Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1951

Ribevägen 20A

Dammfri Malmö

Ljus och smakfullt renoverad tvåa med stor balkong i söderläge!

På andra våningen ligger den här väldisponerade tvåan som under de senaste åren renoverats på smakfullt sätt. Lägenheten bjuder på snyggt kök i vitt med matplats, luftigt vardagsrum med utgång till balkong, stilrent badrum med fina detaljer, rofyllt sovrum och utmärkta förvaringsmöjligheter med två klädkammare. Lägenheten har genomgående sobra, ljusa väggar och snygg ekparkett. Här bor man i välskött förening med fin gårdsmiljö, garage, övernattningslägenhet, bastu och föreningslokal. Toppläge nära Pildammsparken, havet, city och med utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 58.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dammfri
Byggår: 1951
Månadsavgift: 3030 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV, 100 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) som ritade byggnaderna som 1951 uppfördes på fastigheterna Langeland 1 och Langeland 2. Roos studerade vid Tekniska Elementarskolan i Malmö och därefter läste han till arkitekt i Berlin. 1933 startade Roos eget arkitektkontor efter att ha varit anställd hos Fritz Österlind. Han inledde tidigt ett samarbete med berömde byggmästaren Hugo Åberg. Tillsammans utformande de stora delar av Ellstorp.

Roos är en av de arkitekteer som satt sin signatur på flest byggnader i Malmö, omrking 500 stycken. Bland hans mest kända verk är Kronprinsen som invigdes 1964. Anledningen till att Roos producerat så pass många byggnader i Malmö beror till stor del på att han samarbetade med den tidens stora byggherrar - HSB, MKB och Hugo Åberg. Thorsten fick även många uppdrag genom att ständigt medverka i arkitekttävlingar, ofta tillsammand med komplanjonen Bror Thornberg.

Roos arkitektur och verksamhet speglar det modernistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen (i början av sin karriär företrädde Roos en relativt renlärig tyskinspirerad funktionalism) det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar. Roos hade utbildat sig till arkitekt i Tyskland, en utbildningsgång som varit den gängse bland Malmös arkitekter sedan 1800-talet och Roos kom därmed att fullfölja det tyska inflytandet över den malmöitiska arkitekturen långt in i efterkrigstiden.

Företagsnamnet Thorsten Roos Arkitektkontor behölls till 1988. Verksamheten drivs sedan dess vidare i Hultin & Lundquist Arkitekter.

Interiör

Med Pildammsparken ett par minuters promenad bort i grönskande, rofyllda kvarter ligger denna rymliga och smakfullt renoverade tvåa i välskött förening från 1951. Här finns mervärden i form av bland annat gästrum, bastu, föreningslokal, fina innergårdar och dessutom har föreningen ett garage. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar samt en diskret mönstrad fondtapet, ekparkett och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns plats för avhängning samt att möblera med till exempel skänk eller byrå. Längre in till höger ligger lägenhetens ena klädkammare som är inredd för bästa tänkbara förvaringsmöjligheter (inredningen ingår i köpet). Även här är spotlights installerade och på väggarna sitter en vackert mönstrad tapet.

Kök:

Till höger ligger det renoverade köket från 2015 som har vita väggar samt en diskret mönstrad fondtapet, ekparkett och fönster som vetter mot entrésidan. Vid fönstret finns matplats för minst fyra personer. Den snygga inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt kakel. Här finns integrerad kyl/frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och kolfilterfläkt.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har ljusa väggar samt en vackert mönstrad fondtapet, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och arbetsplats eller byrå. I rummet finns en platsbyggd klädkammare med dörrar med spröjsat glas. Klädkammaren är rymlig och inredd med stänger samt har även plats för byrå.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2014 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger Marrakechinspirerat klinker med vackert mönster och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp

Vardagsrum:

Det ljusa, luftiga vardagsrummet har vita väggar, originalparkett på golvet som slipats och lackats samt fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhylla och matplats.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 58.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-06-05
Primärenergital: 183 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 150 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1951
Övrigt: Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som vetter åt söder och bjuder på sol under dagen samt eftermiddag/kväll. Balkongen har trätrall på golvet, plats att möblera med soffa alternativt bord och stolar samt har utsikt över föreningens fina innergård.

Säljaren disponerar idag över två källarförråd (ett mindre och ett större).
Månadsavgift: 3030 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV, 100 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 0.49640236226114 %
Andel av årsavgiften: 0.507 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4156 kr/år,
  • Försäkring: 1632 kr/år,
TOTALT: 5788 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Langeland

Allmänt

Brf Langeland är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1951 i samband med att byggnaderna uppfördes. Föreningen består av 186 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt, 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader har adresserna Ribevägen 14, 16, 18, 20, 22 och John Ericssons väg 65. Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet omförhandlas 2022.

Antal lägenheter: 186
Antal lokaler: 5
Äger föreningen marken? Nej
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgifthöjning om cirka 3% år 2021.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1990 Byte av el- och vattenstammar
1993 Nya tak
1995 Nya balkonger
2004 Staket och grindar
2010 Nya miljöhus
2012 Nytt passersystem
2013 Upprustning av innegårdarna
2014 Nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme
2015 Relining av avloppsstammar
2017 Ny belysning på innergårdarna
2018 Byte av trästaket och spaljéer på innergårdarna
2020 Ommålning av trapphus samt byte av lampor. Arbetet beräknas vara klart under hösten 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 20 år fram i tiden. I årsredovisningen framgår vilka poster som föreningen planerar att göra och när.

Parkering

Föreningen har 106 garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 212 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Sydantenn (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 100 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har trevliga innergårdar med grönska, gemensamma utemöbler och fasta grillplatser.

I källaren finns två tvättstugor med tillhörande torkrum. Vardera tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner och en torktumlare.

Föreningen har en två snickarbodar, cykel- och barnvagnsrum, bastu och en föreningslokal som kan hyras till en kostnad om cirka 200 kronor per tillfälle. Dessutom finns ett gästrum som kan hyras till en kostnad om cirka 300 kronor per natt.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen är tecknat kollektivt för föreningens lägenheter.

Föreningen har två miljöhus med källsortering, det finns även sopnedkast och en gång i kvartalet hyr föreningen in containrar för grovsopor.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida:
http://www.brflangeland.se

Område

Allmänt

Lägenheten är belägen på ett av Malmös bästa lägen med gångavstånd till parker, city och havet men i ett lugnt och trivsamt område. Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken ligger alla inom bekvämt gångavstånd från lägenheten och det är även promenadavstånd till stadskärnan med shopping- och nöjesutbud. För den fotbollsintresserade ligger Swedbank Stadion bara ett par minuters promenad bort. I närheten ligger Kronprinsen köpcentrum med bland annat mataffär, klädbutiker, apotek, systembolag och vårdcentral. I området finns även ett brett utbud av restauranger caféer och pubar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att ta en fika på Café Knus eller en bit mat på JPs.

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar stannar nära lägenheten och det är endast cirka 15 minuters promenad till Citytunnelns station Triangeln. Med bil tar man sig smidigt både till Öresundbron, Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Gratis parkering respektive boendeparkering råder i området, vilket gör att det är lätt att hitta ledig plats. För mer information om boendeparkering, kontakta Gatukontoret. Därutöver har grannföreningen garageplatser till uthyrning (kösystem tillämpas).

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument