Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1910

Långgårdsgatan 6

Gamla Väster Malmö

Smakfullt renoverad våning med hiss i byggnad anno 1910!

Bland kullerstenar och vackra gathus på charmiga Gamla Väster ligger denna genomgående sekelskifteslägenhet som bjuder på två stora rum i fil, renoverat kök med stor matplats, rymligt badrum med tvättpelare, rofyllt sovrum och gott om förvaring. Här bor man på lugn gata på gångavstånd till allt! Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 110.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Gamla Väster
Byggår: 1910
Månadsavgift: 5182 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 249 kronor för bredband tillkommer

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Nils August Lönnberg (1856-1930) var arkitekten bakom byggnaden på fastigheten Gråbröder 18 som uppfördes 1910. August arbetade som ritare fram till 1890, därefter som arkitekt och hade även egen arkitektfirma. Lönnberg kan stoltsera med att ha ritat Sveriges första Folkets Hus vid Norra Skolgatan i Malmö (1893), han har även ritat fastigheten på Södra Förstadsgatan 27 (1892) och entrén till Folkets Park i Malmö (1909).

Interiör

Bland vackra gathus och kullerstenar från förra sekelskiftet ligger Långgårdsgatan på Gamla Väster. Här bor man på lugnt läge trots det centrala läget med närhet till affärer, restauranger, parker, Centralstationen och all annan tänkbar närservice. Fastigheten på Gråbröder 18 uppfördes 1910 och denna genomgående, rymliga trea bjuder på vackra attribut såsom stuckatur, generös takhöjd, fiskbensparkett och en fin kakelugn. Lägenheten ligger på andra våningen med hiss från markplan, har väldigt lite insyn och har renoverats på smakfullt sätt. Här kombineras nya bekvämligheter med vackra attribut från tidigt 1900-tal på bästa sätt.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med ljusa väggar och snyggt parkettgolv. Här finns plats för avhängning till vänster. Längre in i hallen finns goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren som är renoverad med vacker tapet invändigt och har smarta förvaringslösningar med hyllplan samt konsoller.

Kök:

Till höger ligger det renoverade köket som har ljusa väggar, samma snygga parkettgolv som i hallen och fönster som vetter mot föreningens innergård. Inredningen i ek från Ballingslöv erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys (Siemens-2017), stor induktionshäll (-2015), diskmaskin (Siemens -2017), varmluftsugn, inbyggnadsmikro och kolfilterfläkt (Elektrolux -2017). I köket finns även matplats för minst sex personer.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som nås från hallen har väggar i ljusgrått, vacker fiskbensparkett på golvet, otroligt fin stuckatur som pryder taket, två stora fönster och en otroligt fin kakelugn (ej i bruk). Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Sovrum / matsal:

Två vackra dubbeldörrar leder in till detta rum som ligger i fil med vardagsrummet. Även här är väggarna gråa, på golvet ligger fiskbensparkett, taket är utsmyckat med stuckatur och två stora fönster bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Rummet fungerar utmärkt som antingen sovrum eller som till exempel matrum.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har ljusa väggar, parkettgolv och två fönster som vetter mot gården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och exempelvis fåtölj. Från rummet nås den rymliga klädkammaren med utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt, på golvet ligger sjöstensklinker och här finns ett fönster som ger naturligt ljusinsläpp. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp, spegelskåp och tvättmaskin (Bosch -2018) samt torktumlare (Bosch -2018).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 110.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 3, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2008-12-17
Energiförbrukning ATEMP: 115 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1910
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd om cirka 8 kvadratmeter.
Månadsavgift: 5182 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 249 kronor för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 9.8772 %
Andel av årsavgiften: 9.90996 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3500 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 5500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Västerut

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Västerut är en äkta bostadsrättsrättsförening som består av 11 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1910 och har adresserna Långgårdsgatan 6 och Hyregatan 11.

Antal lägenheter: 11
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1983/1984 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1984 byttes el-stigare, putsades fasaden, fönster och radiatorer byttes samt taket lades om. Samma år installerade mekanisk frånluftsventilation.
2009 renoverades fönster och nytt porttelefonsystem installerades.
2010 byttes värmeväxlare och centralfläkten.
2011/2012 utfördes översyn av plåttak.
2012 renoverades trapphus.
2014 byttes ett torkskåp ut.
2017 byttes en tvättmaskin ut. Samma år utfördes en OVK-besiktning.
2018 monterades frånluftsventiler i källaren, portgången mot Hyregatan målades om och sockeln på huset putsades samt målades om.
Kommande renoveringar:
2019 planeras översyn av fönstren i källaren.
Därutöver har föreningen inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Övrigt

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på entréplan och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningen har en mysig innergård med grill- och sittmöjligheter. Här finns även sandlåda och lekhus. Från gården nås soprummet samt miljöstationen. Cykelställ finns på gården och i källaren.

Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning med frivilligt deltagande.

Område

Allmänt

Gamla Väster är ett pittoreskt område som ligger mitt i Centrala Malmö. På gatorna ligger kullersten och här finns många vackra gamla gathus. Mycket av bebyggelsen är bevarat från det förra sekelskiftet. Ett kvarter bort ligger vackra Kungsparken med fina promenadstråk och lekplatser.

Här finns all tänkbar närservice, runt knuten ligger restaurangerna Basement och Siesta och ett par kvarter bort ligger Lilla Torg med sitt generösa utbud av restauranger, caféer och barer. I området finns mycket butiker, mataffär, biosalong och mycket mer därtill. I närheten ligger flera förskolor, bland annat Tranan, Västers förskola, Bastionen och Snurran.

Kommunikation

Endast ett par minuters promenad till Centralstationen varifrån tåg, bussar och pendelbussar avgår. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering i P-huset Bagers Plats kan erhållas till en kostnad om cirka 930kronor/månad. PMalmö erbjuder även andra parkeringsalternativ i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument