande utförts:
2009 - Uppfräschning av trapphus, gård och källare.
2012 - Takbyte, fasadrenovering (lägre del mot gatan).
2013 - OVK
2014 - indragning av fiber till bredband
2015-2016 -renovering av innergården med stenläggning och uppförande av miljöhus. Renovering av fönster och fasad (mot gården).
2017 - vissa renoveringar av hyreslokaler, bland annat ventilation.
2018 - mer planteringar anlades på gården och nedre delen av fasaden mot gatan målades.
2018 - 2019 relining av avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att renovera källaren och stärka upp taket inom det närmaste året.
Föreningen följer en underhållsplan som nyligen har uppdaterats.

Kabel-TV och bredband

Bredband levereras av Ownit (betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 140 kronor/månad, hastighet 100/100 MBit/s). Varje medlem tecknar själv eget TV-abonnemang.

Övrigt

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och separat torkrum finns i källaren. Samtliga maskiner byttes 2014/2015.

Föreningen har en grönskande innergård med uteplats med gemensamma utemöbler och cykelparkering. Här finns även miljöhus.

Föreningen anordnar två gårdsdagar om året, en på våren och en på hösten. Då hjälps medlemmarna åt med att fixa med gården och träffarna bidrar till bättre grannsämja.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Det populära området kring Möllan och Folkets Park erbjuder det mesta. Här finner man grönområden, några av Malmös mest omtyckta uteställen, caféer, torghandel, och restauranger med uteserveringar samt ett flertal mataffärer. I området finns även apotek, vårdcentral, skolor och bibliotek. På bekvämt promenadavstånd ligger Triangeln och Citytunneln, här hittar vi även Triangelns köpcenter med ett generöst shoppingutbud.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast cirka 5 minuters promenad till både Triangeln och Södervärn, varifrån flertalet tåg, stadsbussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument